Leuke dingen doen Lijstjes Stadspareltje Stadstruinen

Yes, de zon schijnt! 55 fijne terrassen in Amsterdam!

Jippie! Het is Lente en het terrasseizoen is geopend!

De Rijke Meisjes trakteren je op een lijst met maar liefst 55! fijne terrassen in de stad. Pluk die heerlijke zonnestraaltjes alvast even goed mee. Dit is nog maar het begin :-).

Centrum

1. Achter de Hermitage verstopt vindt je een fijn terras  in een prachtig aangelegde tuin. De Hoftuin is een heel fijn besloten terrasje waar je heerlijk rustig kunt chillen.

Prinseneiland 

2. Een andere plek die best lastig te vinden is, maar je heerlijk uitkijkt over het water en de bootjes aan de stijger, is een van onze favorieten: Bickers aan de Werf. Het terras is niet gigantisch, maar wel fijn, en de wandeling erheen over Prinseneiland is altijd een kadootje. Lekkere wijntjes bij Bickers en het eten is ook goed (niet supergoedkoop).

Jordaan

3. In de Jordaan barst het van de tentjes met fijne maar kleine terrasjes (zoals bij Spanjer & Van Twist, Café De Prins, Villa Zeezicht en Cafe Van Zuylen). Bij Burgers Patio heb je een leuk terras op de binnenplaats. Op de Noordermarkt chill je op het terras van Winkel 43 (als er plek is), NoordWest, Café Hegeraad (biertjes!), Bordewijk, Finch of Proust. Of je loopt de hoek om naar Papeneiland. Thijssen, Daalder, De Kat in ’t Wijngaert zijn ook fijne tenten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan :-).

Centrum Oost

4. Superpopulair, eigenlijk een beetje té, is Hannekes Boom. Maar als je er bent geweest weet je ook waarom het zo populair is, het is gewoon erg fijn hier. Lekker ongedwongen, gekleurde kampeertafels, biertje van de tap. En ook nog met je voetjes in het water als je wilt (straks dan he?).

5. Een stukje verderop aan de Oostelijke Handelskade bevindt zich overigens ook een zalig terras, waar je je in Spaanse sferen waant, namelijk Mercat.

6. En als je dan toch op in die buurt ben, ga dan even langs Kanis en Meiland op KNSM eiland. Dat was vroeger onze ultieme zondagmiddag Chesterfield bank chill tent, en in de zomer de plek waar we graag zaten en keken naar de boten aan de kade. Nog steeds supertent, maar er is gewoon meer keus nu.

Hotels

7. Een wat duurdere hotspot, maar wel met een megamooi uitzicht over de stad vanaf het superterras, is de Sky Lounge van het Double Tree Hilton Hotel. Je kunt ook gewoon even met de lift naar de 11e gaan en even van het uitzicht genieten. Als je een drankje wilt houd dan rekening met Hilton prijzen. Hoewel, wat niet iedereen weet, een pot thee kost € 6,50, maar je krijgt er wel heerlijke bonbonnetjes bij, en je kunt een gratis re-fill vragen. Dat valt dan uiteindelijk dus best mee.

8. Er zijn nog meer Amsterdamse hotels met briljante views, maar omdat het Okura ook aan de dure kant is, gaan wij liever naar Floor 17, bovenop het Ramada Hotel in Nieuw-West. Ook niet supercheap, maar het uitzicht is onbetaalbaar. Ook leuk om het Rembrandtpark eens te bezoeken.

IMG_2163

Floor 17

 

Parken

Over parken gesproken. Ultieme terrassen vind je ook in het Vondelpark:

9. ’t Blauwe theehuis heeft een gezellig rond terras met twee verdiepingen (boven is het leukst).

10. Chique en totaal anders dan de vroegere wat meer low profile “huiskamer” van De Rijke Meisjes “Vertigo”, is Vondelpark3. Dit terras is gigantisch en de wijntjes zijn hier heerlijk.

11 en 12. De Vondeltuin heeft ook een heerlijk terras, evenals het Groot Melkhuis (waar het vooral heel prima is met kids, want er is een grote speeltuin bij).

Rivierenbuurt

13 en 14. Brouwerijen met goede terrassen zijn in Mokum ook inmiddels goed vertegenwoordigd, maar de nieuwste bierhotspot heet Brouwerij Troost, in de Pijp (aan het Cornelis Troostplein). In Zuid is natuurlijk ook van allerlei leuks op terrassengebied. Het terras van Vrijdag is ook nice.

Centrum West

14. Dé hotspot in het Centrum is Waterkant, dat nogal verscholen achter de Q-Park garage op de Marnixstraat ligt. Een Surinaams sfeertje met exotische biertjes en lekker met je voetjes over de rand van de kade hangen.

West 

16 en 17. Bij De Hallen is het altijd goed toeven. Het terras van Remise 47 is primadeluxe. Als je klaar bent met chillen kan je nog naar de bieb, de Filmhallen, de Foodhallen zelf, en het terras van Brasserie Halte3.

18. Om de hoek bij Hotel Not Hotel, naast de Moskee is trouwens ook een fijn terras aan het water bij het Piri Reis Café. Je kunt hier voor weinig genieten van een ontbijtbuffet met exotische lekkernijen. En lekker wegduiken in de loungebanken. Als de verbouwing van de moskee klaar is, zit je hier goed (zonder boor- en timmergeluiden).

19. Als je van hieruit iets verder doorfietst of loopt richting het Kwakersplein, kom je bij een van de grootste terrassen van Amsterdam, dat van Du Cap. Du Cap is een verrassend fijne tent waar je ook binnen met grotere groepen terecht kan.

20. Aan de Bilderdijkstraat, een stuk verder (voorbij De Clerqstraat) ligt in het parkje verscholen, een prachtig terras bij De Liefde. Voor zalige wijntjes moet je echt hier zijn.

21. Op de Van Lennepkade zit Café Lennep. Met een beetje een verscholen terras op een niet standaardroute is dit een fijne plek om op je gemak van een drankje te genieten.

22. Een van de allerfijnste terrasjes in West, vinden wij dat van Café Cook. Heerlijk verscholen bij een pleintje vlakbij de Jan Eef. Probeer de blauwekaasrisottobitterballen.

23. Even verder, op het Mercatorplein, is het superterras van Zurich.

Westerpark

24, 25, 26 en 27. In het Westerpark barst het van de terrassen. Bij Rainarai waan je je een nomade liggend op de loungebanken bij het vuur. Mossel & Gin heeft een intiem terras en yep, de naam zegt het al mosselen en gin op de kaart, Pacific Parc heeft het grootste terras, en het Westergasterras (met tegenwoordig een lekker lounge hoekje met kussens) en met de fijne zitzakken bij het “watervalletje” is wel het ultieme terras.

28 en 29. Daarnaast kan je, als het niet te druk is, ook lekker zitten bij De Bakkerswinkel, Pazzani.

30 en 31. Vlakbij het Westerpark is het supergrote en fijne terras van Café Amsterdam. En een plek die minder bekend is, maar favoriet bij De Rijke Meisjes, is Buurtboerderij Ons Genoegen, waar je ook heerlijk buiten kunt zitten.

IMG_3840

Buurtboerderij Ons Genoegen

 

Noord

32. Noord heeft het en kan wel het terrassenwalhalla van Amsterdam genoemd worden. Vanaf CS met het IJveer kom je uit bij het grappige oranje gebouw van het vroegere Wilhelminadok, dat nu Italiaans restaurant Il Pecorino heet. Het terras is goed toeven, zeker met uitzicht op Amsterdam en de langsvarende bootjes (en regelmatig kun je zwaaien naar de mensen op het dek van de gigatorenflatcruiseschepen die aan de overkant bij de Passengers Terminal aan wal liggen.

33. Over fijne terrassen en de Passengers Terminal gesproken, het terras van Zouthaven is ook enorm. Maargoed, we wijken af van de route…terug naar Noord…

34, 35, 36 en 37. Met het Buiksloterveer kom je uit bij het terras van oa. THT (Tolhuistuin). Even doorlopen en je komt in de Tolhuistuin zelf uit. Over fijne plekken gesproken…

36 en 37. Het terras van het bij de pont gelegen Café De Pont is ook niet verkeerd trouwens. Vanaf de pont linksaf kom je bij het terras van Eye, waar je prachtig zit en mooi uitzicht op de stad hebt.

38. Je kunt ook vanaf de pont rechtdoor fietsen, dan kom je via het Mosplein bij een van de allerbeste hotspots van Amsterdam. Café De Ceuvel. Stadsparadijsje met een heerlijk terras aan het water. Of nou ja, terras is niet het woord; bij elkaar geraapt meubilair, hangmatten, opengezaagde vissersboten etc. Maar wat een leuke plek!

39, 40, 41 en 42. Als je vanaf CS de pont naar de NDSM werf neemt (of vanaf De Ceuvel fietst via de Papaverweg) kom je bij nog vier superterrassen. Noorderlicht, Pllek, De IJkantine en Loetje aan het IJ.

Maar daarmee houdt het fijne terrasjes lijstje in Noord niet op: we hebben ook nog

43 en 44. Stork en Hotel de Goudfazant. Top terrassen met mooi uitzicht over Amsterdam.

IMG_9057

De Goudfazant

 

Oost 

45 en 46. In Oost heb je ook veel leuks op terrassengebied, zoals De Ysbreeker en Amsterdam Roest (niet alleen terras maar ook strand, voetjes in het zand, we love it!).

47. BAUT (nog tot 31 maart aan de Wibautstraat, maar vanaf half april in het Citroen gebouw aan het Stadionplein). De Wibautstraat is nog steeds lelijk, maar de afgelopen jaren wel behoorlijk opgeleukt met mooie tenten.

48. Tegenover is Baut is namelijk ook nog het het Volkshotel en het geweldige terras van Canvas op de 7e. Superuitzicht over de stad en ook nog eens betaalbaar eten. En als je hotelgast bent van het Volkshotel mag je ook nog in de rooftopjacuzzi (maar dat terzijde).

49. Ook in Oost, en wel tegenover Artis is een van onze nieuwe favorieten: Twentyfiveseven aan het Entrepotdok. Een heerlijk stukje relaxt en prachtig Amsterdam vinden wij.

50 en 51. En dan slaan we nog heel veel ander moois in Oost over, zoals de Walters Woodbury Bar in de Javastraat en Drover’s Dog in de Atjehstraat.

52, 53 en 54. Vergeten we nog alle fijne plekken op het Beukenplein, zoals Bar Brouw, Maxwell en Coffee Bru.

55. En last but not least: de Oranje Vrijstaatkade in Oost barst van de terrassen (zoals Blend) en vergeet de Nieuwmarkt (bijvoorbeeld Café Fonteyn) en De Pijp niet natuurlijk.

Oh jongens en meisjes, we krijgen het druk. Gelukkig is de zachte lente pas net begonnen, liggen de zwoele zomer en de maandenlange Indian Summer nog in het verschiet.

IMG_3767

 

*We zijn vast een boel leuke plekken vergeten. We zijn benieuwd naar jouw tips. Wat is jouw favoriete terras in de stad?

 

Tekst en fotografie: Cat Colnot

Vergelijkbare artikelen

17 Reacties

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 9, 10 en 11 oktober |
  9 oktober 2015 at 13:01

  […] deze links voor tips over goedkoop eten onder een tientje, fijne terrasjes en andere leuke […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 2, 3 en 4 oktober |
  2 oktober 2015 at 12:54

  […] met al die warme zomervibes. Of je luidt het weekend lekker in op een van de terrasjes van de Rijke Meisjes terrassenlijst […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 17, 18 en 19 juli |
  17 juli 2015 at 12:48

  […] een vrolijk zonnetje op zaterdag (volgens de weersverwachting) zullen we jullie ook onze terrasjestips en coole stadsstranden/chillplekken niet onthouden. Check de lijst eens en laat ons weten wat jouw […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 3, 4 en 5 juli |
  3 juli 2015 at 11:22

  […] je morgen het risico op oververhitting willen vermijden, check dan ook even ons blogje met terrasjes, fijne chillplekjes die wij stadse paradijsjes noemen en de beste […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 12, 13 en 14 juni |
  12 juni 2015 at 11:31

  […] natuurlijk kun je ook gewoon lekker op een terrasje gaan zitten. Wij hebben wel wat suggesties. En check ook vooral even de zomertips (zoals Kanen bij Ten Kate en Summerbreeze! Heb jij ook […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 22, 23, 24 en 25 mei |
  22 mei 2015 at 08:41

  […] Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een terrasje pakken (de 55 fijnste terrasjes van Amsterdam) of met de fiets erop uit trekken naar mooie plekken (stadse paradijsjes) buiten het […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 8, 9 en 10 mei |
  8 mei 2015 at 23:30

  […] en als je alleen maar lekker op het terras wilt zitten dan kun je altijd even inspiratie opdoen met De Rijke Meisjes Terrasjes lijst. En wil je even de drukte ontvluchten dan hebben we wat tips met stadse paradijsjes en nog meer […]

 • Reply
  De week van Chicarica #2 | Chicaricas Avonturen by Cat Colnot
  24 april 2015 at 13:51

  […] Facebook commentaar van BoLo Boost las over de terrassenlijst van YourLittleBlackBook en omdat op De Rijke Meisjes UItieme terrasjeslijst ook geen locaties in Bos & Lommer staan, besloot ik even wat lokale terrassen in BoLo te gaan […]

 • Reply
  De 55 fijnste terrassen van Amsterdam! | Chicaricas Avonturen by Cat Colnot
  18 april 2015 at 00:19

  […] stelde namens De Rijke Meisjes een lijst op met maar liefst 55! fijne terrassen in de […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 april |
  10 april 2015 at 09:50

  […] je alleen maar lekker op het terras wilt zitten dan kun je altijd even inspiratie opdoen met onze ultieme terrasjes lijst. Of, de stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam checken. In ons blog Dromen van de Lente uit […]

 • Reply
  Rosemarijn
  22 maart 2015 at 02:39

  Nog een echte aanrader: “Het Stadspaleis” Nieuwezijds Voorburgwal 289 (postzegelmarkt), het enige vrijstaande restaurantje met TERRAS in hartje centrum!

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (20, 21 en 22 maart) |
  20 maart 2015 at 10:53

  […] de zon nog doorbreken (het is tenslotte lente vanaf vandaag!), hier nog even de link naar onze ultieme terrassenlijst. En voor het geval het meer ‘binnenweer’ wordt: een fijn lijstje met plekken waar je […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (13, 14 en 15 maart) |
  13 maart 2015 at 13:09

  […] En heb je gewoon zin om een terrasje te pakken en verder niks, kijk dan even op onze 55 fijne Amsterdamse terrassenlijst. […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (6, 7 en 8 maart) |
  6 maart 2015 at 22:43

  […] staat er alleen veel zon en een heerlijke temperatuur op ons programma. Geniet ervan! En check onze ultieme terrasjes lijst met de 55 fijnste terrassen van Amsterdam voor wat inspiratie :-). Fijn […]

 • Reply
  Rob Spelde
  6 maart 2015 at 18:40

  Meisjes, meisjes…als een zeeschip ’tegen de kant ligt’, ligt het niet ‘voor anker’.
  Dan nog dit, in Noord: van der Pekstraat…café Oud Noord…en op het Buikslotermeerplein Brasserie ’t Plein. Vergeet ik bijna Dijk 270 aan de Buiksloterdijk.

  • Reply
   derijkemeisjes
   6 maart 2015 at 22:52

   Ojee Rob, heb ik iets doms geschreven? Ik pas het meteen aan :-). Is aan wal liggen wel goed? Top trouwens dat je ons blog zo grondig gelezen hebt 🙂 En heel erg bedankt voor je aanvullingen. We gaan we ze zeker uitproberen!

  Voeg een reactie toe

  Menu