Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (13, 14 en 15 maart)

Vrijdag

Opium op 4 is een dagelijks radioprogramma van Radio 4 over kunst en cultuur. Op vrijdag kun je gratis de live uitzending bijwonen in Vondel CS.

Vrijdag, zaterdag en zondag
 

Hou je van spelletjes? Dan moet je dit weekend naar het spelletjesfestijn in de Zuiveringhal West: De TonTon Club XL. De hal wordt omgetoverd tot een pinball- en gaming-paradijs met glitters, en natuurlijk food & drinks voor iedereen. En de entree? Die is gratis. Vanaf 10.00 uur kun je naar hartelust je competitiedrang en spelletjesliefde (als je die hebt) uitleven.

Zaterdag 

Heb je behoefte aan meer rust en ruimte in je leven en in je hoofd, dan kan je zaterdag deelnemen aan de landelijke loslaatdag. Er zijn workshops en lezingen in Amsterdam bij de Organizing Academie. Het thema is ‘Kiezen voor eenvoud’. Als je wilt deelnemen (dat kost € 15,=) moet je je even aanmelden via deze link.

Zaterdag 14 maart vindt het West Words Schrijverscafé plaats bij Podium Mozaïek.In de foyer zal nieuw en ervaren schrijverstalent uit West om 15.30 uur werk presenteren of voorlezen. Een mix van slam poetry, spoken word, literatuur en dichtkunst. Gratis entree.

Bij de Frankendaelschool, aan de Hogeweg 61-63,  vindt zaterdag van 11.00 – 13.00 uur een Kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. Er wordt tweedehands kinderkleding verkocht in de maat 74 t/m 176, schoenen speelgoed en meer kinderspul. Zelf kinderkleding inbrengen? Dat kan! Neem dan contact op met kledingbeurswgm@gmail.com.

Zaterdag en zondag 

24 uur West 
Zaterdag en zondag staat Amsterdam West 24 uur lang in de spotlights. Je kans om te ervaren hoe creatief, innovatief en leuk dit stadsdeel eigenlijk is. Diverse bedrijven, hotels, theaters en kunstenaars nodigen je uit om een kijkje te komen nemen. Een greep uit het superleuke programma van 24 uur West:

Zowel zaterdag als zondag komen je smaakpapillen niks tekort bij allerlei speciale proeverijen. Zoals de bijzondere broodjes bij De Amsterdamsche Tram, een topkoffieproeverij bij (een van onze favoriete koffietenten) White Label Coffee, vergeten groenten testen bij restaurant Ivo’s Kitchen en wijnproeven (€5,=) bij Chez Atelier.

Je kunt workshops volgen, zoals een dansdemo en workshop in het Chasse theater en een Wild Wild West bootcamp van Urbanics.

Er zijn diverse rondleidingen, zoals stadswandelingen vanuit reisboekenwalhalla Pied à Terre, een rondleiding in de oudhollandse tafelzuren “fabriek” van Kesbeke, in natuurtuinencomplex De Slatuinen, de statige Westermoskee, een urban art walk door Nieuw-West en een culture by artists wandeling in de Spaarndammerbuurt.

Bij de Fietskantine kun je fiets laten pimpen, in het Erasmuspark (bij Terrasmus) is een Singer-Songwriter Saturday en bij Hotel Buiten en Buurtwerkplaats Noorderhof houden ze een bierfestival.

De Local Goods Market in De Hallen is er zaterdag met een speciale 24 uur West editie.

In het Westerpark is het ook weer heerlijk hapjes proeven en van het zonnetje genieten op de Neighbourfoodmarket Weekender editie, met als thema ‘Foodporn’.

Zondag

Zondag wordt de boekenweek afgesloten, en dat betekent dat je die dag gratis kunt reizen met het boekenweek geschenk in je hand. Dit jaar is dat boekje geschreven door Dimitri Verhulst. In de trein kun je op diverse plaatsen schrijvers tegenkomen die voorlezen uit eigen werk. Onder andere Lydia Rood, Katja de Man (Wildevrouw) en darkfantasy romanschrijver Terrence Lauerhohn doen mee aan dit pop-op schrijversevent, georganiseerd door schrijfster Yara March.

Bagels en Beans aan het IJ-dock 49, heeft zondag van 12.00 – 14.00 uur een (gratis) Musical Sunday in de serie Sounds like Bagels & Beans. Percussionist Bart Fermie nodigt collega muzikanten uit en samen spelen ze happy pop, tearjerking ballads en jazzy tunes. ‘Bagels & Beans IJDock is de vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers’.

Nou van vervelen gaat dit weekend niks komen, dat is zeker!

En heb je gewoon zin om een terrasje te pakken en verder niks, kijk dan even op onze 55 fijne Amsterdamse terrassenlijst.

Wat je ook gaat doen; geniet van je weekend!

Weekendagenda logo 2

 
Heb je tips? Of wil je dat wij over jouw evenement schrijven, mail dan even naar rijkemeisjes@outlook.com.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu