Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 27, 28 en 29 maart

Vrijdag

Je begint het weekend goed met de voetjes van de vloer natuurlijk. Bij Edelwise (in Het Sieraad, aan de Postjesweg) gaat dat vrijdag prima lukken. Van 17.00 tot 03.00 uur en met een ticket van € 10,= (aan de deur te koop) kun je los gaan bij “Spring is in the air”. Live-acts, muziek, dj’s en dans.

Bij het Blauwe Theehuis in het Vondelpark kan er ook geborreld worden, bij de vrijdagborrel van Frits. Elke editie is Frits op een andere locatie te vinden, maar hij zorgt overal voor een muziekje, een drankje en een heerlijk hapje vanaf 18.00 uur.

‘Home is where the art is’. In een pop-up store aan de Utrechtse straat (nummer 105) worden streetart kunstwerken van 12 straatartiesten van over de hele wereld, bij elkaar gebracht (door IKEA), tentoongesteld en verkocht in het kader van Art Event 2015. Van 27 tot en met 29 maart is de collectie te zien en kun je meer te weten komen over de straatkunstenaars en de manier waarop hun werk tot stand is gekomen. Je mag ook zelf artistiek aan de slag en een bijdrage leveren aan Street Art Work in progress. Vrijdag is de pop-up store open vanaf 10.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur (tot 18.00 uur).

Zaterdag

Ontbijten op een brocante markt. Dat is het nieuwe concept van restaurant Nacional aan het Kleine Gartmanplantsoen; Le Croissant et le Marché. Van 08.00 tot 12.00 uur kun je onder andere items van Dijk & Co en Harvest & Company vinden. 

Zaterdag 28 maart worden in het kader van Earth Hour alle lichten van de gebouwen rondom de Dam gedoofd van 20.30 tot 21.30 uur. Het Paleis, de Bijenkorf, Madame Tussaud’s, Krasnapolsky, en alle pubs rond het monument zullen een uur lang in donker gehuld zijn. Singer-songwriter Wyke van Weelden zal tijdens dat donkere uur een gratis akoestisch candle light concert geven op de Dam. In Grand Café Mathilde (te bereiken via de zij-ingang van Krasnapolsky) begint om 20.00 uur het aftellen tot Earth Hour.

Blijf je liever thuis, dan kun je je betrokkenheid bij dit doel tonen door een uur lang het licht thuis uit te doen. Als iedereen meedoet maakt dat een heel groot verschil.

Altijd al Amsterdam eens van boven willen zien? Dat kan tijdens de Open Toren Dag. Maar liefst 21 historische en hedendaagse Amsterdamse torens zijn tussen 10:00 en 16:00 uur te beklimmen en te bekijken. De organisatie adviseert je een verrekijker mee te nemen om nog beter van het magnifieke uitzicht over Amsterdam te kunnen genieten. 

Zaterdag opent de concept store Samstag haar deuren aan de Kerkstraat 342-344. Deze one day pop-up store verkoopt authentieke merken kleding, schoenen, sieraden, tassen, interieur accessoires en veel meer. Lavinia Goodfood verzorgt de koffie, thee, de hapjes en de limonade. De winkel is open van 12.00 tot 18.00 uur en je kunt alleen met PIN betalen.

Op het Javaplein kun je naar de vintage markt bij Jansen Vintage, met 20 kramen vol unieke meubels, lampen, kleding, platen, keramiek, glaswerk en meer!

Maar liefst twee Amsterdamse danspaleizen vieren dit weekend hun 10-jarig jubileum.

Allereerst Pacific Parc op het Westergasterrein. Pacific Parc viert van 26 tot 29 maart dat zij al 10 jaar Rock & Roll, Punk, Reggae, Garage, Ska, en Twist draait. Dit doen ze met live optredens van bands, langere openingstijden, live recordings, een slammerbar en ‘Punk les voor de patatgeneratie’. De kaarten kosten aan de deur € 7,50, maar als je voor 22.00 uur komt, loop je gratis naar binnen.

De Sugarfactory viert haar 10-jarig jubileum met een feestje dat 10 dagen (en nachten) duurt (van 27 maart tot en met 5 april). Heel veel live-acts en clubavonden wisselen elkaar af. Het traditionele Wicked Jazz Sounds op zondag, Mijke & Co Live op woensdag (met Njamt Rosie), een VJ academy, theater en nog veel meer.

Op de NDSM werf kan zaterdag vanaf 23.00 uur ook weer lekker gedanst worden, bij Henk (bekend van Henk op de Helling). Dit keer is het feestje van Henk in de ITW loods (er is geen eindtijd) en in de voorverkoop kosten de kaartjes € 10,=.

Bij Roest, in Oost is het van 22.00 tot 03.00 uur genieten van tropische sferen en zonnige plaatjes bij Tropicalismo. De avond behelst verder koud bier, cocktails en kachels en ‘dansen, badpakken en andere tropische outfits worden sterk aangemoedigd’. De entree is gratis en de dresscode is: heet.

Zondag

In Haarlem is het 29 maart gluren geblazen, tijdens de eerste editie van Gluren bij de Buren Haarlem. Het huiskamerfestival, waarbij je als bezoeker de kans krijg om in meer dan 50 woonkamers te gaan zien en horen wat Haarlem te bieden heeft op het gebied van toneel, muziek en kunst, kent een simpel concept: De kamer is het podium, de bank de tribune, en elke artiest treedt 3 x maximaal 30 minuten op. De voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Natuurlijk is er dit weekend ook weer genoeg gelegenheid om over markten te struinen. 

In de Marktkantine aan de Jan van Galenstraat is het weer Rommelige Zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De entree is € 3,=. 

Bij OT301 is een mixed art market, waar je creatieve en unieke kado’s kunt vinden. Daarnaast vind je er kunst, LP’s, eerste en tweedehands spul en vegan food. De markt is open vanaf 14.00 uur. 

In De Hallen is er weer een zaterdag Local Goods Market. Biertjes van Amsterdam Brewboys en versnaperingen van onder andere de Gebroeders de Wolf, Lepelboom en VanBoef zijn de moeite om te gaan proeven, maar er is nog veel meer leuks te zien en de kopen.

De eerste Pure Markt van 2015 in Park Frankendael is zondag een feit. Van 10.00 tot 18.00 uur kun je weer ambachtelijke producten scoren bij meer dan 100 marktkramen. Er is weer een gezellige draaimolen en tijdens het verorberen van heerlijke, op de markt gekochte hapjes en drankjes, kun je ook naar live muziek luisteren. Nu nog even duimen voor wat zonnestralen.

Vintage shoppen kun je zondag (en elke laatste zondag van de maand) Jeltje’s Markt op de Eerste Helmersstraat 106. De markt is open van 12.00 tot 18.00 uur en je kunt er ook terecht voor curiosa, boeken, LP’s, accessoires en nieuwe mode. De toegang is gratis. 

Bij de Schram Studios, aan de Grasweg 52 in Noord, is er een Vintage per Kilo markt, en in de loods naast de markt kun je op funky tunes Roller Skaten bij Roller Ganza. Zaterdag kun je van 10.00 – 18.00 uur terecht op de markt en van 14.00 tot 19.00 uur bij Roller Ganza. Zondag start het event om 12.00 uur en sluit de tent een uurtje eerder. De entree van € 2,50 komt geheel ten goede aan de Es Quint Foundation. Rollerskates zijn te huur voor € 4,=.

Als je uitgeskate bent kun je chillen bij Pllek bij de lazy zondagmiddag chill down experience. Rogier van Roosmalen, Azubike Onwuka, Gyo Kretz and Aysha de Groot zullen de sessie leiden. De entree is gratis.

Zin in iets heel anders? Bij De Nieuwe Liefde wordt zondag een Symbolische Rechtbank gehouden, waarbij controversiële en hypothetische rechtszaken nagebootst worden met echte advocaten. Met wetboeken op tafel enzo, maar wel in begrijpelijke taal. De vraag die behandeld gaat worden is onder andere of Wilders wel of niet veroordeeld moet worden voor zijn ‘minder, minder’ uitspraak. Aan het eind van de middag wordt een uitspraak gedaan door de rechter. De toegang is € 10,= en de kaarten kun je bestellen via deze link

Bij Twentyfiveseven (Entrepotdok 64) is zondag om 17.00 uur de opening van de expositie ‘Under Cover’ van fotografen Frederike van Dorst en Diederick Habermehl, die allebei examenstudent zijn aan de Fotoacademie. De expositie is te zien van 29 maart t/m 24 mei.

Maak er weer een heerlijk weekend van!

Weekendagenda logo 3   

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu