Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 april

Vrijdag

Vanmiddag om 17.00 uur kun je gezellig de opening vieren van de vintage shop Verry Cherry. Eindelijk is dit vintage walhalla weer in de Amsterdamse Jordaan neergestreken (achter de Noordermarkt). De borrel duurt tot 21.00 uur.

De Espressobar aan het Rokin 81 host de allerlaatste Vrijmibodisco van dit seizoen. Er wordt een blik vrolijke dj’s opengetrokken om het weekend in stijl in te luiden. Voor € 5,= (inclusief pizza) kun je met je voetjes van de vloer van 17.00 uur tot middernacht.

Bij co-workplace Spaces op de Vijzelstraat is vrijdag een feestje waarbij Design en Drinks centraal staan. Je kunt deze avond designer items  (geselecteerd door Frame Store) voor een schappelijke prijs op de kop tikken. Als je altijd al een designer piece van Avelon, House of Dagmar, Comme des Garçons, Carin Wester, John Smedley, Études Studio, MM6, Moooi, Muuto, Artek of Thonet, had willen hebben is dit wellicht je kans. De ladies die we interviewden voor Wat maakt jou rijk, gaven vaak aan dat ze liever een mooi item van een wat duurder merk kochten dan een hele stapel goedkope en minder duurzame kleding, en daar is natuurlijk best wat voor te zeggen. Design and Drinks begint om 17.00 en duurt tot 20.00 uur.

Zaterdag 

Dit weekend is er ook weer mega vlooienmarkt in de IJhallen. Oneindig veel kramen met overvloed, en wie weet jouw nieuwste vintage vondst? De entree is € 4,50 en de markt is zaterdag en zondag open van 09-00 – 16.30 uur.

Ook helemaal enthousiast over je eigen balkontuintje of volkstuin, en druk bezig met het kweken van je eigen kruiden? Op de Admiraal de Ruijterweg 19, opent deze zaterdag Kas Keerweer voor het eerst haar deuren. Dit plantenasiel leert je meer over kweken en alles wat daarbij komt kijken. De kas is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Zaterdag is er uiteraard ook weer een Local Goods Market in De Hallen (van 12.00 – 18.00 uur). En, leuk nieuws: er komt ook een Local Good Store op deze locatie. Het grote openingsfeest is op 17 april, dus dat kan vast in je agenda.

Zondag

Zondag wordt het mooi weer, dus de Pure Markt in het Amstelpark gaat zeker door dit keer. Van 11.00 tot 18.00 uur kun je langs meer dan 90 kramen met ambachtelijke producten struinen en genieten van live muziek. Voor de kids is er weer een zweefmolen.

In De Hallen vindt zondag de eerste editie van het Inkfest plaatst. Inkfest is een ode aan boekdrukkunst en de typografie en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met kunstenaars, uitgevers,  antiquairs en andere boekverkopers. Op de markt vind je kunstenaarsboeken, bijzondere boekomslagen, lithografieën en affiches. Diverse kunstenaars vertellen over het grafische vak, zoals de Portugese ontwerpster Isabel Lucena die een letter ontwierp: De Equal. In haar typografie zijn alle letters gelijkwaardig. Het event duurt van 13.00 tot 18.00 uur en is gratis te bezoeken.

Zondag kun je ook naar Theaterfestival Secret Rooms in het Volkshotel. Voor de meeste voorstellingen moet je een strippenkaart (á € 18,=) kopen, maar sommige voorstellingen zijn gratis. Secret Rooms maakt gebruik van het hele hotel. Onder de douche ontmoet je muzikanten, er zijn operaduetten aan de bar, liftboys en hotelmeisjes wijzen de weg naar je kamer waar kleinkunst op bed wordt geserveerd. In de cocktailbar wordt rokerige jazz gespeeld.

De voorstelling in De Werkplaats begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Tijdens het eten en drinken in De Werkplaats kun je van 17.30 – 19.00 uur genieten van een voorstelling door Sex, Drugs & Opera.

Je kunt een strippenkaart voor 2, 3 of 4 voorstellingen kopen. Je mag zelf kiezen naar welke voorstelling je met je strippenkaart wilt. Je kunt op het festival zelf ook tickets voor losse voorstellingen kopen bij de Secret Balie van het Volkshotel. 

Oja, en als je alleen maar lekker op het terras wilt zitten dan kun je altijd even inspiratie opdoen met onze ultieme terrasjes lijst. Of, de stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam checken. In ons blog Dromen van de Lente uit 2013 staan ook nog wat stadspareltjes genoemd trouwens (voor Blijburg wordt nog een nieuwe locatie gezocht, maar áls het weer open gaat, dan laten we het natuurlijk weten).

Hoe dan ook, Happy WEEKEND! Geniet van de zonnestralen!

Weekendagenda logo 5

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu