Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 17, 18 en 19 april

Vrijdag

Vanmiddag van 17.00 tot 20.00 uur opent de Local Goods Store officieel haar deuren met een feestje. Het initiatief van Pakhuis de Zwijger om de Amsterdamse locals een eigen markt te geven, is zo succesvol uitgepakt dat er nu in samenwerking met Neef Louis Design, Uncover en een keur aan lokale makers en merken een offline plek is gerealiseerd voor de promotie en verkoop van supercoole lokale producten. 

Vondelpark3 viert vandaag haar eerste verjaardag en vanaf 17.30 uur kan er geproost worden en gedanst worden op hiphop, dance en house classics. 

Om 17.30 uur kun je ook naar Café De Nieuwe Liefde waar Stephan Sanders in gesprek gaat met stand-up comedian en schrijver Rutger Lemm, historicus Ewout Kieft, Maartje Nevejan en Wilma de Rek. En een bijzondere reden om naar deze gratis avond te gaan, is het optreden van Rick de Leeuw en Rob de Weerd van de Tröckener Kecks, die voor één keer weer bij elkaar zijn.  

Non-profit organisatie Nederland Cares viert haar tienjarig bestaan met De Nacht van de Vrijwilliger, een avond vol activiteiten, zoals een pubquiz met migranten, karaokeavond en een filmavond met dak- en thuislozen en mocktails maken en jazz luisteren met ouderen. Er is voor elk wat wils. De avond wordt afgesloten met een feestje in People’s Place vanaf 21.00 uur. 

Bij De Nieuwe Anita treedt de getalenteerde Quinten Rutgers met zijn collega Martin Zand Scholten op als voorprogramma van de Amerikaanse band The Still Tide. De entree is € 5,=. 

Als je in de stemming bent gekomen voor nog meer gedans, dan kun je terecht bij Terug naar Toen in de Sugarfactory. Dit keer is het thema een tribute aan David “Michael Knight” Hasselhoff, ook wel “The Hoff” genoemd. Volgens de organisatie vertegenwoordigt The Hoff alles wat heerlijk was in de 80s en 90s. De tickets voor dit ongetwijfeld hilarische feest kosten in de voorverkoop € 8,50 (aan de deur € 14,=), maar als je je verkleedt als David, mag je gratis naar binnen. 

Zaterdag  

Zaterdag begint de Nationale Museumweek. Je kunt in allerlei musea gratis rondleidingen krijgen en bijzondere tentoonstellingen bezoeken. De museumweek duurt tot 26 april en het thema is Ons echte goud. Als je een selfie upload met op de achtergrond een van de gouden objecten die in Nederland staan ter ere van de museumweek, dan kun je een museumkaart winnen. 

De Local Goods Saturday Market is weer packed met kraampjes met fijne producten bedacht en geproduceerd door locals. Als je nog een kekke zonnebril nodig hebt, bijvoorbeeld, dan kan je bij Dick Moby terecht voor een exemplaar van gerecycled plastic. En natuurlijk zijn er ook weer een boel hapjes en drankjes te proeven. 

Zaterdag opent de altijd indrukwekkende World Press Photo tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. Een bijzondere plek om de mooiste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar te bekijken. De tentoonstelling duurt tot 5 juli, en is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. 

Om 18.00 uur kun je bij Record Friend Elpees (aan de Sint Antoniesbreestraat 64) naar een gratis optreden van de geweldige band The Soul Travelers luisteren, die optreden ter ere van International Record Store Day.

Zondag 

Restaurant Razmataz aan het Hugo de Grootplein organiseert dit weekend weer Zilte zondag. Van 15:00 tot 19:00 uur kun je er Fines de Claires oesters slurpen voor een euro, met een glas koude Pouilly Fume witte wijn. Zonnetje erbij op het terras en je kan je zomaar de koning te rijk voelen.


De rest van de maand (tot en met Koningsdag) is het overigens elke avond feest rondom de Nieuwmarkt in het kader van de Aprilfeesten. De zweefmolen, Cantina Mobilé en andere feestvreugde verhogende attracties staan opgesteld en er is elke avond live muziek.
Geniet van je weekend!
Weekendagenda logo 4 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu