Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 24, 25 en 26 april

Vrijdag 

Vanavond kun je in Belcampo (het café van de bieb in De Hallen) naar ‘Lorrèns Goodiebar‘. Elke maand treedt opkomend talent Lorrèn hier met haar muzikale gasten op. Ze zingt melancholische pop-soul liedjes. Tickets kosten € 8,50.

Vandaag opent de nieuwe hotspot bij Sloterdijk haar deuren. Dat is heel goed nieuws want Sloterdijk is nou niet wat je noemt een superaantrekkelijke locatie, maar er is wel nog ruimte. En dus bedachten de jongens van Bret een plan: een craft beer café met restaurant, eventspace, groot terras, workspot/meetingplace en een groot groen park om de boel een beetje op te leuken. Een perfecte startplek voor een fietstocht over het Brettenpad (zie ons blog over stadse paradijsjes). Bret gaat in de toekomst van alles organiseren, van food co-ops, filmfestivals, workshops en muzikale evenementen, en zelfs een organic camping en survival trips in De Lange Bretten. Dat belooft wat.

Zaterdag 

Ook al is de regenkans morgen best wel aanwezig en de temperatuur ook niet echt top, zomergevoel is 100% gegarandeerd bij het dansfestijn Salsa en la calle (Salsa op straat) bij Café Vrienden aan het Marie Heinekenplein. Van 14.00 tot 18.00 uur kun je je heupen ff losgooien met Salsa, Bachata en Kizumba. Olé!

Bij broedplaats Radion kun je zaterdag al je zintuigen eens flink de kost geven bij Five Spices Lounge. “Verschillende disciplines, etniciteiten en zintuiglijke ervaringen worden gemixt. Zodra je de lounge betreedt, beland je in een andere wereld, word je mee op reis genomen en vertrek je met een andere mindset” zegt de site van Radion. Dat klinkt als een bijzondere ervaring. Een ticket kost € 9,30 en het event begint om 20.00 uur.

Zaterdag en zondag

De Local Goods Weekend Market heeft dit keer een groene editie. Fairtrade, organic, groen, verantwoord, ecologisch en gerecycled, producten die bijdragen aan een betere wereld. Zowel zaterdag als zondag kun je je weer vermaken op een van de leukste markten van Amsterdam.

Zondag (Koningsnacht)

In Park Frankendael is het weer Pure Markt. Van 11.00 tot 18.00 uur kun je weer terecht voor bubbels, oesters, koffie met taart of gewoon je lekkere weekend boodschapjes. En de kids kunnen weer naar hartenlust zweven in de zweefmolen.

Bij OT301 is eigenlijk altijd wel wat leuks te beleven in het weekend. Zondag host Rufus Kain een singer-songwriter avond. Vanaf 19.30 uur kun je luisteren naar de talenten die zich hebben opgegeven voor deze open mic avond. Een donatie van € 3,= wordt op prijs gesteld.

Hannekes Boom gaat op de reggae tour zondag met Kingston Crown. In samenwerking met Puma, 22 tracks, en het hippe kledingmerk Daily Paper wordt een fijn feestje georganiseerd van 19.00 tot 01.00 uur. Kan zomaar wel eens heel druk worden.

In het Bilderdijkpark bij De Liefde is een leuk feestje georganiseerd ter ere van Koningsnacht: Escape the ordinary. Van 19.00 tot 01.00 uur kun je nippen aan een cavaatje en naar muziek luisteren van onder andere singer-songwriter Andy, Amado en Tomas Beatunique op de hangdrum. De entree is gratis (geen eigen drank meenemen).

Bij Mojo op de Ringdijk kun je van 22.00 tot 01.00 uur terecht voor wat zeker een topfeestje wordt: B-One’s Funky Koningsnacht. B-One is een funkband die echt alles speelt wat maar enigszins swingt en weet hoe je een feestje bouwt. Waarschuwing: dit feestje is echt alleen voor partypeople :-).

Altijd al eens keer echt lekker willen blèren op muziek van Rhianna of Beyoncé? Bij Waterkant kun je zondag je stem laten horen bij RnB Karaoke Koningsnacht; een singalong in de buitenlucht van 20.00 tot 01.00 uur. Daar zullen de buren blij mee zijn :-).

Op het Amstelveld bij NeL kun je genieten van Live Funk, Soul en Jazz bij Royal NeL Sessions van 19:00-01:00 uur.

Hendrix’s, de nieuwe hotspot van de eigenaar van Van Leeuwen (dat al jaren een fijne plek is in de Utrechtsestraat), organiseert zondag een speciaal feestje Hendrix’ Special. Schalen vol eten, ijskoude G&T’s en burgers. De vloer wordt ingewijd met jazz, funk en blues uit Groningen met de band “Saint James” en daarna gaat de toplaag eraf bij de soul, disco en housedeuntjes van DJ Tijn Benedek.

Maandag is het Koningsdag! Yes! Natuurlijk staat Mokum dan op haar kop en jij weet waarschijnlijk van gekkigheid niet waar je heen moet. Zo verschrikkelijk veel leuks te doen! Het blog met onze tips voor Koningsdag is nog in de maak en volgt later vandaag! Stay tuned en duik ondertussen vast in je kast voor je oranje outfit.

Happy weekend!

IMG_8672

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu