Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 1, 2 en 3 mei

De zon schijnt vandaag en morgen in ieder geval, en dus is het extra fijn om de hort op te gaan. In de weekendagenda staan weer wat leuke suggesties om je weekend mee door te komen.

Vrijdag

Vanavond kun je gezellig borrelen bij een nieuwe workplace hotspot, We Work, aan de Weteringschans. Het event begint om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Wel even aanmelden via deze link.

Bij Bret (Sloterdijk), de place to be voor speciaalbiertjes, is het VRIJ-MI-BRET: biertjes, bitterballen en DJ Cowboy en Henk. De eerste bitterballen en Nordman biertje zijn van het huis.

Vanavond treedt er een te gekke band op bij Café Noorderlicht: Euro Cinema. Een instrumentale funkband, die muzikaals geinspireerd is door achtervolgingscenes uit oude B-films. De entree is gratis en het optreden begint om 21.30 uur.

In het Vondelpark gaat het er vanavond tropisch aan toe bij alweer de vijfde editie van Rosario!  Van 22.00 tot 02.45 uur dans je tussen de palmbomen bij dit openminded, gayfriendly feestje bij ’t Blauwe Theehuis. De entree is vrij.

Bij Radion brengen ze “sexy back” met een grote verzameling foutje hitjes uit de jaren ’90, met een naughty kleding contest (waar je prijzen mee kunt winnen) en een ouwerwets schuifelkwartiertje. De entree is € 5,=, en daar krijg je ook een welkomstcocktail voor en hangt je jas in de garderobe. 

En als je geen genoeg krijgt van verkleedfeestjes kun je ook bij de Sugar Factory terecht voor Verkleed. Voor € 9,95 kun je van 23:30 tot 5:00 uur je discoschoenen weer even aandacht geven met een potpourie van muziekstijlen (80’s, 90’s, RnB, house en noem maar op.

Zaterdag

De altijd leuke Local Goods Market heeft zaterdag een vintage editie. De Kiloshop brengt een extra grote hoeveelheid vintage kleding mee en ook de Vintage Shop is aanwezig.

Instant vakantiegevoel heb je zaterdag bij Noorderlicht met de Braziliaanse klanken met Gustavito. Hij combineert latino sound met funky jazz en soul. De entree is gratis en het feestje begint om 21.30 uur.

Zaterdag gaat de Tolhuis tuin weer open en dat moet gevierd! Vanaf 12.00 uur is er ‘live muziek onder de luifel’, een dj en zijn er hapjes en drankjes. Om 16.00 uur gaat de fik in de BBQ. Voor € 12,50 kun je een pakketje vlees of vegagerechten van de BBQ scoren, en genieten van het buffet met salades, brood en dipjes (je kunt je pakketje ook delen). Meld je voor een BBQ pakketje aan bij chef BBQ marijn@tht.nl.

Fashionblog NSMBL houdt Super Sale in Bar Italia! De redactieleden, en bloggers verkopen de mooiste items uit hun eigen garderobe.

Zaterdag en zondag 

In Oost kun je zaterdag en zondag een mooie tour maken door de Plantage-, Weesper-, Dapper- en Oosterparkbuurt, waar kunstenaars hun atelier openstellen in het kader van de kunstroute. Altijd inspirerend, kunstkijken.

Zondag

Yes, zondag is het ook Bankjescollectiefdag. Zeker 40 bankjes eigenaren schudden de kussentjes weer op en maken lekkere huisgemaakte limonade met een plakje cake voor je. Ondertussen klets je met buurtgenoten, buren en passanten. Verrassende ontmoetingen, gesprekken, wellicht inzichten en gezelligheid. Bij Raibu aan de Jan van Galen hebben ze een heel bijzonder event in het kader van het bankjescollectief. Je kunt een tekening van je persoonlijkheid laten maken.

Op het Westergasterrein is het natuurlijk weer Sunday Market (zoals elke eerste zondag van de maand).

Bij Club Lite kun je zondag lekker rollerskaten op disco muziek. Prima zondagmiddag besteding toch?

Zondag kun je van 10.00 tot 22 uur bij Felix in de Steigers naar het Festival der Wetenschappen van De Nieuwe Universiteit: ReThinking Academia. Ewald Engelsen, Ramsey Nasr en vele andere gasten zullen lezingen of workshops geven of paneldiscussies leiden over ‘De rol van de universiteit in de samenleving’, ‘Diversiteit’ en ‘Burgerlijke ongehoorzaamheid’.

De toegang is op basis van een donatie, en je moet je even van te voren aanmelden via: DNUfestival@gmail.com.

In het Erasmuspark is het zondag Singer-Songwriter middag (vanaf 14.30 uur) bij Terrasmus. Harold K deelt deze middag het podium met Barbara Breedijk. Harold zingt poëtische songs die je raken en Barbara heeft een jazzy stem en zingt aanstekelijke liedjes.

Er is zondagavond van 20.00 tot 21.00 uur ook een speciale meditatie in de Nieuwe Yogaschool om de mensen in Nepal te ondersteunen met goede vibes. Tijn Touber nodigt iedereen uit om samen te mediteren in het kader van Stadsverlichting. De toegang is uiteraard gratis.

Genoeg te doen weer dus! Happy weekend!!!

Weekendagenda logo 3

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu