Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 8, 9 en 10 mei

Vrijdag

Vrijdag opent StrandZuid haar deuren weer voor de zomer. Bierpongen, tafelvoetbal, Duitse biertjes en viel mehr spass want tot eind september waan je je er in een Duitse biergarten.

Vrijdag, zaterdag en zondag

Vrijdag, zaterdag en zondag kan je helemaal je hippiekant omarmen op de Ruigmarkt Weekender. Een festival, kunst- en vrijbuitersmarkt met muziek, healings, massages, kampvuren, lekker eten, en vintage koopwaar. Geniet van de chille vibes die er op Ruigoord hangen, en ga lekker op de fiets, het is een prachtige route langs het Brettenpad (laatste stukje is wat saai, maar compenseert Ruigoord dan weer met haar charme). Zowel zaterdag als zondag is de markt open van 14.00 tot 19.00 uur.

Zaterdag 

De Local Goods Market is ook weer geopend. Dit keer alleen zaterdag. Overigens kan je tegenwoordig dagelijks Local Goods Shoppen in de kersverse Local Goods Store. En als je toch bij De Hallen bent, neem dan ook even een kijkje bij de concept store The Darling.

Zaterdag treedt singer-songwriter Michael Prins op bij Concerto. Om 13.00 uur kun je zittend op de blauwe Chesterfield bank met een kopje koffie, een voorproefje horen van zijn nieuwe album.

In de OBA wordt zaterdag om 16.00 uur de tentoonstelling over schrijver/dichter/performer Bart Chabot geopend. Chabot is vooral bekend als frequente gast in DWDD, zijn gedichten en de biografie die hij schreef over Herman Brood.

Bij SSBA Salon kun je vanaf 12.00 uur gratis naar een marathon van de VPRO serie Hertenkamp kijken. In het kader van het MugWeekend. Voor wie Mug niet kent, dat is een theatergroep (eigenlijk Mug met de gouden tand) die vaak komisch absurdistisch theater maakt, en waarvan Marcel Musters, Lineke Rijxman en Joan Nederlof het artistieke team vormen.

Ken je het spel Rock, Paper, Scissors (of op zijn Hollansch Steen, Papier, Schaar)? Daar zijn blijkbaar kampioenschappen in, en daar vallen mooie geldprijzen mee te winnen. De inschrijving is helaas al afgelopen, maar je kunt wel een kijkje gaan nemen. Heel benieuwd of dat spannend is om naar te kijken. Om 19.00 uur kun je het gaan beleven bij De Badcuyp. De entree is een tientje.

Zaterdag en zondag

In Apple Arts Centre kun je dit weekend voor het laatst het science fiction miniserie/filmproject The Common Sense van Melanie Gilligan en de Qualities of Violence, een serie objecten, sculpturen en poetische teksten van Michael Dean, bezoeken. De entree is € 7,= (gratis met museumkaart uiteraard).

Op het gebied van marktstruinen kan je dit weekend ook weer je hart ophalen. De IJhallen hebben zaterdag en zondag weer ontelbaar veel binnen- en buitenkramen vol met vintage, rommel en 2e hansjes. De entree is € 5,=.

Zondag 

Radion is lekker bezig. Ze hebben een relaxt en gloedjenieuw zondagmiddag concept bedacht: Radinoon. Een matinee met live (jazz) muziek, een DJ en hapjes en drankjes in het café. Een keer per maand zal er een Radinoon XL editie zijn, met een arts&crafts markt, workshops, vintage en meer (24 mei is de eerste). En aan je kinderen heb je bij Radinoon geen kind want in samenwerking met 24Nannies kunnen de kids kunnen onder begeleiding naar hartelust knutselen en spelen. In het kader van moederdag is er deze zondag een speciale zet je moeder in het zonnetje editie voor de kids. De entree is € 5,=.

Bij Van de Buurt in BoLo, verwennen ze de moeders zondag met een taartenbuffet samengesteld door Selma van Buuf Kookt. Het buffet is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zondag is er De Groene van Amsterdam. Dat is een hardloop evenement en markt, georganiseerd door en voor de bewoners van Amsterdam West & Nieuw West. De kinderen kunnen ook meerennen in hun eigen Kidsrun, de mediumfanatiekelingen kunnen voor een 10km parcours gaan, en de hardcore renner pakken gewoon een hele marathon mee. De route loopt door het groen van Amsterdam West & Nieuw-West. Goed om te weten: dit evenement is volledig georganiseerd en gefinancierd door de bewoners van Amsterdam West & Nieuw-West en de deelnemers en is de eerste gecrowdfunde marathon ter wereld. De Groene begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De inschrijfgelden zijn respectievelijk € 2,50 (kids), 5 KM € 10,= en de 10 KM € 12,50.

De Tuinen van West en De Smaakboulevard organiseren ter ere van De Groene van Amsterdam een Pop-Up Foodmarket met allerlei wereldse gerechten. Kleine hapjes zijn gratis beschikbaar (op = op). Je kunt op het grote veld picknicken op je eigen meegebrachte kleedje.

Bij Buurtboerderij Ons Genoegen is het zaterdag Zaaifeest! Van 13.00 tot 23.00 uur kun je genieten van live-muziek, DJ’s, eten en drinken, kraampjes en de fijne vibe die op de buurtboerderij hangt. Zo dichtbij de stad en toch zo landelijk.

In het Amstelpark is er weer een Pure Markt. Altijd gezellig om daar je ambachtelijke weekendboodschapjes te halen of gewoon een beetje sfeer te proeven. De markt is geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Voor een stukje live muziek kun je om 15.00 uur terecht bij Concerto, waar T-99 een gratis concert geeft. Concerto bestaat dit jaar 60 jaar en dat zal deze maand goed gevierd worden met diverse evenementen. Meer daarover vind je hier.

Oja, en als je alleen maar lekker op het terras wilt zitten dan kun je altijd even inspiratie opdoen met De Rijke Meisjes Terrasjes lijst. En wil je even de drukte ontvluchten dan hebben we wat tips met stadse paradijsjes en nog meer stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam voor je.

Geniet van je weekend!

IMG_2742

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu