Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 15, 16 en 17 mei

Vrijdag

Vandaag van 11.00 tot 21.00 uur is de feestelijke opening van een nieuwe vegan spot aan de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer: Loving Hut. Je kunt hier allerlei home made vegan hapjes krijgen en vandaag zijn ze gratis te proeven. Loving Hut is een keten van vegan/vegetarische restaurants die je in steeds meer Nederlandse, en buitenlandse steden ziet.

Bij Pllek kun je weer lekker vrij-mi-bo-en bij Feeling Friday. Vanaf 17.00 uur kun je met het mooiste uitzicht op Amsterdam aan de olijfjes en mojito’s en luisteren naar global beats en retro disco.

Vuurkorfje, wijntje, lekker chillen op de vrijdagavond in de nieuwe groene oase tussen de lelijke bedrijfsgebouwen op Sloterdijk bij Bret is ook geen slecht plan.

Maar je kunt ook naar De Nieuwe Liefde om de talkshow van Daphne Bunskoek bij te wonen. Daphne gaat in gesprek met schrijver en tekenaar Peter van Straaten, Josje Priester (een pinhole fotograaf en initiafneemster van een project voor jongeren in asielzoekerscentra die ons de wereld door hun ogen laten zien) en publicist en filosoof Marcel Zuijderland (hij vindt dat je op Marktplaats een orgaan mag aanbieden). De talkshow begint om 18.00 uur en de entree is gratis.

Vrijdag, zaterdag en zondag 

Op de NDSM-werf kun je het hele weekend je koffie verslaving de kost geven bij de 2e editie van het Amsterdam Coffee Festival. Baristas vertonen hun melkopschuimkunsten, er is live muziek en natuurlijk kun je verschillende soorten koffie proeven.

Als je in de buurt van het Westerpark woont kan het je niet ontgaan zijn; het weekend van de Rollende Keukens is in volle gang. Hoewel het terrein dubbel zo groot is als vorig jaar is, is het hysterisch druk op dit festival. Gewoon omdat het zo leuk is. Al die keukenprinsen en – prinsessen in foodtrucks, foodcars, karren, caravans en andere keukens op wielen die de sterren van de hemel koken, bakken en braden. Je kunt je vandaag tot en met zondag nog tegoed doen aan lekkernijen (van fingerfood, tot curry’s, speenvarkens, Japanse hapjes, voor ieder wat wils). Omdat er in de buurt van het Westerpark weinig pinautomaten zijn is het raadzaam om cash mee te nemen.

Vrijdag en zaterdag 

Vlaamse films hebben iets speciaals. Er zit een vaak bepaald sfeertje in. Rauw, ongepolijst, wars van opsmuk. Tijdens het Vlaamse Film Festival in Kriterion kun je de allerbeste Vlaamse korte films en speelfilms bekijken onder het genot van Belgische biertjes, Vlaamse cuisine en live muziek.

Zaterdag 

Met 40% regenkans misschien niet ideaal, maar wel een educatief uitje in de natuur, is de historische (fiets)tocht door de Tuinen van West. Er is veel te vertellen over dit gebied dat een roerige geschiedenis kent. De tocht, Historische Tuinen, die geleid wordt door vertelster Nancy Wiltink, begint om 11.00 uur aan de Joris van den Berghweg 101-111, en duurt tot 13.00 uur. De kosten zijn € 10,=, een kinderticket (voor kids vanaf 10 jaar) is € 6,= (inclusief iets te eten voor onderweg).

Zaterdag en zondag 

Zaterdag en zondag kan je een wandeling maken onder leiding van schrijver Abdelkader Benali in het kader van de Literaire Tuinen. Op de route zullen vier andere schrijvers voordrachten geven over het landschap, de natuur en de Tuinen van West. De route start bij de werklocatie van Benali aan de Lutkemeerweg 2, en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Ook deze tour kost € 10,=, en kindertickets (vanaf 10 jaar) zijn € 6,= (inclusief versnaperingen).

De mooiste platenzaak van Amsterdam, Concerto, bestaat 60 jaar en dat wordt dit weekend gevierd met een feestje in de Tolhuistuin: London calling loves Concerto. Bettie Serveert treedt zaterdag op. Zondag kun je onder meer luisteren naar Seinabo Sey, Holy Holy en Nothing But Chiefs. De tickets zijn € 20,=, wat op zich niet goedkoop is, maar er is naast veel muziek, ook film, kinderentertainment en een boel leuks te beleven.

Zondag

Nog meer cultuureducatie dit weekend: de kunstroute “Ik was niet van plan te blijven“, die dit weekend voor het laatst te volgen is. Op de route op de Bos en Lommerweg (bij de slager, in een fluisterbos, in een restaurant) beleef je de verhalen van migranten en hun families, die naar Amsterdam gekomen zijn. Hun verhalen zijn door kunstenaars vertaald naar voorstellingen en kunstinstallaties. Er is onder andere een documentaire en een tentoonstelling van fotograaf Kadir van Lohuizen te zien. De route begint om 16.00 uur (tot 17.30) en start op Bos en Lommerweg 191. Tickets kosten in de voorverkoop € 8,= (aan de deur € 10,=).

Het Vondelpark Openlucht Theater opent dit weekend met Club Vondel haar veelbelovende seizoen. 3FM heeft in het kader van Serious Talent vijf bands uitgekozen die het dit seizoen helemaal gaan worden. PHOS, Close Up, Yori Swart, Lucas Hamming en Sunday spelen zondag op het openlucht theaterpodium.

Bij Roest is het zondag mannendag. Naast bier, snacks , kleding en schoenen waar vooral mannen van houden, kunnen de boys ook een autowrak tot moes slaan, een stormbaan zien te overleven of gewoon een beetje stoer lopen doen bij Mannenzaken 

Pop-up restaurant Instock krijgt een vaste locatie in Oost Czaar Peterstraat), en dus is het ‘opruiming’ bij het tijdelijke restaurant op het Westergasterrein. Je kunt heel betaalbaar dineren, brunchen en drinken en het liefst moet alles op, zodat het niet meeverhuisd hoeft te worden naar de nieuwe locatie. Het event duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

In 5&33, de bar van het chique Artotel tegen over het Centraal Station, is tot 23 juni de tentoonstelling Snoopy & Belle in Fashion. Diverse fashiondesigners hebben zich door cartoonheld Snoopy en zijn zusje Belle laten inspireren in hun kleding en fashion items. De tentoonstelling is dagelijks gratis te bezoeken van 09.00 – 22.00 uur.

Extra tips: 

Maandag (18 mei) is er in Pakhuis De Zwijger een interessant event: Doe Open! Van 10.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur) tot 22.00 uur kun je een programma volgen met diverse keynotes over thema’s die te maken hebben met participatie, burgerinitiatieven, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het vlak van gemeentelijke democratie. Daarnaast zijn er workshops, een open raadscafé waar je vragen kunt stellen, sofasessies en een mogelijkheid om ideeën over participatie te pitchen. De dag is bedoeld voor lokale bestuurders, ambtenaren, raadsleden, professionals, sociale ondernemers, actieve burgers en geïnteresseerden en is gratis toegankelijk. Wel even aanmelden via deze link. Voor drinken en lunch wordt gezorgd.

Van 18 tot 24 mei is het gratis Working out week, omdat I love Workingout twee jaar bestaat. Je mag een week lang gratis (en zonder verplichtingen) allerlei sporten uitproberen (boksen, kettlebel, bootcamp, wat jij wilt). En het is ladies only. Altijd al de sporty spice willen uithangen? Meld je dan even aan via info@iloveworkingout.nl.

Maak er een heel mooi weekend van!

IMG_8672

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu