Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 22, 23, 24 en 25 mei

Vrijdag

Lekker even gek doen om het weekend in te luiden? Dat kan bij OT301 BamBam The Jungle Book edition. Reggae en roots bass muziek zorgen voor tropische sferen en als je verkleed in een jungle kostuum durft te komen, dan betaal je maar € 5,= entree. In je gewone kloffie dansen kost € 8,=. Het feestje begint om 22.00 uur en duurt tot 03.00 uur.

Nog meer gekkigheid vind je vrijdagavond bij de Sugar Factory. Terug naar Toen organiseert een Game Night. Een avondje uit en dan lekker gamen. Pacman of Tetris spelen of slowdansen in de knuffelrock corner. Voor € 8.50 ben je erbij.

Vrijdag, zaterdag en zondag

Voor de boekenliefhebbers is er veel leuks te doen dit weekend (en de rest van de week): de opening van het nieuwe pand van boekhandel Scheltema. Ze verhuizen naar het Rokin en dat gaat gepaard met heel veel festiviteiten. Gisteren verhuisden diverse grote Nederlandse schrijvers hun eigen boeken over de rode loper van het Koningsplein naar het Rokin, en vandaag (vrijdag) zal om 16.00 uur de jeugdafdeling geopend worden door John Flanagan (de schrijver van De Grijze Jager). Vervolgens zal Jelle Brandt Corstius om 19.00 uur de reisboekenafdeling openen.

Zaterdag zal Professor Erik Scherder (bekend van DWDD University over het brein) om 13.00 uur een college geven en daarmee de afdeling wetenschap openen. Om 14.30 uur signeert De Jeugd van Tegenwoordig haar 10 jarig jubileumboek “DJVT, ook maar mensen”. En verder is er nog poppenkast, en de opening van de kunstafdeling om 16.00 uur door oa. Joost Zwagerman.

Zondag om 11.30 uur leest Hugo Borst voor. Om 14.00 uur kun je gerechten proeven van meesterkok Alain Caron en om 16.00 uur geeft Leo Blokhuis een muzikaal college. Tot en met 31 mei is er nog veel meer leuks te beleven.

Vrijdag, zaterdag, zondag én maandag

We schrijven meestal over events in Amsterdam, maar dit leuke festival in Amersfoort willen we je niet onthouden. Alleen al vanwege de leuke naam: Lepeltje Lepeltje. Van 22 tot en met 25 mei is de Amersfoort omgetoverd tot een culturele foodfestival locatie, waar je smaakpapillen gepamperd worden. Naast eten en drinken is er ook live muziek, zijn er stands met mode, vintage, interieur, kunst, accessoires en kinderkleding. Het festival (dat achter het Amersfoortse stadhuis is) is voor jong en oud en gratis te bezoeken van 12 uur tot laat in de avond.

Als je van kunst houdt kun je dit weekend ook je hart ophalen in Amsterdam op de Westelijke Eilanden bij de Open Atelier Route. Van 22 tot en met 25 mei kun je van 12.00 tot 18.00 uur binnen loeren in de ateliers van kunstenaars die naast schilderkunst ook fotografie, beeldhouwwerk, videokunst en film laten zien. En je wandelt ondertussen op een van de allermooiste plekken van Amsterdam.

Zaterdag

Nog meer kunst kijken kun je in Oost bij Museumstraat Amsterdam. Diverse musea (zoals De Appel, Tropenmuseum, Foam en Eye) halen hun depot leeg en een aantal huizen in de Pretoriusstraat worden ingericht tot museum. De bewoners worden museumdirecteuren voor één dag en vertellen hun bezoekers waarom de kunstwerken in hun huis ze aanspreken. Een heel persoonlijke en laagdrempelige manier om de buurt te leren kennen en kunst te zien. Studenten van het Conservatorium zorgen voor muzikaal vertier. Het gratis e-ticket kun via deze link bestellen, met het ticket krijg je ook een programmaboekje. Het event begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

In Amsterdam Zuid kun je vanaf zaterdag (tot 22 september 2015) dagelijks de Art Zuid kunstroute langs allerlei prachtige sculpturen lopen. Onder andere voormalig museumdirecteur Rudi Fuchs stelde de collectie samen. Bij het Infopaviljoen op het Minervaplein kun je meer informatie krijgen, maar je kunt ook de gratis Art Zuid app downloaden.

Zaterdag en zondag

Dit weekend is er ook weer ruimte voor design. Het What Design Can Do Filmfestival toont documentaires over design in De Balie. Je kunt onder andere een films gaan zien over hoe 3D printing de wereld verovert of over de Japanse architect Tadao Ando. Tickets en meer informatie vind je via deze link.

Bij de Hallen zijn er dit weekend weer Local Goods te vergaren. Dit keer staan boeken, muziek en vintage centraal. Fijn marktstruinen met live muziek. Je kunt je weekend saaier doorbrengen.

Zondag

Zondag kan er weer geproefd en gesmikkeld worden bij de Neighbour Foodmarket. Als je de smaak te pakken had bij de Rollende Keukens dan wil deze foodmarket ook zeker niet missen. Van 11.00 tot 18.00 uur kun je weer aanschuiven aan de lange tafels en genieten van al het lekkers dat de lokale koks je voorschotelen.

Op het J.D. Meijerplein en de hoek van 2e Oosterparkstraat/Wibautstraat is er zondag een gezellig straatfeest: Festival De Groene Boulevard. Er is van alles te beleven op dit feest dat op een ludieke manier aandacht wil vragen voor schonere lucht en een gezondere leefomgeving. Je kunt je vermaken met het restaureren van je oude meubels, het versieren van je fiets, kijken naar het NK Slowbiking of het planten van een anti-fijnstofplantje. Naast creatieve en educatieve activiteiten is er ook een NeighbourFood Market en live muziek. Van 12.00 tot 18.00 uur ben je welkom in deze tijdelijke groene huiskamer van Oost.

Ook buiten Amsterdam maar zeker noemenswaardig is het Utrechts Jazz Festival dat zondag 24 mei plaatsvindt in hartje Utrecht op het Janskerkhof. Van 12.00 tot 22.00 uur kun je onder het genot van een hapje en een drankje gratis luisteren naar een groot blik jazzartiesten dat wordt opengetrokken.

Latin dance festijn Summer Breeze bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt groots gevierd in het Vondelpark Openluchttheater op zondagmiddag. Zelfs als de zon zich niet laat zien wordt de temperatuur hier opgezweept tot zomerse hoogtes. Er zijn een aantal workshops, maar er is vooral ook veel ruimte om lekker zelf te dansen. Het feest duurt van 14.00 tot 18.00 uur en om 14.30 uur kun je een salsaworkshop volgen. Oja, check meteen even alle andere geweldige events en concerten die er deze zomer in het Vondelpark Openluchttheater te zien zijn!

Maak er weer een lekker en leuk lang weekend van!

Weekendagenda logo

P.s. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een terrasje pakken (de 55 fijnste terrasjes van Amsterdam) of met de fiets erop uit trekken naar mooie plekken (stadse paradijsjes) buiten het centrum.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu