Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 30 en 31 mei

Zaterdag 

Vandaag (30 mei) is het ‘Uitdeeldag‘. Het vrolijke idee (bedacht door Positieve kijk) is dat je anoniem kadootjes uitdeelt aan vreemden.

Hoe ga je te werk?
Je pakt een klein kadootje in (of een groot kadootje, dat mag je natuurlijk zelf bepalen, maar iets dat je bijvoorbeeld niet meer gebruikt, of gewoon graag wilt weggeven). Daarop plak je een briefje of schrijf je “voor jou, als je wilt”, vervolgens leg je het kadootje op een plek waar veel mensen komen (bankje op straat, in een winkelschap, of waar je maar wilt). Aan het eind van de dag check je even of je kadootje is meegenomen.

Advies van de bedenkers: pak het kadootje in in doorzichtig folie zodat de vinder direct kan zien of hij of zij het wil meenemen of laat liggen voor een ander. En, en niet je naam erop, dat is veel verrassender.

Doen jullie mee? Het lijkt ons wel leuk als je een foto van het kadootje op onze Facebookpagina plaatst, als je meedoet. Maar niet verklappen waar je het kadootje gaat verstoppen he?

De Nationale Opera & Ballet houden zaterdag vanaf 11.00 uur (tot 16.00 uur) open huis. Je krijgt de kans om gratis rondleidingen te volgen en een kijkje te nemen achter de schermen, tussen de coulissen en in het rekwisietenatelier. Ook zijn er optredens van Nicky Spence, de Junior Company en kun je de kinderworkshop Dans mee met de leeuw (Narnia) bekijken. Als je ook nieuwsgierig bent naar de decors dan kun je met de pendelbus naar het atelier in Amsterdam Zuidoost, waar je het decoratelier, de timmerwerkplaats, de weverij en de metaalwerkplaats kunt bezichtigen. Een unieke kans.

Bij Concerto kun je zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur op de blauwe Chesterfield bank genieten van live muziek. De Nijmeegse zanger Roy Santiago zal indierock voor je spelen.

In het kader van het Holland Festival (dat deze zaterdag geopend wordt), is er een live tv-uitzending in de Westergasfabriek, waar je (na aanmelding via deze link) gratis bij kunt zijn. Daphne Bunskoek ontvangt onder andere festival directeur Ruth McKenzie, artiesten Nazmye Oral, Adelheid Roosen, Micha Hamel en Wende Snijders. Zangeres Karsu Dönmez treedt op. De opnamen beginnen om 22.00 uur en je dient op tijd aanwezig te zijn.

Marktstruinkansen krijg je bij de Sissy Boy Summermarket bij het Vondelpark Openluchtheater. Je Veux Flâner, De Maestros en Wicked Jazz Sounds kleden de boel muzikaal aan en ondertussen kun je lekker langs de kraampjes lopen of een workshop yoga, meditatie of longboard volgen. De markt is open van 10.00 tot 18.00 uur.

Zaterdag en zondag

Er is dit weekend natuurlijk ook weer een Local Goods Weekend Market, of eigenlijk Local “Foods” Market want dat is het thema deze editie. En als je toch in De Hallen bent, ga dan ook even langs bij de Local Goods Store, waar deze zaterdag het Geefcafé actief is. Een prachtig initiatief. GEEF is namelijk een ‘pay as you can’ restaurant. Jij bepaalt wat je betaalt. En, je kunt ook vrijwilligerswerk doen in ruil voor een maaltijd.

De IJhallen zijn ook weer tot de nok gevuld met kramen met vintage en 2e hands spulletjes. Altijd leuk om rond te struinen. De entree is inmiddels wel € 5,=.

Wil je liever nieuwe spullen, maar met veel korting? Heb je nog kadootjes of kekke spulletjes voor in huis op je verlanglijstje, dan kun je naar de mega magazijn sale van &Klevering. Niet voor minimalisten en bespaarders deze tip, maar als je altijd al iets bij deze hippe winkel wilde kopen maar het te duur vond, dan is dit je kans.

Zondag 

In Park Frankendael is het smullen en smikkelen geblazen aan de lange tafels bij de Pure Markt. Van 11.00 tot 18.00 uur haal je je gezonde en lekkere weekendboodschappen weer hier.

Vanaf 16.30 – 20.00 uur kun je ook weer heerlijk genieten van jazz muziek bij de gratis Spring Sessions bij Pizza Pazzani. Trombonist Anton Boiarskikh en pianist Liya Grigoryan treden dit keer op, maar elke woensdag, donderdag en zondag kun je gratis live muziek luisteren. Check de agenda om te zien welke artiesten er samen met talenten van het Amsterdamse Conservatorium optreden.

Verslaafd aan de serie Game of Thrones? Dan moet je zeker zondag naar de Westergasfabriek, waar in de Zuiveringshal West een tentoonstelling over de populaire serie te zien is van 10.00 tot 21.00 uur. Zondag hoeft je je niet van te voren aan te melden, maar het is raadzaam om op tijd te komen.

Het Volkshotel organiseert samen met het Open Gilde Amsterdam de Grand Finale van De Amsterdammer. De Amsterdammer is een vierdaags evenement waarin het ambacht centraal staat. Zondag van 12.00 tot 18.00 uur is de afsluiting: een ambachtsmarkt waar meubelmakers, bierbrouwers, designers en andere ambachtslieden hun waar tonen, en waar je je kunt laten inspireren, een vorkje meeprikt en een drankje kunt drinken.

Nog meer tips!

Gisteravond was de opening van de nieuwste strandtent van Amsterdam; Dok, aan de Moermanskade bij de Houthavens. Vanaf nu kun je woensdag tot en met zondag met je voetjes in het zand chillen bij deze culture hang-out.Op zwoele zomeravonden is het hier vast enorm genieten bij het kampvuur met jam sessies, electronische muziek, dj’s, bandjes, biologische hapjes met uitzicht op het IJ. Laat die zomer maar heeel gauw komen!

Ook vrijdag geopend: Nachtbar Terpentijn. Maar niet getreurd als je er niet bij was; van 16.00 tot 03.00 (doordeweeks) en tot 4.00 uur (in het weekend) kunnen op het Rokin 103 de voetjes van de vloer.

Art Zuid is 22 mei weer van start gegaan. De kunstroute is 24 uur per dag te bezoeken en voor de kids is er elke zaterdag en zondag het kinderatelier (op Minervalaan 1), waar ze naar hartenlust kunnen knutselen met diverse materialen. Het kinderatelier is gratis, maar graag wel even aanmelden via deze link.

Als je van kunst houdt (en van lekker eten) dan loont het de moeite om eens een kijkje te gaan nemen bij de net geopende hotspot Art Deli. Een café, kunstwinkel, restaurant en galerie ineen. Je eet letterlijk tussen de kunst. Elke twee maanden wisselt de tentoonstelling en is er een nieuw thema. Het thema is terug te vinden in de kunst, maar ook in het menu. Het thema van de eerste tentoonstelling is Stille Kracht. Wat extra bijzonder aan Art Deli is, is dat de opbrengst van de winkel en het restaurant/café voor een deel naar een fonds voor jonge kunstenaars gaat. Art Deli wil kunst laagdrempelig maken en organiseert wekelijks leuke events, zoals Hangover Symphonies en Artist Talks.

Al met al is er weer genoeg te beleven weer dit weekend!
Vermaak je optimaal (ook als de zon niet meewerkt) 🙂

IMG_7844

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    Geluid Amsterdam
    5 juni 2015 at 13:33

    Klinkt allemaal erg leuk!

  • Voeg een reactie toe

    Menu