Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 5, 6 en 7 juni

Vrijdag

Gisteren is het haute cuisinaire foodfestival Taste of Amsterdam weer van start gegaan in het Amstelpark. Hoewel dit festival niet echt low budget is, willen we het je toch niet onthouden, want het is wel dé plek waar je op één dag gerechten kunt proeven van de beste masterchefs van Nederland (zoals Julius Jaspers, Peter Lute en Joris Bijdendijk). Gerechten die normaal voor veel mensen onbetaalbaar zijn kun je nu proeven voor een fractie van de prijs. En via deze link krijg je dankzij Yelp een aanzienlijke korting op de entreeprijs (download ook even de Yelp app en word gratis lid van de community, dat is gezellig!). Als je een foodie bent, is dit wel een must go festival.

Maar, er zijn ook genoeg gratis dingen te doen in Mokum uiteraard!

Vandaag begint om 15.00 uur een superleuk gratis! theaterfestival bij RoestRoestige Planken. Zoals ze zelf op hun facebookpage schrijven, dit is een theaterfestival waarbij je geen houten kont krijgt van op een bankje zitten, het is de bedoeling dat je jezelf wandelend vermaakt. Er is lekker eten, muziek, dans, cabaret en feest. Er zijn workshops, dj’s en doorlopende performances in elk hoekje van het terrein. Het festival is gratis, maar het is natuurlijk wel leuk als je wat geld in de hoge hoed van de theatermakers dropt. Het festival duurt tot en met zondag.

In het torenkamertje van het Vondelcs gebouw (voorheen Filmmuseum) zijn de afgelopen periode stiekeme kunstprojecten tot stand gekomen. Wekelijks kreeg een kunstenaar de ruimte in het torentje om zich op een kunstwerk te storten. Dit mocht van alles zijn. Tijdens het Torenkamerfestival in en om Vondelcs kun je gaan kijken wat er in het kamertje is gecreëerd.

Dit heerlijke weer vraagt om verkoeling, lekker vroeg stoppen met werken (als je kunt) en even een koel pilsje of frisje drinken bij een Vrij-Mi-Bo is een mooi begin van dit zonnige weekend.

Dok in de Houthavens doet haar openingsdag nog dunnetjes over vandaag. Nu mét zon. Zand genoeg voor je voetjes, een ultiem vakantiegevoel en toch vlakbij de stad. Het zou zomaar best druk kunnen worden hier deze zomer.

Bij Strandzuid! is de vrij-mi-bo biergartenstijl. Je moet ervan houden, maar het is vast heel gezellig.

In de categorie ‘coole container hotspots’ kun je bij Pllek met je voeten in het zand (als je wil) bij Feeling Friday en anders bijvoorbeeld bij Bret lekker aanschuiven aan de tuintafels bij de vuurkorf bij Pitcher Friday. Maar je kunt ook vanaf 17.00 uur terecht voor borrels bij BAUTzuid.

En in het Vondelpark is het ook heerlijk toeven met mooi weer. Op je picknickkleedje of bij de borrel bij het Blauwe Theehuis (vanaf 17.00 uur).

Het is vandaag overigens Wereld Milieu Dag. En The Wicked Kitchen viert dat vanaf 17.00 uur met De Dronken Vegetarier: Vegetarische en veganistische hapjes gekookt door Thorwald Voss. Er zijn allerlei gerechten met bijzonder grappige namen en Dj Wannebeastar zorgt voor muziek.

Bij de North Sea Jazz Club treedt vanavond oa. Izaline Calister op, samen met de Fresh Cuts. Vanaf 20.30 uur luid je het weekend jazzy in. Een staanplaats kost € 10,= en voor een stoeltje betaal je € 5,= extra.

Voor extra tropische sferen ga je naar SoSo Lobi bij Waterkant. Vanaf 23.00 tot 03.00 uur is het daar goed toeven met Vunzige Deuntjes, een Parbo biertje en roti. Laat die zomer nu maar eens echt beginnen!

Bij Club Up is het dansen geblazen van 23.00 uur bij Madame Jeanette. De entree is € 7,50.

Radion heeft ook een feestje vrijdag. House, techno en disco vanaf 23.00 uur. Voor € 5,= ben je binnen.

Zaterdag 

Zaterdag wordt weer de Urban Photo Race gehouden. Voor fotografieliefhebbers een enorm leuke uitdaging. Deelname is niet echt cheap, maar daarvoor krijg je wel een superleuke dag. Je ontdekt de stad op een andere manier, komt op de gekste plekken en je moet in totaal 18 foto’s afleveren bij de finish. Je hebt 12 uur de tijd om 6 thema’s op een zo creatief mogelijke manier te fotograferen. De jury gaat na de tour in beraad en een paar dagen later volgt de uitslag. De winnaar krijgt een award en een expositie. Tickets á € 20,= kun je bestellen via deze link.

Kinderen van 6 tot 12 jaar oud kunnen zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur tekenen, fotograferen en ontwerpen tijdens gratis workshops bij de open dag van De Rijksmuseum Teekenschool.

De Local Goods Market is dit weekend alleen op zaterdag en staat deze editie helemaal in het teken van vintage.

Speelde je vroeger in de disco of het buurthuis ook altijd luchtgitaar bij de guitarclassics als Stairway to heaven en November Rain? Nu is er een heus kampioenschap. In de Melkweg kun je de beste luchtgitaarvirtuosen aan het werk zien tijdens de 10e Dutch Air Guitar Championships. De entree is € 6,=.

Ben je een fashionista maar wil je niet de hoofdprijs voor je outfit betalen (maar wel fair goods en kwaliteitsmerken in je kast hebben) dan is de Stock Sale van Home is (conceptstore) geknipt voor je. Vanaf 14.00 tot 17.00 uur kun je in de tuin op de Van Baerlestraat 89 genieten van een drankje, live-muziek van Yorick van Norden.

Bij Concerto kun je trouwens ook genieten van live-muziek bij het Instore concert van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Van 16.00 tot 16.30 uur. Gratis uiteraard.

Vanaf 22.00 uur kun je de tv-uitzending over het Holland Festival bijwonen in de Westergasfabriek. Dit keer is oa. Pierre Bokma te gast. De entree is gratis, maar je moet wel even een plek reserveren via deze link.

Daarna kun je door naar Late Night Live bij de North Sea Jazz Club, waar Sasha & The Sharp Five een gratis concert geven. Vanaf 23.30 uur.

Zaterdag en zondag 

In Noord bij de Schram Studio’s kun je je vintage peil weer even opschroeven bij het Sale Weekend van Vintage per Kilo!

Zondag

Op het dak van een hip hotel, met lekker weer chillen in een bubbelbad met een koud drankje in de hand en live muziek? Dat kan! Zondag van 13.00 tot 17.00 uur zijn er de Badplaats Sessions op de 8e verdieping van het Volkshotel. Voor € 5,= zijn jij en je bikini of speedo van de partij.

Bij de inmiddels alom bekende Sunday Market in het Westerpark kun je misschien wel een bikini scoren zondag. Of andere mooie handmade spulletjes. Het sfeertje zal er met het lekkere weer zeker zijn.

Met 30 graden heb je er wellicht geen zin in, maar zondag wordt het ietsje koeler en prima weer om een wandeling te maken langs de prachtige beelden op de Art Zuid route. Of lekker buiten bank te gaan hangen bij de diverse leuke bankjes op de route van het BankjesCollectief, het grootste openluchtcafé van Nederland. Ga eens langs bij de DankBank, het Sgroppinobankje, Ban-ki-Moon (het Vredesbankje), het Budgetbankje, Ceuvel Drijvende Zandbank of het Postbankje. Of een van de vele andere bankjes. Kijk even op de site voor de locaties.

Je kunt ook nog steeds naar World Press Photo in de Nieuwe Kerk. Met een museumkaart gratis en anders € 10,= entree.

In het Vondelpark Openluchttheater is het feesten geblazen met Thom Hoornweg om 14.00 uur, The Cool Quest om 15.00 uur en last but not least Shirma Rouse om 16.30 uur. Als het niet in de open lucht was ging het dak er zeker af.

Bij Pllek is het weer Laidback Llive om 15.30 uur met Fabrizio Quissanga, een portugese singer-songwriter die ongetwijfeld voor een zomers sfeertje gaat zorgen met een combinatie van Braziliaanse, Portugese en Afrikaanse klanken.

Ben je meer van de klassieke muziek op zondag, dan kun je naar Hannekes Boom voor Hannekes Klassiek. Om 15.00 uur begint de gratis klassieke jamsessie.

En dan is het nog niet gedaan met de gratis live muziek op zondag. Je kunt om 17.00 uur nog bij Pizza Pazzini terecht voor Spring Sessions. Saxofonist Tobias Pustelnik en contrabassist Pierre Balda rocken de jazz samen met de meest getalenteerde studenten van het Conservatorium.

Om het weekend helemaal in stijl af te sluiten kun je daarna nog naar Wicked Jazz Sounds bij de Sugar Factory. Dat feestje start om 23.00 uur en een ticket kost je € 9,90.

Happy weekend!!!

Weekendagenda logo 5

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    Ann-Alina Gevelyk
    11 juni 2015 at 21:20

    heeey! hope you have a great day! do you want to follow each other via bloglovin? if yes, just follow me there and i’ll follow you back soon! http://www.bloglovin.com/blogs/anna-alina-3947784

  • Voeg een reactie toe

    Menu