Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 12, 13 en 14 juni

Vrijdag, zaterdag en zondag

Van 11 tot en met 14 juni strijkt het foodfestival Het Hoofdgerecht weer neer op de Westerdoksdijk (Het Stenen Hoofd). Naast heel veel food(trucks) zijn er ook veel optredens (oa van Kriss Kross, Gallowstreet Brass Band en Trafassi). Er zijn spelletjes, poëzie, kindertheater en de 360 graden ping pong van de TonTonClub is er ook.

De tickets zijn aan de deur € 6,50 (do), € 8,50 (vrij en zat) en zondag is het festival gratis. In de voorverkoop krijg je bij je tickets 4 weken Het Parool gratis en nog wat andere leuke extra’s. De kids (tot 12 jaar) kunnen uiteraard kosteloos naar binnen. 

Craft Beer Festival bij BRET is het eerste craft bier festival van Amsterdam. Drie dagen lang kan je genieten van frisse pilsjes, live gebrouwen bier, DJ’s, live muziek en heerlijk eten (van de BBQ, maar ook gepofte aardappelen van Instock en ijsjes van de IJsmakerij). En er is een bijzondere hottub.

De entree is tot 21.00 uur gratis, daarna kost een ticket € 5,=. Het feestje duurt tot 03.00 uur. Munten voor de consumpties kosten € 2,50.

Zaterdag

Op de Jan Evertsenstraat (in de volksmond Jan Eef) is er zaterdag weer genoeg te snuffelen bij de Amsterdam Yard Sale

Er kan ook geshopt worden zaterdag bij het Lloyd Hotel, bij de Japan Market. Japans design, handwerk en kunst, en de sushi en sake zullen zeker niet ontbreken.

De Local Goods Market is natuurlijk zaterdag ook weer geopend in De Hallen. De leukste lokale merken bij elkaar op een markt is inmiddels vaste prik op de zaterdag en/of zondag.

Meedoen aan een vrolijke flashmob? Van 13.00 tot 15.00 uur is het feest op de Dam waar je en masse mag komen bellen blazen bij AmsterBubble. De actie is bedacht door Focallocal die hiermee op een speelse manier interactie en vrolijkheid tussen mensen die elkaar niet kennen wil creëren. En op hetzelfde moment blazen ze ook bellen in Londen, Toronto, Barcelona, New York, San Francisco en Helsinki.

In het Vondelpark Openluchttheater kun je zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur genieten van kersvers talent bij Club Vondel. Bands die door 3FM als Serious Talent worden bestempeld treden op. Dit keer zal het Haarlemse akoestische duo Jack and The Weatherman optreden (al dik een jaar standaard op mijn playlist), gevolgd door de Elementary Penguins om 16.30 uur. DJ Pat sluit de middag feestelijk af met oa. disco tunes om 17.30 uur. Dan mag je even pauze houden, en kun je om 20.30 uur weer terugkomen voor cabaret van Alex Ploeg en om af te toppen met Martijn Koning.

De 2e Holland Festival Afterparty vindt plaats in de Stadsschouwburg. In de line-up staat ondere andere Tentempiés. Deze Amsterdams-Chileens band met een boodschap weet hoe je een goed feestje bouwt. Dansen gegarandeerd. Het dj-collectief Malawi zorgt ervoor dat je de rest van de avond blijft swingen. Het feest begint om 22.30 uur en het is gratis toegankelijk.

Bij Noorderlicht Live kun je genieten van The Soul Travelers. Deze rap, soul, folk band zorgt geheid voor een superchille vibe. De toegang is gratis en het optreden begint om 21.30 uur.

Als je wel eens naar de Parade bent geweest of veel op festivals komt ben je zeker bekend met het fenomeen Silent Disco. Bij Waterkant kun je zaterdag vanaf 15.00 uur een koptelefoon scoren, en lekker losgaan op de muziek (zonder dat iemand er last van heeft). Ook op andere dagen is Waterkant overigens een must go place. Instant vakantiegevoel met heerlijke zomerse drankjes en een fijne vibe.

Nog nooit een studentenfeestje meegemaakt? Dan is dit je kans, want zaterdag organiseert studentensurfvereniging D.E.R.M. het 360 graden D.E.R.M. festival bij Roest in Oost. Je kunt er gratis heen en er zijn allerlei coole adrenaline verhogende activiteiten te doen, zoals bubble soccer. Dat wordt vast erg leuk!

Zondag

In het Vondelpark is het zondag reggae party met de Rootsriders Bob Marley Tribute. De toegang is uiteraard gratis en het wordt zeker een goed feest.

Op een nieuwe locatie met een prachtuitzicht over de Nieuwe Meer en het Amsterdamse Bos kun je zondag van 14.30 tot 18.30 uur je dansmoves weer even laten zien of verbeteren bij Zouk at the LakeVan 14.30 tot 15.30 uur kun je een workshop volgen. De entree is € 8,= (inclusief workshop).

Een nieuwe strandtent in Oost opent zondag officieel haar deuren met een gezellig feestje waarbij je met je voetjes in het zand kunt. Bij Storm hoort bij Wind’n Wheels, een terrein waar je kunt blockkarten, electrisch skaten en crossen, maar waar je nu ook lekker kunt chillen met speciaal biertjes en hapjes van de bbq.

De Pure Markt en Pure Jazz zijn zondag weer present in het Amstelpark. Jazz en marktstruinen is een prima combi, zeker als het weer ook nog lekker meewerkt. Vanaf 11.00 (tot 18.00) uur is er live muziek te beluisteren.

Op het Mercatorplein kun je de komende 4 zondagen van 13.00 tot 14.15 uur genieten van gratis lunchconcerten op het Mercatorplein. Flamenco, close harmony, singer-songwriter, jazz, elke zondag een ander genre.

Happy weekend!

IMG_8672

P.s. natuurlijk kun je ook gewoon lekker op een terrasje gaan zitten. Wij hebben wel wat suggesties. En check ook vooral even de zomertips (zoals Kanen bij Ten Kate en Summerbreeze! Heb jij ook zomertips, laat dan hieronder even je tips achter!

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu