Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 19, 20 en 21 juni

Vrijdag

Oedipus Brewing opent vandaag haar nieuwe brouwerij aan het Gedempt Hamerkanaal en dat wordt gevierd. Vanaf 17.00 (tot 23.00 uur) kun je de nieuwe taproom bekijken, en ontdekken dat Oedipus niet alleen bier maakt, maar ook tentoonstellingen, proeverijen en feesten “host”. Bij deze opening komen er vrienden live muziek maken en zal The Beef Chief hamburgers komen “flippen”.

Bij Concerto (in de Utrechtsestraat) is het Midsummerseriesnight. Vanaf 19.00 uur kun je naar de minibioscoop waar een sneakpreview plaatsvindt van drie nieuwe Scandinavische series die binnenkort uitkomen. Drie afleveringen van 3 nieuwe series kijk je in deze kortste nacht van het jaar. Er is plek voor maximaal 50 bios bezoekers (vol = vol).

In het Compagnietheater presenteert de Fontys Dansacademie vanavond een aantal korte performances; theatraal, pop-arty en underground. Dit gratis event, Fremdkörper, dat onderdeel is van de opening van het It’s Festival (dat van 19 tot en met 26 juni duurt), begint om 22.45 uur.

Vanaf vandaag kun je in de museumtuin van Het Rijks de beelden van Juan Miró bekijken. Van 09.00 tot 17.00 uur heb je gratis toegang tot de tuinen.

De vrij-mi-bo’s zijn niet meer uit de agenda weg te denken. We hebben er weer een paar voor je: Bret, Dok (vandaag het vierde openingsfeest), Pllek, Baut ZuidWaterkant en Hendrix. Happy weekend!

Ook bij VLLA is het fijn feesten op de vrijdagmiddag. BBQ met je zelf meegebrachte sateetjes, groenteburgers of visjes. Van 18.00 tot 03.00 uur kun je bakken en braden, en onderwijl genieten van fijne beats.

In Paradiso kun je genieten van jazzy tunes met gitarist Reinier Baas, die vanavond een concert geeft met verschillende gastartiesten. Een ticket voor dit concert (dat om 20.00 uur begint) kost € 8,=.

Bij OT301 is het Haunted Science avond met drum ‘n bass. Tot 23.00 uur kan je voor € 5,= naar binnen, daarna kost een ticket € 8,=.

Terug naar Toen kun je bij de Sugar Factory, vanaf 00.00 uur. Tickets kosten een tientje.

Vrijdag, zaterdag en zondag

De Open Tuinen Dagen worden georganiseerd door Museum Van Loon, dat zelf beschikt over een van de allermooiste grachtentuinen van Amsterdam. Dit jaar is het thema “Kunst in de grachtentuin”. De kunst die te zien zal zijn varieert van opera (kost extra), moderne kunst, tot bloemsierkunst. De mooiste tuinen worden drie dagen opengesteld voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. Voor € 18,= koop je een passe partout dat drie dagen geldig is.

Zaterdag 

De Local Goods Saturday Market heeft deze zaterdag een Food Edition. Van 12.00 tot 18.00 kun je je smaakpapillen weer verblijden met allerlei lokale huisgemaakte en ambachtelijke lekkernijen.

Hoera, De Ceuvel is 1 jaar! Dat wordt zaterdag gevierd met een feest en een fantastisch leuk programma met workshops, speeches over nieuwe duurzame technologie en voedsel. Daarnaast zijn er games voor de kids en is er uiteraard muziek. Deze dag wordt ook de Cleantech Playground geopend, en leer je meer over hoe broedplaats De Ceuvel “op circulaire wijze lokaal afval verwerkt, energie opwekt en voedsel produceert”. Het event duurt van 11.00 tot 02.00 uur.

Wil je geluk vinden? Ga dan eens naar het pittoreske dorpje Weesp (onder de rook van Amsterdam) en loop de Geluksroute. Om 10.00 uur kun je van start gaan. Op de website van de Geluksroute Weesp vind je meer informatie. Veel geluk!

Seelevel Gallerly (gespecialiseerd in fotografie) opent vandaag om 16.00 uur haar een nieuwe permanente galerie met een tentoonstelling van zeer getalenteerde kunstenaars zoals Laurence Aëgerter, Marijn Bax, Marjolein Blom, Ola Lanko, Eva Roovers en Diana Scherer. Er zullen onder andere installaties, performances en poetry te zien zijn aan de Bethaniënstraat 38. 

In het Concertgebouw is het minifestival 12 hour Prom. Van 14.00 tot 15.00 uur treedt Slagwerk Den Haag op, gevolgd door Eva-Maria Westbroek & Amsterdam Sinfionette van 15.45 tot 16.45 uur. s’ Avonds kun je naar een concert van het Radio Filharmonisch Orkest samen het Omroepkoor (van 20.30 tot 21.45 uur), het Metropole Orkest met Anna Calvia o.l.v. Jules Buckley, en als afsluiter een afterparty met DJ’s die gratis toegankelijk is voor concertbezoekers. In de kleine zaal kun je van 17.00 tot 01.00 uur een doorlopend programma bezoeken. Tickets voor dit festival kosten € 10,= en zijn te bestellen via deze link.

In het Vondelpark Openluchttheater is het weer muzikaal genieten bij Club Vondel met Bixby om 15.00 uur en Klangstof om 16.30 uur. s’Avonds kun je weer lachen met cabaret van Pepijn Schoneveld om 20.30 uur en Herman in een bakje Geitenkwark om 21.00 uur.

De laatste dag van de lente wordt bij Roest groots gevierd met De Avondmarkt. Vanaf 17.00 uur kun je marktstruinen langs kraampjes met zelfgemaakte spulletjes en foodtrucks met zelfgemaakte hapjes.

Vanaf 22.00 uur kun je met je voetjes van de vloer bij “Het hete paradepaardje” van Roest: Tropicalismo! Dit maandelijkse bikinifeest met funky warme tunes zorgt voor een warme vibe, ook al is het weer buiten niet altijd even zomers. Helemaal prima die zomervibes in je hawaihemd of hularokje. En natuurlijk gratis entree.

Bij Pllek wordt de midzomernacht gevierd met een warm feestje dat Bloei heet. Van 12.00 tot 23.00 uur kun je gratis genieten van diverse artiesten, performances en dj’s. Er zijn gratis Acro Yoga workshops, je kunt een massage nemen, of stoom afblazen in de mobiele sauna. Trouwplannen? Op Trouweiland NDSM kun je huwelijkse beloften uitspreken. En als je durft kun je op het talentpodium je zangkunsten laten horen bij Instasong (waar je ook een levenslied schrijf workshop kunt volgen). Er zijn workshops Bloeiende brieven schrijven, percussieworkshops, een markt en nog veel meer leuks.

N.B. voor sommige workshops moet je je van te voren aanmelden. Kijk even op de Facebookpage hoe en waar. Na 23.00 uur is er een afterparty waarvoor de tickets € 5,= kosten.

Je kunt ook even een uitstapje maken naar Rotterdam deze zaterdag, want daar vindt de opening van de Luchtsingel en Urban Picnic plaats. De luchtsingel is een bijzondere plek in Rotterdam en een bezoekje waard. Er is drie jaar gebouwd aan deze duurzame hotspot. Er is van alles te zien en te doen en omdat het ook de Dag van de Architectuur is openen een aantal belangrijke gebouwen in de stad hun deuren. Je kunt tours door de stad maken om deze plekken te bezoeken.

In Amsterdam kun je weer een uitzending van Holland Festival TV bijwonen in de Westergasfabriek. Dit keer is onder andere acteur Roeland Fernhout te gast. En Douwe Bob komt zingen. Gratis kaarten moet je even reserveren via de site. De uitzending begint om 22.00 uur en wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek.

Zaterdag en zondag 

De Neighbourfood Market Weekender staat deze zaterdag en zondag in het teken van Klassiek. Er wordt teruggegrepen naar de vroeger met “grootmoeders recepten, middeleeuwse gerechten, ouderwetse bereidingswijzen, VOC-specerijen, klassieke combinaties en nog meer wat van de kaart is verdwenen”. En er treedt een symfonie orkest op: De KlanKKast en er is een vlooienmarkt met oude spullen. Zaterdag kun je marktstruinen in de Zuiveringshal en op het plein daarvoor van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

En als je nog niet genoeg hebt van oud en klassiek, dan kun je nog even snuffelen tussen de ouwe meuk bij De IJhallen. De entree is € 5,= en de markt is vanaf 09.00 uur open.

Mooie panden bekijken? Amsterdam écht leren kennen? Dat kan bij de Dag van de Architectuur. Met een ticket van € 12.50 kun je vanaf 10.00 uur deelnemen aan diverse rondleidingen, tours, workshops en lezingen over Amsterdam en haar prachtige architectuur. Het thema is ‘Amsterdam Stad aan het IJ’ en de nadruk zal liggen op de IJ-oevers.

Zondag 

Klassieke zonsopgang bij Canvas start om 05.10 uur: Het moment waarop je vanaf de 7e verdieping van het Volkshotel/Canvas een magnifiek uitzicht hebt op de stad en de opkomst van de zon. Het Alma Kwartet speelt “Sonnenaufgang Kwartet” van de componist Joseph Haydn. Diederik Rijpstra (trompettist en componist) en Lucas Dols (contrabassist en trainer) nemen je vervolgens mee op “een meditatieve en explorerende muzikale reis”. De entree is € 15,= (inclusief een klein ontbijtje) en de opbrengst van de kaartverkoop gaat helemaal naar Musicians without Borders, een organisatie die “de kracht van muziek inzet in conflictgebieden om mensen te verbinden en te bouwen aan een mooiere wereld”. De ochtend wordt live uitgezonden door Radio 4 vanuit Splendor.

Van 12 juni tot 25 september is de tweejaarlijkse kunstroute Get Lost Art route te volgen. Verschillende plekken op de Zuidas zijn het toneel van de werken van acht kunstenaars. De Get Lost route doorkruist de Art Zuid Route.

Nog meer kunst kun je zien op de Museummarkt op het Museumplein. Van 12.00 tot 18.00 uur verkopen diverse kunstenaars en hobbyisten hun werk.

In OT301 kun je ook creatief marktstruinen, maar dan undergroundstyle en met muziek en vegan food bij de Otherground Creative Market (van 14.00 tot 20.00 uur en de toegang is gratis).

In het Sloterpark is zondag de Smaakboulevard, hét foodevent van Nieuw-West. Samen met de Meervaart is een cultureel programma opgezet waar je naast de hapjes en drankjes van kunt gaan genieten. Er is ook een Makersmarkt, waar je de makers die werken in de broedplaatsen van Nieuw-West hun werk tonen. Het event duurt van 13.00 tot 21.00 uur en de entree is uiteraard gratis.

De Tolhuistuin organiseert zondag het eerste Mag Het Licht Aan Festival 2015. Vanaf 11.30 uur (tot 21.00 uur) kunnen idealisten, wereldverbeteraars en dagdromers meedenken en filosoferen over de mens en de duurzame samenleving, door middel van lezingen, theater, exposities, debatten en muziek. Het zeer gevarieerde en mooie programma en informatie over tickets (die € 17,50 kosten) vind je op de website.

De Pure Markt strijkt zondag neer in het Beatrixpark waar van 11:00 tot 18:00 uur weer geshopt, geborreld en geproefd kan worden.

Waar word je gelukkig van en wil je dat delen is de vraag die als basis geldt voor de geluksroute. In ‘t Twiske, een prachtig natuurgebied in Amsterdam Noord, kun je zondag van 12.00 tot 21.00 uur geluk proeven in de tentjes en tipi’s van diverse geluksbrengers. Bij de Geluksproeverij in ‘t Twiske wordt geluk beleefd en gedeeld. Deelname is gratis (maar een donatie mag natuurlijk altijd).

Thuyskamer wordt 1! En dat moet gevierd, want Thuyskamer is zo’n heerlijke concept store. Van 16.00 (tot 19.00 uur) ben je uitgenodigd om een hapje en drankje te nuttigen, naar live muziek te luisteren en het werk van ontwerpers Job, Joris & Marieke (bekend van de met een Oscar genomineerde korte animatiefilm A Single Life) te bekijken.

Happy weekend!!!!!

Wat ga jij doen?

Concerttip!

Niet dit weekend maar maandag 29 juni vindt in Paradiso het Melody Line Benefiet concert plaats. Dit concert zamelt geld in voor de gedupeerde muzikanten die hun apparatuur en instrumenten in vlammen zagen opgaan bij de grote brand in het muziekcentrum Melody Line. Om 19.00 uur zullen artiesten als De Dijk, Wild Romance, Bruut!, Next of Kin, Rob Klerkx & The Secret, Sarah Jane Experience, Lilian Jackson & band, Edgar Burgos (Trafassi) en Farah Day treden op. De entree is € 10,=.

IMG_8880

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu