Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 26, 27 en 28 juni

Vrijdag

De Vrij-mi-bo van Frits is vanavond in het Blauwe Theehuis. Frits kiest elke keer een andere locatie uit voor de borrel die om 17.00 uur van start gaat.

Het is eindelijk zomers, en dus tijd voor Hannekes Zomerfeest. Disco Dolly draait zomerse tunes en het wordt vast een gezellig feestje. De entree is uiteraard gratis.

Bij Brug 34 is het vanavond vanaf 19.00 uur weer heerlijk borrelen op het terras bij De Bridgeclub. DJ PC is ook van de partij.

In het Vondelpark Openluchttheater kun je vanavond kijken naar bijzondere voorstellingen van het Internationaal Danstheater in het kader van het It’s Festival. Vanaf 20.30 uur. Gratis uiteraard.

De Melkweg Fotoclub organiseert vanavond haar eerste foto-feestje in Melkweg Expo. Wil je meer weten over het verhaal van zeven aanstromende fotografie talenten, en een kijkje krijgen achter de schermen? De toegang is gratis. De expo is nog tot en met zondag te zien.

Bij Het Sieraard en Edel is het vanavond ook weer party hardy met Edelwise. De clubavond waar alles kan. Dit keer is het thema Made in China. Het feestje start om 17.00 uur met de huisband op het terras, de tickets zijn € 10,= en daarvoor kun je tot 03.00 uur eten, drinken en dansen.

Bij Canvas is het weer tijd voor een echt Amsterdams feestje met Club Mokum. Voor alle Sjonnies en Anita’s is dit keer het thema Zomervakantie met een luchtkussen en een vakantieloterij. Wil je erbij zijn, dan betaal je € 9,= entree. De zomervakantie duurt van 22.00 tot 04.00 uur.

Vrijdag en zaterdag

Supertrash ruimt op! De collectie van de vorige seizoenen kun je nu aanschaffen voor € 10,= tot maximaal € 20,=. De sale is vandaag van 10.00 tot 20.00 uur en morgen van 10.00 tot 18.00 aan de Claude Debussylaan 33.

En als je toch in Zuid (en een fashionista) bent, kun je ook nog even langs bij de Sample Sale van Nikki Plessen in Restaurant Gustavino (vanaf 10.00 tot 15.00 uur).

Nog meer sale voor kooplustige meisjes, bij The Grand Sample Sale in Studio Pistache (aan het Frederiksplein). Vandaag kun je van 11.00 tot 20.00 en morgen van 11.00 – 17.00 uur koopjes scoren van Fab, Anna+Nina, en nog veel meer hippe merken.

In Loods 6 (KNSM-eiland) kun je een bijzondere foto-expositie zien The Virgin Collection. Er zijn bijzondere foto’s van de Amerikaanse fotograaf Oscar Abolafia te zien (zoals Michael Jackson, Elizabeth Taylor, Elvis, Johan Cruijff en The Kennedy’s). Nog tot 5 juli te zien aan de Surinamekade 30. De entree is € 5,=.

Zaterdag

Zaterdag is alweer de 5e editie van het plantaardigste food festival van Nederland: Het Viva Las Vega’s Food Festival. Met een food & lifestyle markt met vegan foodtrucks, diverse workshops, kinderentertainment en live muziek wordt het weer smullen bij Old Skool in Zuid. De toegang is gratis, maar voor de workshops kun je beter vooraf reserveren.

Hoera! Het Volkshotel viert zaterdag haar 1 jarig bestaan! En dat wordt groots gevierd van 09.30 tot 04.00 uur met een keur aan entertainment en leuks. Canvas en 22 tracks zorgen voor brunch op de 7e verdieping, in de werkplaats is een markt met vanaf 13.30 uur optredens van Koffie, Manuel Zeeman, Victor Sams en DJ-s. In de Playroom geeft Maxim Hartman counseling en is er een extra small edition van de Ton Ton Club. Van 20.00 tot 22.00 is het in de hotelkamers: Secret Rooms. Het nachtprogramma mag er ook zijn met oa. DJ Amadeus, Oedipus Brewing & Kimchi Radio DJ crew en de The Nomadic Orchestra. De entree is gratis, maar je kunt beter vroeg komen want vol is vol.

Bij De Nieuwe Stad in Amersfoort kun je zaterdag van 10.00 tot 22.30 uur gratis oneindig veel kennis en inspiratie opdoen bij de 6e editie van De Permanent Beta Dag. Permanent Beta betekent “nooit af” en staat voor ontwikkeling, innovatie, groei, een nieuwe kijk op dingen. Het programma staat tjokvol met lezingen van interessante sprekers, zoals Mr. Permanent Beta himself: Martijn Aslander, digitale nomade Esther Jacobs, Cut the Crap specialist Patty Golsteijn en vele vele anderen. Er zijn workshops en momenten waarop ervaringen worden uitgewisseld. De entree is gratis, maar het is wel fijn als je je even aanmeldt via deze link.

Gelijk = Anders is een festival dat zich inzet voor gelijke rechten van vrouwen, mannen, transseksuelen en LHBT’s. In Pakhuis De Zwijger gaan vanaf 14.00 uur activisten, politici en wetenschappers met elkaar en met het publiek in gesprek over een gelijke wereld waarin het niet uitmaakt in welk lichaam je geboren bent en of wie je liefhebt. De kosten voor dit evenement zijn € 7,50 en het begint om 14.00 uur.

Aan de IJburgse haven wordt zaterdag officieel de Reuring Markt geopend met een optreden van het Weespertrekvaart Mannenkoor, dat zeeliederen ten gehore zal brengen vanaf 13.30 uur. Verder kun je op de markt zandtekeningen maken, is er muziek en een groot springkussen voor de kids.

Het Trailerpark Festival is van origine een driedaags Deens kunst-, (sub)
cultuur en muziekfestival dat in Kopenhagen plaatsvindt. Maar de Trailerpark vibe heeft zich inmiddels door heel Europa verspreid, en bij Roest kun je een stukje proeven van dit spektakel. De artiesten en vormgevers bouwen hun werk ter plekke op en het publiek kijkt toe en laat zich inspireren. Bij het vuur treden er ‘s avonds bands op uit Amsterdam en Kopenhagen. De entree is gratis.

Van 13.00 tot 17.00 kun je de Examenexpositie van de Bachelor Allround Styling van de Academie Artemis bekijken op de Prinsengracht 400.

Zaterdagavond is het weer tijd voor wat voetjes van de vloer bij De Nieuwe Anita, waar Cowboy & Henk achter de draaitafels staan en jaren ’50, ’60 en ’70 hits draaien.

Klassiek karaoke? Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest! Of Beethoven nadoen?  Bij Splendor kun je klassieke kunsten vertonen bij het klassieke karaokecafé. Het begint om 20.00 uur en de kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50. 

Zaterdag en zondag

Standaard in onze weekendagenda inmiddels, en niet meer weg te denken uit de Foodhallen en dit keer weer  een weekend editie: De Local Goods Market. Altijd leuk om even te checken.

Vorige weekends geen tijd gehad om geluk te zoeken in Leiden, ‘t Twiske, en Weesp, dan heb je nu een herkansing. De Geluksroute is dit weekend in Rotterdam! “De Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?”
Kijk op www.geluksroute.nl voor meer informatie. 

De Carnivale Brettanomyces is een jaarlijks terugkerend bierfestival op initiatief van onder andere Brouwerij De Prael, De Bierkoning en Proeflokaal Arendsnest. Op de Homerbrewers & Homeblenders Market kun je  bieren van verschillende internationale thuisbrouwers proeven.

Zondag

In Park Frankendael is het zondag weer Pure Markt. Inmiddels ook vaste prik in de agenda en een prima zondagbesteding.

Op het Bos en Lommerplein is het zondag Bos & Rommel met wel honderd rommelmarkt kraampjes van buurtwoners. Vintage en tweedehands meuk waar jij je huis misschien wel weer leuk mee weet aan te kleden.

In verband met het Pitch festival volgende week, dit keer op de laatste zondag van de maand: Sunday Summer Market op het Westergasterrein. Van 12.00 tot 18.00 uur lekker marktstruinen met een zonnetje erbij.

In het Vondelpark Openluchttheater is ook weer van alles te beleven. De middag begint om 13.00 uur met een kindertheatervoorstelling: Hilaria. Gevolgd door Club Vondel om 15.00 uur met optredens van Shelly’s Heroes om 15.00 uur en Jump Back om 16.30 uur. Geen cabaret deze avond, maar om 20.30 uur kun je naar De Konrad Koselleck Big Band met Vincent Bijlo en Ellen ten Damme luisteren, die met The concert to end all wars een pleidooi houden tegen oorlogen.

WESTwaARTS, hét zomerfestival van Amsterdam West gaat zaterdag van start met om 14.00 uur allerlei Caraïbische en Oosterse klanken en om 17.00 uur (tot 18.30 uur) een optreden van de wereldberoemde gozer uit Bos en Lommer, Wouter Hamel. Gister nog in een overvolle concertzaal in Tokio, en zaterdag in het Erasmuspark. Gratis en voor niks te beluisteren. Houd de agenda van WESTwaARTs in de gaten, want er staat nog veel meer leuks op het programma de komende maand.

Bij tapasrestaurant Puerto Pata Negra, aan de Oostelijke Handelskade is er zondag vanaf 16.00 uur live muziek van de New Harlem de Luxe Big Band een band van scholieren tussen de 10 en 18 jaar die een mix van jazz, pop en funk spelen.

In Café Belcampo in De Hallen wordt zondag de zomer gevierd met een optreden van zangeres Lorrèn in Lorrèns Goodiebar. Lorrèn zingt een combinatie van old style jazz en pop. Paul van Kessel (bekend van Wicked Jazz Sounds en Mathilde Santing zijn te gast. Kaartjes kosten € 5,= en kun je aan de deur kopen.

Zondag is het 98 jaar geleden dat theatermaker Wim Sonneveld is geboren, en wandelgids en kleinkunstkenner Daan Bartels organiseert een speciale stadswandeling door Amsterdam ter ere van Wim Sonneveld. De wandeling duurt 2,5 uur, en voert langs plaatsen die voor Wim Sonneveld belangrijk waren. De tickets zijn te bestellen via Hetlied.nl en kosten € 15,= (inclusief koffie of thee).

Glennis Grace eindigt haar theatertour in het Vondelpark Openluchttheater om 16.30 uur.

COC Nederland organiseert bij Roest De Ode aan de Vrouw. Een creatief en gezellig festival special voor lesbische, bi- en transgendervrouwen. Je kunt er netwerken, inspiratie opdoen en dansen bij optredens van onder andere Loïs Lane en Luna Lunettes.

In het kader van de Rock and Run running classic geeft Edelwise een feestje op de Noordermarkt: Edelwise presents The Ultimate Rock Clash. Je kunt gaan rennen in je rockiest outfit (daarvoor moet je je inschrijven), maar je kunt ook lekker feesten met rockmuziek op dit gratis feestje.

Vorig weekend is de Banksy tentoonstelling in de Lionel Gallery geopend en deze is zeker een bezoekje waard. De wereldberoemde streetart koning is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Extra tips!

Woensdag 1 juli is er een speciale editie van Morning Gloryville Amsterdam. De ultieme manier om je dag te starten. Ravend bij om 06:15 uur bij Pllek. Dansen, hoepelen, een circusworkshop volgen, yoga en een gezond ontbijtje. Prima woensdag.

Woensdag 1 juli het ook de dag van Keti Koti. Keti Koti gedenkt en viert de afschaffing van de slavernij. De herdenking vindt zoals elk jaar plaats bij het monument in het Oosterpark om 12.00 uur. Om 13.00 (tot 22.30 uur) kun je naar het festival, dat dit jaar plaatsvindt op het Museumplein (omdat het Oosterpark nog niet af is). Er zullen optredens zijn van onder andere Typhoon, Kenny B. en Steel Pulse.

IMG_8672

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu