Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 3, 4 en 5 juli

Vrijdag

In Café Vrijdag vindt om 18.00 uur de 2e Positieve Kijk Borrel plaats. Tijdens De Po-Ki-Bo leer je nieuwe mensen kennen, drink je een drankje en deel je positiviteit met elkaar. Een fijn begin van het weekend. De borrel is op eigen kosten, zodat je zelf bepaalt hoe duur je avond wordt. Meld je even aan via Facebook of via info@positievekijk.nl

Bar Spek trekt vanavond alles uit de kast om de beste G&T’s te mixen bij G&T Friday. Vanaf 17.00 uur kun je terecht om je weekend in te luiden.

Fashionchick pak vanavond uit met een extra luxe vrij-mi-bo op het terras van The Grand Hotel. Disaronno zorgt voor de drank en de luxe hapjes en de bedoeling is dat je op chique komt. Killer heels, je mooiste jurrekie, en blingbling. Als je erbij wilt zijn (2 gratis drankjes en een goodiebag) dan moet je even RSVP-en via mareille.pandelaar@fashionchick.nl. De borrel duurt van 17.00 tot 22.00 uur.

Ook bij Stichting Art Zuid kan er ook wat afgeborreld worden van 17.00 tot 21.00 uur in het Art Zuid Paviljoen tegenover Minervalaan 1. Er is muziek, een foodcar en je kunt om 18.00, 18.30 en 19.00 gratis een high lights tour doen langs de Art Zuid route.

Op de Noordermarkt is in het kader van Julidans een gratis openluchtvoorstelling van Sylphides te zien. Een hoogstandje op dansgebied gearrangeerd door de alom geprezen choreografe Nicole Beutler. De voorstelling begint om 19.00 uur.

Nog meer Julidans kun je bewonderen in het Vondelpark Openluchttheater, waar om 20.30 uur de voorstellingen van Pia Meuthen, Korzo en Itamar Serussi Sahar Element plaatsvinden. Natuurlijk gratis.

In de North Sea Jazz Club kun je naar Friday Night Out. Een clubavond met de Fresh Cuts featuring Edsilia Rombley en Benjamin Herman. Niet de minsten dus. En dat voor € 10,= (staanplaats) of € 15,= (zitplaats). Check vooral ook de agenda van de North Sea Jazz Club voor de gratis Summer Sessions.

Of als je lekker wilt chillen in het donker; in Pakhuis De Zwijger is het IDFA by Night. Vanavond om 22.00 uur wordt de documentaire Keep On Keepin’ On vertoond, een portret van de jazztrompettist Clark Terry. De film is gratis te bezoeken. Vooraf kun je vanaf 17.30 uur een vorkje meeprikken bij de BBQ op het plein voor De Zwijger. De kosten voor de BBQ zijn € 15,= p.p. en je moet je even vooraf aanmelden via 020-788 44 33.

Om 22.00 uur kun je ook dansen bij I love Vinyl in Canvas. Een soulvolle avond waarbij de voetjes zeker van de vloer zullen gaan. Tickets kosten € 8,=.

Ben je meer van de club, deephouse en disco, dan kun je dansen bij OT301 op de gratis Salon avond. Vanaf 22.00 uur barst daar het feestje los.

En, de Amsterdam Fashionweek begint vanavond en wordt geopend met een fashionable feestje in De Marktkantine met onder andere Cat Carpeters, Mika Mago, Doppelgang en een show van Bas Kosters. Het begint om 23.00 uur en duurt tot 04.00 uur. De entree is € 10,=.

Het komend weekend staan De Wallen in het teken van muziek met het Red Light Jazz Festival. Vanaf 15.00 uur, kun je op diverse plekken op De Wallen, zoals Café ‘t Mandje, de Sint Olofskapel, Casa Rosso, The Cotton Club en De Rode Laars genieten van jazz concerten. Het thema is dit jaar ‘New York’ en het roerige nachtleven in de jaren ’50 daar. Van 15.00 – 17.00 uur kun je bijvoorbeeld naar Hans Dulfer luisteren bij The Bulldog Hotel, en van 21.00 tot 00.00 uur is het Amsterdam Vocal Night bij Bethany’s Jazz Club.

Zaterdag kun je onder andere naar Het Amsterdam Funk Orchestra in Bethany’s Jazzclub van 13.30 tot 14.30 uur (aanrader!), Mieke Stemerdink, in Casa Rosso van 14.00 tot 16.00 uur en Fra Fra Sound in The Cotton Club van 17.00 tot 20.00 uur.

Het Red Light Jazz festival is gratis toegankelijk en duurt tot en met zondag.

De tentoonstelling van World Press Photo, de indrukwekkendste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar, is nog maar tot 5 juli te zien in De Nieuwe Kerk, dus wees er snel bij als je impressed wilt worden.

Vanaf vrijdag kun je elf dagen lang genieten van het Theaterfestival Over het IJ. Dit festival wordt gekenmerkt door de bijzondere speellocaties, de veelbelovende theatermakers en de voorstellingen in en op containers. Pllek, Noorderlicht, Greenpeace en de IJ-Kantine vormen gezamenlijk de Over het IJ Festivalstad. De ticketkosten variëren per voorstelling. Voor een voorstelling van 90 minuten betaal je ongeveer € 15,=. Je kunt ook een festivalbandje kopen (online voor € 13,=) waarmee de hele dag allerlei dingen kunt bezoeken. Check even op de site wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook een aantal voorstellingen gratis te bezoeken.

Zaterdag

In het Vondelpark bij Vondel CS kun je zaterdag genieten van mode en opera bij Fashion at the Park in het kader van Zalando 10 days Downtown (een onderdeel van Amsterdam Fashionweek). Sopraan Frederique Klooster zal de modeshow van Dennis Diem muzikaal begeleiden. Het event duurt van 12.00 tot 16.00 uur en de tickets zijn € 5,=.

Kamermuziek wordt meestal gespeeld in huiskamers omgetoverd tot miniconcertzalen, maar dat is altijd zo kleinschalig. De Kamermuziek gaat nu de (Tolhuis) tuin in. Van 16.00 tot 23.00 uur kun je naar allerlei klassieke optredens luisteren terwijl je geniet van de zwoele avond. De entree is € 5,=.

Zaterdag is het open dag bij de broedplaatsen op de NDSM-werf. NSDM Open nodigt iedereen uit de Kunststad, Oostvleugel en Vrij Kavels af te struinen en de X-Helling te ontdekken. Vrijdag is er een feestje van 16.00 tot 18.00 uur en de rest van het weekend zijn de werkplaatsen en ateliers geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Bij Club Vondel in het Vondelpark Openluchttheater kun je weer lekker live muziek luisteren. Dit keer treedt LouisV (de band van actrice/zangeres Loes Haverkort) op om 15.00 uur, gevolgd door Julius om 16.30 uur.

Zondag

Het zonnige festival Amsterdam Roots Open Air vindt zondag plaats in Park Frankendael, met heel veel muziek, workshops, activiteiten voor de kids en een Bazaar. De 12-koppige Colombiaanse La-33 zorgen voor een swingende afsluiting van het festival. Hypnotiserende Haiitiaanse voodoo van Chouk Bwa Libète en swingende funaná van de Kaapverdiaanse Tabanka staan er op het programma. Het wordt een tropisch feestje, dat staat vast. Het festival start om 14.00 uur en duurt tot 21.00 uur. En het is gratis! 

Ook heel tof en tropisch zijn de Badplaats Sessions ‘Songs on a roof top’ bij het Volkhotel zondag.Vanaf 13.00 uur geniet van je de maandelijkse hangout met hottubs en singer-songwriters op de 8ste verdieping van dit hippe hotel. Dit keer zullen The Soul Travelers voor soulvolle tunes zorgen. Akoestische poëtische rap, op en top zomers! Het zou zomaar druk kunnen worden want zo’n vet uitzicht, badderen en naar fijne muziek luisteren is wel top! En de entree (geen voorverkoop dus be quick) is € 5,=.

Bij Radion in Slotervaart kun je aan het bier bij het Sloten Bier Festival. Diverse kleine brouwerijen uit heel het land zijn van de partij. Voor een tientje koop je een glas dat je met speciaalbiertjes vult. De biertjes zijn niet gratis. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Natuurlijk is er ook aan muziek, vertier en de bourgondiërs onder jullie gedacht.

De Dalai Lama wordt zondag 80 jaar en zijn verjaardag wordt gevierd op de Dam, die voor deze gelegenheid in Tibetaanse stijl wordt aangekleed met gebedsvlaggen en kleden. Tussen 13.00 en 14.00 uur is iedereen welkom om te bidden, mediteren voor vrede ter ere van de verjaardag van de Dalai Lama.

Amsterdam heeft de vergunningen voor foodtrucks versoepeld en dat is goed nieuws, want op 24 plekken in de stad kun je nu dagelijks lekkere hapjes en drankjes halen bij een van de 50 rollende keukens.

Er zit geen dak op het Vondelpark Openlucht theater maar de kans is groot dat áls het erop zat, het er zondag vanaf zou gaan. Het wordt groots met de optredens van soultalenten Steffen Morrison en Berget Lewis. Berget zingt de ideale setlist van haar fans dus we kunnen rekenen op haar fenomenale versie van I am telling you.

Kortom, het belooft weer een mooi weekend te worden met genoeg vertier!

Mocht je morgen het risico op oververhitting willen vermijden, check dan ook even ons blogje met terrasjes, fijne chillplekjes die wij stadse paradijsjes noemen en de beste strandjes.

Happy weekend!

IMG_0067

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu