Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 juli

Vrijdag

Het nuttige met het aangename verenigen. Dat is wat het Beat the Tumor benefietfestival doet. In VLLA Amsterdam vindt van 19.00 – 03:00 een avond met vrolijke dansmuziek, opzwepende deuntjes en gekkigheid met artiesten die je onder andere op Oerol en Eurosonic Noorderslag al hebt kunnen zien, plaats. Niet de minsten dus. Dansen voor het goede doel: Bestrijding van kanker met een behandelplan op maat. Een ticket kost € 15,= en als je er ook een diner bij wilt betaal je € 23,=. Alle opbrengsten gaan naar de stichting Stelvio for Life. Even los van het goede doel, VLLA is een toffe plek om te dansen dus check dat feestje uit. 

Zalando presents 10 Days Downtown (en de Fashion Week) strijkt neer bij Roest met een hippe avondmarkt editie: Streetflavour! Jonge ontwerpers showen streetfashion. En er is natuurlijk streetfood, streetart en streetculture en bier en muziek. De markt duurt van 17.00 tot 01.00 uur.

Bij het Blauwe Theehuis in het Vondelpark is het weer GEZEL vrij-mi-bo met The Funky Bunch. Dat wordt swingend het weekend inluiden vanaf 17.00 tot 22.00 uur.

In Amsterdam Noord kun je je weekend in met hapjes en drankjes gecombineerd met electronische beats bij Bar Dogma aan de Distelweg. Van 17.00 tot 01.00 uur.

De Zauer Kitchen vrij-mi-bo bij het Westergasterras is inmiddels al legendarisch. Lövestad, dé live danssensatie van het moment, Josh Dupree en Daniel Zuur zorgen voor muziek & entertainment. Het feestje gaat los om 18.00 uur.

Op het Museumplein wordt vrijdag voor de vijfde keer een diervriendelijk foodrecord verbroken met de Vijfde Langste Vegetarische Tafel. Wat begon met een groep van 200 vegavrienden in Utrecht brak alle records in 2014 met 1750 gasten aan een megalange tafel op het Amsterdamse Museumplein. En dit jaar doen ze er nog een schepje bovenop: Tivall sponsort 1900 plekjes aan tafel en evenzoveel bordjes met heerlijk vegetarisch eten. Chef Erik Wildschut van Vekologisch staat aan het fornuis en jij kunt proeven wat hij gemaakt heeft.Wil je verzekerd zijn van een bordje? Boek dan een VIP plek. Het event start om 18.00 uur en het is gratis (hoewel sponsoring en vrijwillige donatie op prijs wordt gesteld).

Heb je zin om even de stad uit te gaan en lekker met je voetjes in het zand te chillen? Aloha Beach in Wijk aan Zee viert haar Openingsparty met een superleuke live band Splendid! Dat wordt geheid een feestje van 18.00 tot 02.00 uur. En het is lekker gratis.

Een stadspark(je) met uitzicht op het Leidseplein? Zo leuk! De Zomertuin op het balkon van de Stadsschouwburg is open. Vanaf vandaag is het ’60/’70’s Summer of Love night op de vrijdagavond. Kom die hippievibe voelen van 18.00 tot 01.00 uur (gratis).

Geen geld of tijd om naar het North Sea Jazz Festival te gaan? Bij de North Sea Jazz Club/Pizza Pazzani kun je gewoon lekker (bijna) gratis genieten van mooie optredens. Bij Summer Sessions kun je van 18.30 tot 21.30 uur voor nop luisteren naar de folkklanken van Luka Batista en Ivo Ferreira.

Om 23.30 uur gaan de deuren van de North Sea Jazz Club open voor Late Night Live met een optreden van de uit Oeganda afkomstige muzikant Isaac Bullock. Hij neemt voor deze gelegenheid TSK Banda Brazil mee, en met een mix van soul, jazz, funk en afrobeats, ben je binnen de kortste keren keihard aan het dansen. Het begint om 00.00 uur en de entree is € 5,=.

In het Vondelpark Openluchttheater kun je op vrijdag (vanaf 20.30 uur) kijken naar de mooiste dansvoorstellingen bij Julidans. Miquel Oliveira bijt het spits af met een voorstelling over het leven van een danser, gevolgd door optredens gearrangeerd door Liat Waybort en Lev / Sharon Eyal & Gai Behar.

Bij Waterkant is het weer op en top zomers bij Soso Lobi vanaf 23.00 uur. Elke week een ander thema, maar altijd een gezellig sfeertje, hipsters en Parbobiertjes.

Zaterdag

In het Stadsarchief heb je alleen deze zaterdag en zondag nog de kans om de tentoonstelling van fotograaf Cor Jaring te zien. Deze rasechte Amsterdamse fotograaf (en voormalig havenarbeider) werd bekend vanwege zijn foto van John Lennon en Yoko Ono tijdens hun bed-in-for-peace in het Hilton Hotel in Amsterdam, maar hij was ook getuige van de roemruchte happenings bij Het Lieverdje op het Spui, de Provotijd, de eerste hippies in het Vondelpark. Zijn plat Amsterdamse commentaar opgenomen in de audiotour is echt een aanrader.

Met een flinke stijging van het kwik tot 27 graden is deze zaterdag een prima moment om naar het Gelato Festival te gaan (dat tot en met zondag duurt). Het Marie Heinekenplein staat in het teken van ijs. Italiaans ijs. Je kunt een kaart kopen waarmee je vijf bolletjes ijs kunt kopen, die meedingen in een competitie voor de beste smaken. De kaart geeft je ook toegang tot de cursussen van de Gelato Festival School. De entree voor het festival zelf is gratis en het duurt van 12.00 tot 21.00 uur.

Benodigdheden: Je tent plus matje en slaapzak, je mooiste pyjama, gaspit, koekenpan, spatel, bord en bestek, iemand waarmee je een avontuur wilt delen en cash voor de nodige drankjes aan boord. Wat gaan we doen? Nou….mee met Mag ‘t een pontje meer zijn! Dit event wordt door het GVB mogelijk gemaakt en is uniek. De tickets kosten € 22,50 maar dan krijg je een 24 uurs belevenis, een privé tour met een pont met muzikanten, het grote pontspel, pannenkoeken bakken, vuurtjes stoken en spookverhalen vertellen op de camping, avondeten en ontbijt.

Club Vondel zorgt in het Vondelpark Openluchttheater weer voor een boel gratis gezelligheid. Vanaf 15.00 uur treedt Midas met zijn melancholische powerfolk op, en daarna volgt Nachtschade om 16.30 uur. Nachtschade klinkt als Tom Waits, Bowie en dEUS dus dat belooft wat. Om 20.30 uur is het tijd voor cabaret met De Paprikamonologen van Tjeerd Gerritsen, die het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015 won. De (cabaret)beweging De Partizanen nodigt je uit om om 21.00 uur deel uit te maken van hun Partizanië. Wat je daarvan moet verwachten weet ik niet, dus ga het maar zelf uitvinden ;-).

In het kader van het Over het IJ Festival heeft Pllek een funky feestje op het programma: What the Funk? Vanaf 22.00 uur kun je funky hips shaken en genieten van de altijd fijne vibe die bij Pllek hangt. De entree is gratis.

En met 27 graden wil je misschien ook wel gewoon lekker een stadsstrandje of chillplek in Amsterdam opzoeken. We hebben een mooi lijstje voor je samengesteld. Fijn met de voetjes in het zand of in het water!

Zondag

Zondag vindt in de voormalige Honig fabriek in Koog aan de Zaan (Zuideinde 74) de eerste “Trek het uit je klep” Zaanse kofferbakmarkt plaats.
Een gezellig uitje met gratis entree, waar je de mooiste vintage schatten, leuke rommel kunt vinden. De Roastbeans serveren koffie vanuit hun vintage koffietruck en natuurlijk zijn er ook versnaperingen. En Koog aan de Zaan is behoorlijk pittoresk dus best een bezoekje waard.

In het Amstelpark is het weer Pure Markt van 11:00 tot 18:00 uur. Ambachtelijk eten en een zweefmolen voor de kids.

Bij het knusse strandje en de foodtruck van La Tête naast het Stenen Hoofd kun je zondag het kind in jezelf even loslaten bij de ouwerwetse spelletjes bij Sunday Bloody Game day. Sjoelen, jeu de boules, zaklopen en schaken. En natuurlijk lekkere hapjes (wraps) en drankjes (verse kokosnoten). Big fun vanaf 15.00 uur. Check zondagochtend nog even op de Facebookpagina of het doorgaat (de weersvoorspelling voor zondag kan beter).

Bij Pllek vindt Fashion meets theatre plaats. Fashion designer Fernanda Fernandes en videokunsternaar Liao Fan laten een live fashion performance zien, die je van 17.30 tot 20.30 uur kunt bewonderen. Om gratis toegang tot dit event te krijgen moet je even RSVP-en via downtown@fashionweek.nl.

Bespeel je een instrument en heb je zin om te spelen? Bij Amsterdamjam kan je muzikale talent aan het publiek tonen, of je nu ukelele, trombone of blokfluit speelt. Samen met een professionele en open-minded huisband mag je de sterren van de hemel spelen van 17.00 tot 22.00 uur. Gratis uiteraard.

Bij het Vondelpark Openluchttheater is het zondagochtend plek voor klassieke klanken met gitariste Noortje Vredeveld en jazz vs Beethoven met het Matangi Quartet, waarna het om 15.00 uur warming up is met Kira, om om 16.30 uur totaal los te gaan met de Sven Hammond. Sven Hammond experimenteert met haar rockkant en dus is de Soul uit de bandnaam verdwenen. Dat het een feest wordt is zeker.

Op 12 juli kun je in Paradiso kijken en luisteren naar de veelbelovende talenten van de Herman Brood Academie. Deze academie heeft al een grote groep succesvolle artiesten grootgebracht en nu is je kans om de nieuwe editie popartiesten gratis te zien optreden. Je moet je wel even aanmelden via Facebook om verzekerd te zijn van een plekje in de zaal. Om 20.30 uur gaat het los.

Heb een superweekend!

IMG_7844

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu