Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 17, 18 en 19 juli

Vrijdag

Vandaag opent Playground CS. Een supercool pop-up stadsstrand bij het Centraal Station, vooral voor kinderen, maar natuurlijk voor iedereen die het fijn vindt om lekker met de voetjes in het zand te zitten, kastelen te bouwen en te hoelahoepen midden in de stad. Zes weken lang blijft het strand liggen en kun je genieten van een hapje en een drankje of ‘s morgens om 08.00 uur een yogasessie doen.

Vanaf 19.00 uur kun je de heupen losgooien bij Festina Night Fever, een zomers feestje. De DJ’s gaan hun uiterste best doen om jou op de dansvloer te krijgen met de beste discofever hitjes.

Summer of Love is de vibe die je bij Zomertuin kunt gaan beleven vanaf 18.00 uur op het dakterras van de Stadsschouwburg. Gratis entree. Zaterdag staat Zomertuin overigens in het teken van Koreaanse en Japanse tunes.

In het Blauwe Theehuis is ook deze vrijdag weer een gezellig gratis feestje dat start om 22.00 uur. Kuma Takeover is een clubnacht waarbij DJ talent een podium krijgt.

In de North Sea Jazz Club kun je bijna elke avond genieten van gratis live muziek bij de Summer Sessions. Vanavond kun je naar een optreden van zangeres Ronja Burve, die op piano begeleid wordt door Christos Yerolatsitis. Summer Sessions vinden in juli en augustus elke week van woensdag tot en met zaterdag plaats tussen 18:30 – 21:30 uur op het terras van North Sea Jazz Club/Pizza Pazzani en op zondag tussen 17:00 –20:00 uur.

Later op de avond (23.00 uur) staat de North Sea Jazz Club in het teken van Reggae met een gratis optreden van de Uprising Reggae Band bij Late Night Live. De Uprising Reggae band komt uit Curacao, en dat zegt eigenlijk al wel genoeg, roots en reggae, dus zie maar eens stil te blijven staan.

Een klassieker voor de skate liefhebbers: Friday Night Skate. De skaters verzamelen om 20.30 uur bij Vondel CS voor een tour door de stad. Tramlijnen en hobbels trotserend zie je op skates de stad weer op een hele andere manier, en het is supergezellig.

VVLA host vanaf 22.00 uur een techno/house feest met onder andere het aanstormende DJ-en producersduo Pell & Preda aan de draaitafels. Dit gratis festijn duurt tot in de vroege uurtjes.

Club UP viert haar 1 jarige verjaardag met een feestje vanaf 23.00 uur. De tickets kosten € 5,=.

In de Melkweg kan je je latin spirit helemaal laten gaan bij Fiesta Macumba. Het begint om 23.30 uur en de entree is € 10,=.

Vrijdag, zaterdag en zondag

In het Amstelpark kan je dit weekend je picknickkleedje tevoorschijn halen en naar hartelust genieten van een superleuk Foodtruck festival: Festival TREK. Van 17 juli (16:00 tot 00.00 uur) tot en met 19 juli (14.00 tot 22.00 uur) is het Amstelpark het terrein van heerlijk eten uit rollende keukens, live muziek, theater en nog veel meer vermakelijks. Het festival is gratis.

Het Vondelpark Openluchttheater is elk weekend weer het toneel van heel veel leuks op muziek-, dans- en theatergebied.

Vrijdag staat in het teken van dansvoorstellingen van oa. Link Dance Company en Don’t Hit Mama.

Zaterdag begint de theaterdag om 13.00 uur met een uitvoering van wat er de afgelopen week in de Vondelpark Openluchttheater cursus voor kinderen geleerd is. Om 15.00 uur is het dan tijd voor een van de grote opkomende singer-songwriters/mc’s van Nederland Pink Oculus bij Club Vondel. Rapper/zanger Akwasi vertolkt om 16.30 uur bewerkte liedjes van zanger/theatermaker Bram Vermeulen. Om 20.30 uur treedt het cabaretduo De Gebroeders Harteveld & Fretz op, gevolgd door de legendarische Freek de Jonge, die met zijn band bekende en onbekende liedjes van Neerlands Hoop, Bob Dylan en André Hazes speelt, en ondertussen vast ook wel wat grappen maakt.

Zondag is het openluchttheater vanaf 12.00 uur podium voor klassieke muziek van Duo Caprice en Jan Willem Rozenboom. Vanaf 15.00 uur is het Dox Family Afternoon met optredens van Charlene, het Benjamin Herman trio (om 16.00 uur) en als afsluiter Sarah Jane.

In Foam is de tentoonstelling Swinging Sixties te zien. Bijzondere modefoto’s die het tijdsbeeld van Londen in de jaren ’60 laten zien. De entree is een tientje, maar met een Museumkaart is het gratis.

De Oude Kerk staat in de steigers vanwege een bijzonder project van de Japanse kunstenaar Taturo Atzu: The Garden which is the nearest to God. Je hebt vanaf het plateau dat de kunstenaar bouwde rond de kerk een spectaculair uitzicht over de Wallen en de Nieuwmarktbuurt. De entree is € 10,= (met Museumkaart is het € 5,=) en het werk is nog te zien tot en met 6 september 2015.

Bij een van onze favorieten, Pllek, is er in het weekend altijd wat te beleven. Van vrij-mi-bo, yoga op het strand (zaterdag én zondag), Ruige Rakkers voor de ukkies, en Laidback Llive op zondagmiddag. Check even de agenda voor meer info.

Zaterdag

Kleding shoppen voor een prikkie? Bij Kas Keerweer op de Admiraal De Ruyterweg is het Kledingmarkt vanaf 11.00 uur.

Bij platenzaak Concerto in de Utrechtsestraat kun je om 16.00 uur weer genieten van een in-store concert. Dit keer van de Britse rockabilly band Knocksville.

Bij I-Dock aan het IJ is morgen een gezellige borrel vanaf 18.00 uur speciaal voor ex-pats en mensen die nieuwe mensen willen leren kennen. Je komt om 18.00 uur, pakt een drankje en begint een gesprek met de persoon die naast je staat. Als het weer tegenzit wordt de borrel binnen gehouden en zal de begintijd 20.30 uur zijn.

Bar Paul in de Reguliersdwarsstraat bestaat 2 jaar en dat vieren ze met een fijn feestje met dj’s en drankjes. Vanaf 21.00 uur.

Zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag kan er ook weer volop vintage gevonden worden op de NDSM-werf bij de IJhallen markt, de grootste vlooienmarkt van Europa. Voor € 5,= heb je toegang tot dit walhalla aan tweedehands vondsten. Zowel zaterdag als zondag is de markt geopend van 09.00 tot 16.30 uur.

Morgen gaat het jaarlijkse multiculturele Kwaku Summerfestival weer van start in het Nelson Mandelapark in Zuid-Oost. Vier weekenden lang kun je genieten van live-muziek, een tropical vibe en heerlijk exotisch eten en drinken. Samen met de Zuid-Afrikaanse ambassade organiseert de Nelson Mandela Foundation dit weekend een speciale Nelson Mandela dag met veel muziek, maar ook debatten en om 21.00 uur een optreden van Kenny “Parijs” B. Het festival begint om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur en de tickets kosten € 5,=.

Mocht je zin hebben in een feestje en niet persé low budget willen doen, dan kun je dit weekend terecht op maar liefst drie goede festivals. Zaterdag is er Buiten Westen in het Westerpark, zondag vindt het Milkshake festival plaatst op dezelfde locatie, en in het Diemerbos kun je zondag kennismaken met de eerste editie van 22Fest, een festival opgezet door 22tracks, de app die je op de hoogte brengt van de nieuwste muziek. De tickets voor 22Fest zijn € 27.50. De tickets voor Milkshake kosten € 43,50. Buiten Westen kost € 42,40 maar is uitverkocht. Tickets zijn nog wel te verkrijgen via Ticketswap*.

Zondag

Op het Museumplein is het weer Museummarket (van 12.00 tot 18.00 uur). Kunst kijken en een beetje over het Museumplein struinen, een prima zondagbesteding. En als je toch al vlakbij Zuid bent, dan kun je nog even de Art Zuid route meepakken.

Bij Oldschool, de creatieve broedplaats aan de Gaasterlandstraat, kun je zondagmiddag lekker met de voetjes van de vloer bij Flipside presents: Melon & Friends. Voor vijf hele euro’s heb je een funky dansdagje van 13.00 tot 23.45 uur.

Het duo Dip ‘n Lick treedt zondagmiddag op bij Hannekes Boom met liedjes ter plekke geinspireerd en afgestemd op het publiek waartussen ze zich begeven. Het begint om 15.30 uur en is gratis.

Silent Disco op een rooftop? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Bij Floor 17 (bovenop het Ramada Hotel) gaat van 16.00 tot 23.00 uur los. Genieten van fijne tunes en een vet uitzicht over Amsterdam is best wel een goede combi Voor € 15,= heb je een ticket, een welkomstcocktail + hapje, discoballen én een koptelefoon. te pakken.

Bij de nieuwe strand hotspot Dok is zondag een verjaardagsfeestje van Vincent en Joy, de organisatoren van Midnight City. Van 16.00 tot 01.00 uur kun je boogien met je voeten in het zand. Deephouse met een gigantische main-act uit Australië. Volgens Dok zal het onmogelijk zijn om stil te staan. Dat belooft wat. De entree is uiteraard gratis.

Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kun je deze zondag bij Het Park in het Flevopark genieten van de 2e editie van Parkbios. Vanaf 20:00 ben je er al welkom voor een hapje en een drankje. Welke film je gratis kunt gaan zien, is nog een verrassing.

Met een vrolijk zonnetje op zaterdag (volgens de weersverwachting) zullen we jullie ook onze terrasjestips en coole stadsstranden/chillplekken niet onthouden. Check de lijst eens en laat ons weten wat jouw favoriete stekjes in de stad zijn.

Weekendagenda logo 4

*Tip van De Rijke Meisjes: als je niet persé naar een optreden of concert wil of als je te laat was voor kaartjes, wacht dan tot de dag van het event en kijk even op Ticketswap.nl, grote kans dat de kaartjes voor lagere prijzen verkocht worden en je er alsnog heenkunt. Helemaal niet gaan bespaart meer geld, maar als je het toch niet wilt missen is het wel een goede manier om voor iets minder geld te kunnen gaan).

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu