Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 24, 25 en 26 juli

Vrijdag

Ook deze vrijdag kan het weekend weer op diverse plekken goed ingeluid worden. Bij Strand Zuid is een bierborrel vanaf 17.00 uur. De Zomertuin op de Stadsschouwburg is vanaf 18.00 uur weer open voor het Summer of Love feestje. Bij Pllek is de populaire Frits Borrel vanaf 18.00 uur. Bij Dok is vanavond het 9e openingsfeest met Man with no shadow.

Bij Roest komt vanavond een Berlijnse cultheld, kunstenaar en dj Psycho- Jones zijn ding doen. Wat je kunt verwachten? Een boel crazyness met een discobingo en disco dj-set en er zijn free shots en “secret german surprise liquors” te winnen. Volgens Psycho-Jones zelf heb je geen excuus om niet te gaan. Dit maffe feestje begint om 20.00 uur.

Om 20.30 uur kun je je skates weer aan en meedoen aan de Friday Night Skate. Lekker de stad doorcruisen op je wieltjes. De start is bij Vondel CS.

Liever lui, maar wel cultureel? Er zijn weer mooie dansvoorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater te zien. Vanaf 20.30 uur kun je kijken naar New Dance Studios en Fernando Belifiore.

Vanaf 21.00 uur kun je naar Much ado about nothing, een van de leukste komedies van Shakespeare, gespeeld door het Bostheater en het Noord Nederlands Theater. In het Amsterdamse bostheater kun je onder de blote sterrenhemel genieten van een voorstelling gespeeld door onder andere Dragan Bakema, Maartje van de Wetering en Bart Klever. Much ado about nothing is nog tot en met 5 september (van dinsdag tot en met zaterdag) te zien. De entree is € 16,50.

Mocht je van old skool hip houden en de legend of hip hop en de master of scratch eens aan het werk willen zien dan kan je voor € 18,= terecht bij Paradiso voor een show van Grandmaster Flash (je weet wel van The Message, en New York, New York). De Grandmaster draait overigens tegenwoordig vooral een potpourie aan disco, hiphop en zelfs grunge hits, maar wel met de kenmerkende scratches.

Vanaf 23.00 uur is het tropical partyen bij Soso Lobi. Parbo biertje in de hand. “Het is Freyda en dus tijd voor een Fesa! Marvelous K heeft vanavond de heetste pokoes en natuurlijk is de entree helemaal voor kratis”.

Vrijdag, zaterdag en zondag

Dit weekend is er gewoon géén Foodfestival in Amsterdam! Dat is afkicken :-). Maar niet getreurd, in Eindhoven is er Foodstock, een gratis foodfestival op het TU/e-terrein, waar je naar hartelust kunt smikkelen en smullen van wat de foodtrucks te bieden hebben, en daarnaast natuurlijk van live muziek en ander vertier. En als je dan toch in Eindhoven bent, sla dan vooral het uberhippe Strijp-S niet over, waar je leuke restaurantjes en winkeltjes vindt. Het festival begint vandaag om 16.00 uur, morgen en zondag om 12.00 uur.

Of toch een foodfestival, maar dan permanent. Een parkeergarage die omgebouwd is tot culinair walhalla: World of Food aan de Develstein in Zuidoost. Een foodcourt met 20 locale chefs die je Egyptische, Ghanese, Hindoestaanse, Surinaamse en vele andere exotische smaken voorschotelen.

En heb je je plekje op de Buurtcamping al gereserveerd? In diverse parken mag je dit weekend kamperen als je buurtbewoner bent. Het is niet gratis, maar als je een krappe portemonnaie hebt of een stadspas, dan krijg je een fikse korting en kun je chillen in je camper, tent of sleurhut in de groene oases om de hoek van je huis.

Bij Gallerie W139 kun je naar de tentoonstelling True Players, een expositie door Suzanne Posthumus die gebaseerd is op het bordspel Cluedo. Tot 16 augustus wordt je uitgedaagd om de onderlinge relaties tussen lichaam, voorwerp en omgeving te onderzoeken in levend Cluedo.

Zaterdag

Deze zaterdag begint de Amsterdamse Gay Pride week met diverse feesten in Amsterdam. Donderdag kun je meelopen met de Pride Walk, die om 17.00 uur van start op het Mercatorplein, gevolgd door het hijsen van de regenboogbanier aan de Westertoren en de opening van de straatfeesten met het openingsfeest op de Westermarkt. En zet alvast zaterdag 1 augustus in je agenda want dan is de Gay Pride Botenparade.

Bij het Metabolic Lab aan de Papaverweg (bij De Ceuvel) is zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur de Food Fairy: Magical Stories & Tastings about Food Innovations. Tijdens dit event leer meer over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaam voedsel. Innovatieve foodproducenten presenteren hun producten en je hebt de kans om totaal nieuwe ingredienten te proeven en je tastebuds te prikkelen met bijvoorbeeld hennepthee, zeewiersoorten, eetbare insecten en nog veel meer. De prijs van dit event (inclusief de presentaties, een diner en een documentaire is € 15,=.

In het Vondelpark is het zoals elke zaterdag weer om 12.00 uur kindertheaterfeest. Om 15.00 uur weer Club Vondel met singer-songwriter Pollyanna, Studio Adam om 16.30 en DJ Baltic Bastian om 17.30 uur. Om 20.30 uur cabarettijd met finaliste van het Kleinkunstfestival 2014 Yvonne van den Eerenbeemt en daarna Yentl & De Boer om 21.00 uur.

Bij VLLA kun je van 18.00 tot 03.00 uur een tof feestje: Konnekt. Een feestje waarbij je naast luisteren naar de funky house live performance van Translavina (van 18.00 tot 19.30 uur) kunt BBQ-en (bring your own food), lounchen in de tuin en de fijne vibes voelen van mensen die bij elkaar zijn gekomen om te connecten. Goede gesprekken, lekker eten en diverse dj’s.

Ultiem zomergevoel, films kijken in de openlucht! Bij Het Ketelhuis kun je vanaf deze zaterdag elke zaterdag (tot en met 29 augustus) gratis films kijken op het grote doek dat buiten staat opgesteld. Zaterdag kun je Carnage van Roman Polanski zien, volgende week staat Le Gamin au Vélo op het programma, de week erop 127 hours. Allemaal aanraders, dus zorg dat je een plekje verovert. De film start om 21.30 uur en bij slecht weer worden de films in de foyer vertoond.

Bij Roest is het weer dansen in je mooiste hawaihemd of je gloedjenieuwe bikini bij Tropicalismo. Dit gratis zomerfestijn begint om 22:00 uur en het wordt hothothot! Phacts, Jules de la Courgette, Eindbaas en Paolo Santo, draaien de zomerste plaatjes voor je. “Dansen, badpakken en andere tropische outfits worden sterk aangemoedigd. Sowieso met een gratis shotje”.

Zaterdag en zondag

Dit weekend is het ook weer genieten van tropische sferen op het Kwaku festival in het Nelson Mandelapark. Voor € 5,= beleef je weer een topdag met live muziek, heerlijk eten en gezelligheid. Zaterdag kun je onder andere naar een optreden van The Cool Quest, een supertoffe band. Zondag is het Kwaku Roze Zondag in het kader van de Gay Pride week met als afsluiter om 20.30 “Kleine wasjes, grote wasjes” Trafassi. Dat wordt zeker feest.  .

Zondag

Het Vondelpark Openluchttheater is vandaag voor het Duo Braaksma & Berendse (klassieke muziek uit het Frankrijk van de 20ste eeuw) om 12.00 uur, de Nederlandse Reisopera (vanaf 12.30 uur), om 15.00 uur Roze Zondag met Mieke Stemerdink met haar show Oh liefde! en last but zeker not least: om 16.30 uur een optreden van Voice of Holland finalist Sjors van der Panne, met chansons van onder andere Shaffy, Frank Boeijen en Jacques Brel.

Zondag is het weer tijd voor de altijd fijne NeighbourFood Market van 11:00 tot 18:00 bij de Zuiveringshal en Het Stenen Plein. Dit keer is er ook een vlooienmarkt bij.
En ook in Park Frankendael kan weer heerlijk gemarktstruind worden bij de Pure Markt. Vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur staan de kraampjes weer klaar.
Bij de North Sea Jazz Club/Pizza Pazzini is er weer een Summer Session om 17.00 uur.
Happy weekend!
IMG_0067

En alvast voor je agenda:

Amsterdam Kookt, een superleuk gratis foodfestival op de NDSM-werf. Van 30 juli tot en met 2 augustus. Naast heel veel food ook optredens van te gekke bands en artiesten zoals The Handsome Poets, Bade, The Cool Quest en nog veel meer. Dat wordt een topfeestje!

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    gouweleeuw
    26 juli 2015 at 09:37

    Zijn jullie ook daar geweest, is natuurlijk altijd wat leuks te doen in Amsterdam.

  • Voeg een reactie toe

    Menu