Sandra Brandt Wat maakt jou rijk?

Wat maakt jou rijk? – Sandra Brandt

Sandra Brandt (41), komt uit Haarlem, is moeder van drie kids, ondernemer en citycoördinator van Geluksroute Haarlem. In haar bedrijf (t)ACT Gezond werken is ze actief als werkplekonderzoeker/bedrijfscoach gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten en is ze coach voor gezinnen. Binnenkort start Sandra de online Happy Family Challenge.

Wat is de rode draad in jouw leven?
“Verbinding is toch wel de rode draad in mijn leven en werk. We zijn van jongs af aan gewend om te kijken naar wat voor ons ligt, wat er nog bereikt moet worden. Het is zo fijn om weer in contact te komen met het moment, het nu. Ook ik stap nog steeds in de valkuil, bijvoorbeeld in contact met mijn kinderen. Dan heb ik bijvoorbeeld de focus op eten, terwijl er iets anders nodig is in het moment bijvoorbeeld: connectie, even op schoot, een knuffel. Zodra ik dat kan zien en ernaar handel voelen we ons direct rijker!”

Wat maakt jou rijk in je werk?
“Als werkplekonderzoeker en coach help ik mensen te luisteren naar hun lijf. Ons lijf vertelt ons iets cruciaals, namelijk wat er nodig is. Het is makkelijk om te klagen over pijn of vervelende situaties zonder een laagje dieper te kijken namelijk: te voelen wat er nou eigenlijk nodig is, wat jij nodig hebt. Ik begeleid mensen bij het kijken naar de behoefte achter de klacht. Dit verandert het leven van mensen positief op zowel werk als privé vlak en daar word ik zo blij van! Mensen helpen zelf aan het stuur te komen van hun leven en daarmee gelukkiger en gezonder te worden, dat maakt mij rijk! Als je voelt wat je lijf vertelt en handelt naar wat je nodig hebt… dat maakt rijk!”

Breng je daar iets van over in je gezin?
“Ik leer mijn kinderen om in contact te staan met hun lijf. Kinderen doen dat vaak als vanzelf beter dan volwassenen trouwens. Laatst at mijn dochter een ijsje waarvan ik wist dat ze buikpijn zou krijgen en vroeg wat haar buikje tegen haar zei. Ze zei niet naar haar buik te willen luisteren omdat ze zin had in het ijsje, hoe herkenbaar voor ons volwassenen ook. Achteraf zei ze: ‘mama, ik had wel naar mijn buik moeten luisteren’.”

Wat wil je delen?
“Een mooi succes! Ik voelde eerder dat 2015 het jaar van sámen doen zou worden. En een mooie en vruchtbare samenwerking kwam er al snel voor de opvoedtak van mijn bedrijf. Met Andrea Davelaar uit Haarlem werkte ik 2 maanden hard voor een prachtig resultaat: de 30 dagen Happy Family Challenge! De eerste versie heeft al gedraaid en is door ons intensief begeleid. Het online programma biedt dagelijks een mail met een herkenbare gezinssituatie die iedereen graag anders zou zien en een oefening voor die dag. Wij vertellen ook onze ervaring in onze eigen gezinnen zodat ieder leest dat wij net zo goed stoeien met uitdagingen. In een besloten Facebookgroep delen de deelnemers hun ervaringen met elkaar. Dat wordt als heel plezierig ervaren.”

Wat voor oefening geven jullie?
“Een van de oefeningen is bijvoorbeeld: kijk eens een dag liefdevol naar elkaar. Als je dat consequent doet verandert er van alles. Mensen gaan meer stilstaan bij elkaars behoeften, voeren gesprekken die ze nooit eerder hebben gehad. Die Happy Family Challenge is echt een heel mooi product geworden, waar ik heel trots op ben. En ik kan het prima combineren met mijn gezinsleven. Ik kan er ook mijn ei in kwijt, en delen wat ik belangrijk vind. Dat is verbinding met jezelf en verbinding met elkaar vinden.”

Wat heeft de challenge voor effect gehad?
“De Happy Family Challenge heeft bijzondere gevolgen. Zo schreef een deelneemster ons dat ze naar aanleiding van de challenge in haar werk met verstandelijk gehandicapten een nieuw idee heeft ingevoerd namelijk: het loze moment! Een moment dat is ingelast om werkelijk contact te hebben. In haar werk werd alle tijd alleen ingevuld met functionele zaken, en even niks doen met als doel: wérkelijk contact maken, hoorde hier niet bij. Laten we hopen dat dit binnenkort een normaal onderdeel wordt in het leveren van zorg!”

De Happy Family challenge start 16 augustus met een gratis en vrijblijvende week. Meer weten over Sandra? Kijk even op haar site. Info over de challenge vind je op de site van Gezondopvoeden.nu.

Sandra is gastblogger van de Rijke Meisjes Community. De komende maanden zal ze regelmatig inzichten met ons delen in een interview. Volgende keer vertelt ze over hoe ze zich rijk voelt terugdenkend aan het overlijden van haar vader.

Sandra Brandt 01

 

Vergelijkbare artikelen

5 Reacties

 • Reply
  Sandra Brandt blogt over overprikkeling en boze uitspattingen |
  8 oktober 2015 at 13:31

  […] weten over Sandra Brandt? Lees het interview met Sandra in Wat maakt jou rijk of bekijk haar […]

 • Reply
  Sandra Brandt over het Happinez Festival |
  24 september 2015 at 09:30

  […] Meer weten over Sandra Brandt? Lees het interview met Sandra in Wat maakt jou rijk. […]

 • Reply
  Gastblogger Sandra Brandt over het Happinez Festival |
  24 september 2015 at 09:28

  […] Meer weten over Sandra Brandt? Lees het interview met Sandra in Wat maakt jou rijk. […]

 • Reply
  Sandra Brandt over klaagvrij zijn en leven in het nu |
  27 augustus 2015 at 18:28

  […] keer stelde ik mezelf voor in de rubriek Wat maakt jou rijk. Door stil te staan bij de vraag: wat maakt me rijk? voelde ik me […]

 • Reply
  Klaagvrije maandag |
  15 augustus 2015 at 08:25

  […] Sandra Brandt, met wie we vorige maand een interview hadden in onze rubriek Wat maakt jou rijk, staat er versteld van: ‘Er wordt me gevraagd waar het is, maar het enige wat je moet doen is […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu