Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 31 juli, 1 en 2 augustus

Vrijdag, zaterdag en zondag

Gelukkig hoeft je ook dit hele weekend niet te koken want er is weer een heerlijk foodfestival: Amsterdam Kookt. Tot en met zondag kun je smikkelen en smullen op de NDSM-werf, waar het foodtrucklovers paradise is, en extra tof: er spelen erg veel leuke bands, zoals Handsome Poets, Kris Berry, Splendid, The Cool Quest, Jack and the Weatherman, Bade (en nog veel meer). En er valt nog meer te dansen, want er zijn straatmuzikanten en dj’s. Daarnaast kun kookdemonstraties kijken en workshops volgen van topchef en culikoningen. En uiteraard is het festival gratis toegankelijk!

Ook de Summer Sessions bij Pizza Pazzani zijn weer gratis toegankelijk vanaf 18.30 uur. Vrijdag met een optreden van Luc Schouten en Lina Peters, zaterdag met Ruby Ktori en Emanuelle Pellegrini en zondag met Abhishek Mangla, Thijs van den Geest en Emile Witmer.

Vrijdag

Trouwen met je beste vriendje? Meedoen aan de kids dragrace, meedoen aan de mini playbackshow of gewoon lekker losgaan op het springkussen of de skippy bal? Kan allemaal. Dit weekend is Amsterdam CS Playground omgedoopt tot Gayground, en dat belooft wat. Voor iedereen die zich kind genoeg voelt, maar vooral voor de kids zelf.

Bij Zomertuin op de Stadsschouwburg kun je vandaag om 16.00 uur een gratis een beginners yogasessie volgen van Julia Kiryanova. Je kunt een matje lenen of er zelf een meenemen. Om 18.00 uur begint overigens de Zomertuin Summer of Love avond weer, dus je kunt die hippievibes gewoon vasthouden. Wat een zen begin van je weekend!

Koffie is allang geen gewone koffie meer, maar hipper dan hip, barristas zijn koningen en de nieuwe stijl koffietenten poppen op elke straathoek op. Maar de Amsterdamsche koffiehuizen van weleer, de donkere cafeetjes met kanten gordijnen, de plekken waar de echte Jordanezen hun bakkie troost dronken verdwijnen langzaam maar zeker. In het Volkshotel opent vandaag de tentoonstelling Gewoon Koffie van fotograaf Gijs van den Berg, die de oude koffiehuizen en hun klanten vastlegde. En heel cool, hij gebruikt een speciaal recept op basis van koffie om de foto’s te ontwikkelen.
De vri-mi-bo’s staan deze vrijdag uiteraard in het teken van de Gay Pride! Extra leuk dus! We zetten er een paar voor je op een rijtje.

In de Reguliersdwars is het gay pride feest al de hele week gaande en vanavond is het vanaf 18.00 uur weer bal met een bonte verzameling aan acts en artiesten, zoals Anita Meyer (19.00 uur), DJ Roog, MayDay en vele anderen.

Op het Amstelveld is van 16.00 tot 23.00 uur de HeBiHo VrijMiBo, de grootste Amsterdamse Openlucht vrijdagmiddag borrel. Voor iedereen dus. He, bi en ho. Er mag geflirt en gesocialized worden, en genetwerkt. En gedanst natuurlijk, want er komen een boel leuke dj’s. De HeBiHo VrijMiBo is een gratis event. En als je nog verder wilt feesten, zaterdag is er op dezelfde locatie “OUR LOVE“. Ook gratis!

De boys van Brug 34 (hoek Utrechtsestraat / Herengracht) geven vrijdag een Pre Gay Pride feestje I’m gay as Glitter. Er is muziek, drank, fun, peace and love and een dj natuurlijk. En een fijn terras op de brug.

Het is er weer weer voor! Bij Instock vier je het eind van de werkweek met de Vrij-Mi-BQ. Onder het genot van live muziek, serveert Instock eten dat helemaal nog niet rijp is voor de vuilnisbak en “van de ondergang geredde cocktails”. De BBQ start om 18.00 uur.

In het Vondelpark is het weer feest bij het Blauwe Theehuis bij Thank Gay’s it’s Friday #2. Er zijn dj’s, er is de Gayest Cocktail Bar Ever (heel benieuwd ;-)), Buuf Kookt zorgt voor happen, en Studio Buik voor late night snacks. ‘t begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Om 20.00 uur kun je ook weer even sporty je skates uit de kast halen en meedoen met de Friday Night Skate. De start is bij Vondel CS.

De MTV X Waterkant Pride Party moet een van de leukste pride parties worden. Van 20.00 tot 03.00 uur kun je helemaal los op “edgy electro, groovy hiphop, daggerende disco en poppy sounds. Kortom, een avond bomvol liefde en de beste beats!”.

Bij Dok wordt het 10e openingsfeest gevierd met als special guest DJ Benny Rodrigues. Gratis entree en dansen maar (met je voetjes in het zand!). Vanaf 17:00 tot 03:00 in de nacht!

Ook bij favorietjes Pllek en Bret kan er natuurlijk ook weer gevrimoboot worden natuurlijk. En bij Radion is het Gay Pride Birthday special vanaf 18.00 uur. Bij VLLA is het summer jam en bbq met old skool hiphop, disco, funk en dub vanaf 18.00 uur.

Schrijf je in en trek je mooiste zwembroek aan voor de Love Swim in de Amstel vandaag. Van 17.00 tot 21.00 uur gaan zwemmers uit binnen- en buitenland de strijd met elkaar aan op verschillende afstanden. Iedereen die kan zwemmen mag meedoen. Je kunt ook deelnemen aan de estafette samen met je partner en bij de special Love Swim kun je iemand de liefde verklaren. Het startpunt is bij Roeicentrum Berlagebrug, en het eindpunt is bij Koningklijke Roeivereniging De Hoop. De inschrijving voor de wedstrijd kost € 20,=. Maar je hoeft natuurlijk niet perse dat koude (en vieze?) water van de Amstel in, je kunt ook gewoon lekker gaan kijken :-).

Bij Café Belcampo (De Hallen) kun je vanaf 20.00 uur je talenknobbel testen of je Italiaanse woordjes bijspijkeren bij het Language Café. Een toffe manier om nieuwe internationale vrienden te maken. Een donatie van € 2,= wordt gevraagd om de kosten van de organisatie te dekken, en het geld dat overblijft zal gebruikt worden om voor een talenproject voor kinderen in Amsterdam-West.

In het Vondelpark Openluchttheater is er weer dans te zien met om 20.30 uur De Aviv Dance Company en vanaf 21.00 uur Project Sally met twee dansvoorstellingen.

Red Light Radio vinylveteranen, Dusk, DJ Uncut en Professor Brewski, draaien alleen muziek waar een ziel in zit vanavond bij Roest. En daarom heet dit feestje Zielkracht. Het is gratis en het begint om 22.00 uur.

Om 23.00 uur is het weer tijd voor jazz met Late Night Live bij de North Sea Jazz Club met een gratis performance van The Groove Supplier.

Zaterdag en zondag 

Het Kwaku Festival gaat haar derde weekend in. In het Nelson Mandelapark kun je vanaf 14.00 uur weer heerlijk dansen, eten en naar optredens kijken van onder andere Ronnie Flex. De entree is € 5,=.

Zaterdag

De Tolhuistuin is zaterdag het toneel van Tuinmus. Een route langs kunstuitingen als fotografie, film en theater. En er valt nog meer te beleven, je kunt Schipholganzenbitterballen, en broodje Schipholgans eten en meer ongewenste dieren die de Keuken van het Ongewenste Dier serveert.

De Gay Pride Canal Parade start om 13.30 uur en belooft zoals elk jaar weer een spektakel te worden. 80 boten nemen deel en varen van het Westerdok, via de Prinsengracht en de Amstel naar het Oosterdok.

Op de Zeedijk (vanaf 13.00 uur), bij de Westermarkt/Homomonument (vanaf 14.00 uur) en in de Reguliersdwars (vanaf 14.00 uur) zijn er gezellige straatfeesten in het kader van de Gay Pride.

Op het Amstelveld gaat het ook zaterdag weer los bij Our Love. Van 13.00 tot 23.55 uur kun je partyen tijdens en na de botenparade. Diverse bekende en nieuwe dj’s uit de gay- en undergroundscene zorgen ervoor dat je uit je dak kunt gaan.

Het Vondelpark Openluchttheater staat op zaterdag garant voor een hele dag entertainment. Om 12.00 uur treeft Hakim op. Dat is niet alleen leuk voor kinderen. Om 15.00 uur slaat Club Vondel de handen ineen met Magnetrom Music voor een middag waarin een ode wordt gebracht aan electronische muziek. Duo Comtron, bestaande uit Rimer London (oa. bekend van LeLe dat hij samen met Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig doet) en Bas Bron (bekend van De Jeugd van Tegenwoordig), werkt al tien jaar samen en maakt avant-garde electronische funk. Wat dat precies is moet je zelf maar gaan horen. Om 16.00 uur kun je naar de dromerige filmische muziek van Sofie Winterson luisteren. Falco Benz sluit de middag om 17.15 af met zijn synthesizer en dansbare beats uit de drumcomputer.

Om 20.30 uur is het tijd voor de lachspieren met een optreden van de dames van Matroesjka, gevolgd door een optreden van de Vlaamse stand-up comedian Jeroen Leenders. Misschien is het Gentse accent een beetje lastig soms, maar deze winnaar van het Leids Cabaretfestival in 2010 is zeker de moeite om te gaan zien in het Vondelpark Openluchttheater.

Bij het Ketelhuis draait de prachtige film Le Gamin Au Velo in de buitenlucht. Lekker gratis kijken! De voorstelling start om 21.30 uur, maar wees er vroeg bij om een plekje te verzekeren.

Roest staat zaterdagavond in het teken van tropisch want DJ trio Tijgerbalsem is op bezoek vanaf 22.00 uur en zorgt voor soepele deuntjes en dito spieren en dat voor gratis. Liever dansen op wereldmuziek? Dan kan bij de North Sea Jazz Club vanaf 23.00 uur. De entree is een tientje.

Zondag

Na als dat gefeest is het zondag is het weer fijn chillen geblazen op een gezellig bankje ergens in de buurt. Het is namelijk weer BankjesCollectief dag; het grootste openluchtcafé van Nederland. Iedereen die een bankje heeft, kan hem openstellen voor de buurt. Deze zondag is (onder andere) het bankje van Brouwerij Ingewikkeld op het Staringplein open, kun je een potje Monopoly-en op het bankje van Robbert, breien op het breibankje in de Tweede Oosterparkstraat, vredesvibes halen bij Ban-Ki-Moon (het Vredesbankje) en je portret laten tekenen door Nicole op het bankje van tante Wil in de Tranvaalbuurt. Er kan overigens zeker niet alleen in Amsterdam gebankhopt worden. In Haarlem is er bijvoorbeeld een Hardrock bankje, waar je bier drinkt en naar hardrock kunt luisteren en in Rotterdam kun je een bakkie pleur halen bij het Kerkbankje van de Paradijskerk.

Uitgeverij Atlas organiseert zondag om 14.00 uur een heerlijk relaxte leesmiddag bij strandtent La Tête op het Stenen Hoofd. Je kunt een boek lenen bij de uitleenbalie of er zelf een meenemen. En verder is het: Niet Storen. Ik lees.

Heb je een hond die wat lui aangelegd is? Dan is het misschien grappig om zondag naar Who Let The Dogs Workout te gaan bij het beeld van de IJsbeer in het Erasmuspark. Van 09.30 tot 15.00 uur kun je kennismaken met Who Let the Dogs Workout en samen met je hond deelnemen aan een van de drie gratis workshops. De eerste groep is van 10.00 tot 11.00, de rest van het schema vind je op Facebook. Meld je snel aan want vol=vol. Je kunt ook gewoon komen kijken en kennismaken met een aantal hondenprofessionals als gedragstherapeuten en hondentrimmers.

De zondag in het Vondelpark Openluchttheater begint zoals gewoonlijk met klassieke optredens. Om 12.00 uur kun je luisteren naar Duo Bassal-Kohnken die de Cello Sonate van Rachmaninov uitvoeren, gevolgd door de populaire harpist Remy van Kesteren & Friends om 12.30 uur. Emil Landman verzamelde verhalen op zijn reizen door Amerika en hij verwerkte ze in folkliedjes die hij zondag om 15.00 uur zal spelen. Om 16.30 uur sluit Janne Schra weer een prachtig openluchttheater weekend af met liedjes van haar nieuwe album Ponzo.

Hopelijk werkt het weer goed mee, want in het Volkshotel is het weer bubbelen en muziek luisteren met de Badplaats Sessions vanaf 13.00 uur. Neem je eigen handdoekje en bikini/speedo mee, en geniet van live muziek van de cumbia band La Banda Fantastica.

Nog meer zomers vertier vind je op Playground CS. Wring jezelf in allerlei bochten bij Supertwister of daag iemand uit voor Kolonisten, Uno of een van de andere spelletjes die er te spelen zijn. Van 14.30 tot 17.30 uur kan je hier heerlijk het kind in jezelf terugvinden en wellicht een beetje uitbrakken van alle gaypride feestjes.

Op het gloedjenieuwe Blijburg is zondag het eerste live optreden van deze zomer. “De fantastische 5-koppige formatie onder leiding van Robert Velthuis AKA Robert Fieldhouse: The Robert Fieldhouse Blues Fusion, komt vanaf 16.00 het dak eraf spelen in De Kapel van Blijburg”.

In Oost, bij Studio K. kun je genieten van zwoele zomerse zondagen met Indiezon. Wat staat voor live muziek van Indiebandjes, surfboards, een zandbak en pingpong. Van 16.00 tot 22.00 uur.

Zondagavond (om 20.00 uur) organiseert Hanneke’s Boom weer een klassieke jamsessie. Mozart, buiten met en koud pilsje in de hand en uitzicht op Nemo.

Happy weekend!

539443_10151051556447747_1929769820_n

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu