Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 7, 8 en 9 augustus

Het weekend staat weer voor de deur! Wat ga je doen?
Er is weer genoeg leuks te beleven!

Vrijdag, zaterdag en zondag

Theaterfestival De Parade is weer neergestreken in het Martin Luther Kingpark en dat betekent tot en met 23 augustus weer elke avond gezelligheid, lekker eten bij een van de vele restaurantjes en in tenten en tentjes naar theater- en muziekvoorstellingen kijken. Je kunt o.a. kijken naar voorstellingen van Het Nationale Toneel, Alex Klaassen en Henry van Loon, Ellen ten Damme, Loes Luca en Rooyakkers, Kamps en Kamps en natuurlijk uit je dak gaan in de Silent Disco. Voor de kids is er natuurlijk de zweefmolen! Toegang tot het festivalterrein kost € 7,50, maar is tot 16.00 uur gratis! De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot € 10,-. De muziekprogramma’s in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk.

En dan is het nog niet klaar met leuke festivals want ook Pluk de Nacht is weer begonnen. Dit openlucht filmfestival op het Stenen Hoofd is al jaren de plek om je zwoele zomeravonden door te brengen. En als je durft kun je je opgeven voor een blind date. Het festival duurt van 5 tot en met 15 augustus. Pluk de Nacht is gratis, maar voor het reserveren van een strandstoel wordt een minimale donatie van € 6,= gevraagd.

Houd je van games, ouderwetse flipperkasten dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Ton Ton in de Zon. Op de Polonceaukade (bij de Westergasfabriek) is een gamehal ingericht voor de fanatieke old skool spelletjesfanaten (van 5 augustus tot en met 27 september).

Omdat er dit weekend geen foodfestival in Amsterdam is (hoezo niet, dat kán toch niet?), verwijzen we je even door naar buurstad Haarlem, waar je je een weekend lang kunt laven aan hapjes en drankjes bij Haarlem Culinair met een speciaalbiermarkt op zaterdag en een slowfood markt op zondag. De entree voor het festival is gratis.

Dit weekend is het laatste weekend van het Kwaku Festival in het Nelson Mandelapark met vanavond een bijzonder concert van Jah Cure & Etana. Jah Cure Normale tickets voor Kwaku kosten € 5,= maar dit concert kost € 20,=. Zaterdagavond kun je naar een optreden van Brownie Dutch en Replay, en zondagavond wordt het festival om 21.00 uur afgesloten met een optreden van de Bob Marley Tributeband feat. Mitchell Brunings (bekend van The Voice of Holland).

Dit weekend kun je ook weer elke avond om 18.30 uur gratis naar jazz muziek luisteren op het terras van Pizza Pazzani bij Summer Sessions. Vrijdag met Emanuele Pellegrini en Diederik Eggenkamp, zaterdag met Odei Al Magut en Adriano Matcovich en zondag met Adan Mizrahi en Vuma Levin.

Vrijdag

Om 18.00 uur begint de Zomertuin Summer of Love avond weer. Lekker op dat (nep)gras met uitzicht op het Leidseplein de 70’s vibes je weekend inluiden.

Bij Tapmarin op de Van Wou is elke eerste vrijdag van de maand een vrij-mi-bo met G&T en gezellige muziek: Vroegstuk op vrijdag.

Dok viert haar 11e openingsfeest met Zauerkitchen Afterwork. Gratis entree en dansen maar (met je voetjes in het zand!). Vanaf 17:00 tot 03:00 in de nacht!

Pllek is vanaf 17.00 uur helemaal in Ibizasfeer met Balearic beats van DJ Phil Mison. Bij Bret is het weer good old Pitcher Friday.

Bij broedplaats Radion is het voetjes van de vloer op vrijdag 20.00 uur.

In het Vondelpark Openluchttheater is er weer dans te zien om 20.30 uur ISH met FunkISH; poppin’ en lockin’ op funknummers uit de jaren ’70. ISH is een bijzondere dansgroep uit Amsterdam, die hiphopstyle, skaten, streetdance en andere urban dansvormen met elkaar vermengt. Na de dansvoorstelling kun je om 21.30 uur in het kader van World Cinema Amsterdam naar de Cubaanse film Conducta kijken. 

Bij uitzondering is er vanavond bij het Ketelhuis ook openluchtbios. De geweldige Tarentino film Jackie Brown wordt vertoond vanaf 21.30 uur. Gratis uiteraard.

Bij Roest hadden ze vanavond een 50Cent Benefietavond. ‘Vodka met vitamin water, lolly’s in de candy shop, een P.I.M.P.F.O.T.O.B.O.O.T.H., een 21 Questions 50 Cent Quiz, een Get Rich or Die Tryin’ bios en een heuse G-Unit Karaoke‘, alles wordt uit de kast gehaald om geld op te halen voor die arme sloeber die onlangs failliet ging. Maar omdat de beste man nog steeds zijn rekeningnummer niet heeft doorgegeven gaat de opbrengst van de benefiet nu naar de G-Unity Foundation. De entree is uiteraard gratis, maar een donatie aan het genoemde doel geeft een goed gevoel. De benefiet begint om 22.00 uur en duurt tot 03.00 uur.

Zin een tropisch verkleedfeestje? Dan moet je naar Club Tropicana in de Sugar Factory. Zomerhitjes en foute houseplaten en dansen in je badpak. Mag allemaal. Tickets kosten € 7,50 en het feest begint om 23.59 uur.

Zaterdag

Bij galerie Ron Mandos kun je het werk van veelbelovende kunstenaars van diverse kunstacademies in Nederland zien. Onder het genot van een drankje kun je het werk (een uiteenlopende mix aan sculpturen, installaties en schilderijen) Best of Graduates bekijken.

Het Vondelpark Openluchttheater staat op zaterdag garant voor een hele dag entertainment. Om 12.00 uur kunt je kijken naar de uitvoering van de Vondelpark Openluchttheatercursus: Buitenspelen. Om 15.00 uur is het tijd voor Club Vondel met een optreden van 3FM Serious Talent Woot, gevolgd door het exentrieke geluid van Eleonor Coco om 16.30 en DJ Baby Blue om 17.30 uur.

Om 20.30 uur is het tijd voor grande theater met een surprise act: Stephanie Louwrier & Band. Een wervelende muzikale one-woman-show die de hit van De Parade in Utrecht was, en hierna te zien zal zijn op De Parade in Amsterdam. Na deze show is er vanaf 21.30 uur een bijzondere film te zien in het openluchttheater: A los 40. Deze vertoning is onderdeel van het internationale World Cinema Amsterdam festival.

Bij het Ketelhuis draait de grappig en ontroerende film Little Miss Sunshine in de buitenlucht. Lekker gratis kijken! De voorstelling start om 21.30 uur, maar wees er vroeg bij om een plekje te verzekeren.

Zaterdag wordt het topweer dus misschien wil je wel lekker naar het strand. Bij Woodstock 69 (Bloemendaal-strand) kun je bij MRKT marktstruinen met je voetjes in het zand, en daarna lekker dansen op zomerse beats. De food/vintage/mode markt is van 14.00 tot 20.00 uur, daarna gaat het feestje gewoon nog tot middernacht door. Gratis!

Als je toch al op het strand bent, dan is het Unreasonable Filmfestival bij Beachclub The Spot misschien wel leuk. Sportmerk O’Neill gaf zes filmmakers de opdracht om buiten de kaders te denken en een nieuw soort surffilm te maken. Vanaf 20.00 uur kun je ze bekijken.

VLLA organiseert weer samen met Boefjes en HUIS! een feestje: LUST! Een feestje om je vingers bij af te likken en waar je geen genoeg van krijgt. Dat belooft wat. Online kosten de tickets € 7,50 (aan de deur € 10,=). Het feestje begint om 18.00 uur en duurt tot 06.00 uur.

Om 23.59 uur is het weer tijd voor Late Night Live bij de North Sea Jazz Club. Dit keer met het Bartelmans Trio.

Zaterdag en zondag

Op het jaarlijkse Kimchi festival (dit jaar op De Ceuvel) kun je genieten van speciaalbier en ambachtelijk eten en een uitgebreid muziekprogramma met Amsterdamse artiesten. Zaterdag duurt het festival van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 21.30 uur.

Zondag

Pure en duurzame producten vind je op de Pure Markt die dit weekend weer in Park Frankendael staat. Marktstruinen en een beetje sfeer- en hapjesproeven, niks mis mee. Van 11.00 tot 18.00 uur.

De beeldententoonstelling van Miró is nog steeds in de tuin van het Rijksmuseum te zien. Gratis en voor niks. En als toch in Zuid beelden aan het bekijken bent, dan kun je meteen ook de Art Zuid  route lopen (nog tot 22 september).

De zondag in het Vondelpark Openluchttheater is dit keer toneel van de tangomuziek. Om 12.00 uur treedt het saxofoonkwartet Pannonica Quartet op, gevolgd door het zeer populaire Carel Kraayenhof Ensemble om 12.30 uur, en pianist/componist Martin Fondse met nog meer Zuid-Amerikaanse klanken om 15.00 uur en als afsluiter om 16.30 uur de magistrale Fernando Lameirinhas.

Als je nog meer klassiek wil dan kun je naar een lunchconcert in de Dominicuskerk van Moving Through Music. Het is gratis en begint om 14.00 uur.

Een bijzonder en mooi festivalletje is er zondag bij Noorderlicht: BabyBurn. Geen entree, geen budget, geen hekken, kom gewoon, breng jezelf of iets wat je te geven hebt mee, participeer en laat geen sporen achter. Een mini Burning Man festival, gewoon in Noord. Lekker hoolahoopen, jammen en genieten van het mooie weer en ‘s avonds een vuurtje in de openlucht. Zo moet een zondag zijn.

Zonnig weekend!!!

IMG_8223

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu