Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 14, 15 en 16 augustus

Vrijdag, zaterdag en zondag

Vandaag gaat het Grachtenfestival Amsterdam van start en kan je weer tien dagen genieten van de beste klassieke concerten door de hele stad. Het festival laat een breed publiek op locaties ‘van metrostation tot dakterras en van Bijlmerplein tot Buikslotermeerplein’ kennismaken met klassieke muziek.Voor sommige concerten heb je een ticket nodig, maar er zijn ook veel gratis concerten.

In Noord (bij sportpark Elzenhage) kun je in augustus en september elke zaterdag en zondag met of zonder je kids op avontuur in het Zonnebloemdoolhof. Het doolhof is bedacht door Stichting Groene Co-creaties en Stichting Het Groene Leven Lab en is open van 12.00 uur tot 19.00 uur. 

Theaterfestival De Parade in het Martin Luther Kingpark is nog tot en met 23 augustus elke avond het toneel van gezelligheid, grappige voorstellingen, Silent Disco, lekker eten bij een van de vele restaurantjes.en de zweefmolen! Toegang tot het festivalterrein kost € 7,50, maar is tot 16.00 uur gratis! De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot € 10,-. De muziekprogramma’s in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk.

Vanaf vrijdag kun je tot en met 23 augustus elke dag door de hele stad de mooiste internationale films bewonderen uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Vanavond opent het World Cinema Amsterdam Festival om 20.15 uur in Rialto, met de film IXCANUL, een film uit Guatemala van de debuterend regisseur Jayro Bustamante.

Het Pluk de Nacht openlucht filmfestival op het Stenen Hoofd is al jaren dé plek om je zwoele zomeravonden door te brengen. Het festival duurt nog tot en met 15 augustus. Pluk de Nacht is gratis, maar voor het reserveren van een strandstoel wordt een minimale donatie van € 6,= gevraagd.

Houd je van games, ouderwetse flipperkasten dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Ton Ton in de Zon. Op de Polonceaukade (bij de Westergasfabriek) is een gamehal ingericht voor de fanatieke old skool spelletjesfanaten (tot en met 27 september).

Vrijdag

Om 18.00 uur is weer de Zomertuin Summer of Love avond. Lekker op dat (nep)gras met uitzicht op het Leidseplein de 70’s vibes je weekend inluiden.

Dok viert haar 12e openingsfeest met the Man with no shadow. Gratis entree en dansen maar (met je voetjes in het zand!). Vanaf 17:00 tot 03:00 in de nacht!

Blijburg is nog niet helemaal open maar organiseert een fijn dansfeestje voor iedereen die terug is van vakantie: Welcome home (Bl)Ijburgers! Vanaf 17.00 uur begint de borrel, vanaf 19.00 uur kun je paëlla eten en vanaf 21.00 uur kun je met de voetjes van de vloer met DJ Menjo, vuur & feest! Gratis! Voor het diner dien je te reserveren via anna@blijburg.nl. Bij de paëlla wordt brood & salade geserveerd (€ 15,- p.p.).

Pllek is vanaf 17.00 uur helemaal klaar voor het weekend met Feeling Friday. Bij Bret is de vrij-mi-bo ook altijd fijn.

Vrijdag om 20.00 uur gaat de Samenloop voor hoop van start. ‘Tijdens deze 24 uur durende wandelestafette lopen teams rondjes over het undercurrentterrein op de NDSM-werf om zo veel mogelijk geld op te halen voor het KWF. De 24 uur staan voor de strijd die patiënten 24 uur per dag voeren tegen de ziekte. Kom deze dag de deelnemers aanmoedigen, maar je kan ook genieten van muziek, eten en drinken en ander vermaak. Zo kan je bijvoorbeeld (na inschrijving) meedoen met een potje jeu des boules, je schor zingen bij de karaoke of vrijdag om 22.30 uur de indrukwekkende kaarsenceremonie bijwonen’.

Bij broedplaats Radion is het voetjes van de vloer op vrijdag vanaf 20.00 uur, en tegenwoordig de hele nacht, want Radion heeft een 24-uurs vergunning.

In het Vondelpark Openluchttheater is er weer dans te zien om 20.30 uur Fado van het Internationaal Danstheater en om 21.00 uur de voorstelling Crazy Blues van hetzelfde gezelschap. Na de dansvoorstelling kun je om 21.30 uur in het kader van World Cinema Amsterdam naar de film Todo se van kijken. 

Bij Roest barst het zomerfeestje Tropicalismo vanaf 18.00 uur los. Badpakken, bikini’s en speedo’s in de aanslag!

Zaterdag

Om 11.00 uur kun op het Museumplein naar een gratis concert van de Neutral Ground Brass Band, in het kader van het Grachtenfestival. Om 15.00 uur speelt een andere brassband, Pelgrim Brass, op het Marineterrein (Kattenburgerstraat). Beide optredens duren een uur en zijn gratis toegankelijk.

Vondelpark Openluchttheater staat op zaterdag altijd garant voor een hele dag entertainment. Om 12.00 uur kunt je kijken naar de uitvoering van de Vondelpark Openluchttheatercursus: Buitenspelen. Om 15.00 uur is het tijd voor Club Vondel met een optreden van een vrolijke band Zitakula, dat belooft een feestje te worden…

Om 20.30 uur is tijd voor een ouwe rot in het cabaretvak Dolf Jansen met zijn nieuwe theatershow ‘Hartverwarmend’. Na deze show is er vanaf 21.30 uur een bijzondere Indiase film te zien in het openluchttheater: Kakaa Mutai. Deze vertoning is onderdeel van het internationale World Cinema Amsterdam festival.

Van 13.00 tot 01.00 uur kun je in de Tolhuistuin terecht voor wat Vitamine Z. Dit minifestival met kunst, theater, debatten, muziek en een markt staat voor ‘Plezier, dans, ontroering en contemplatie, kunst, theater, bier en inspiratie’. De tickets kosten online € 15,=.

In het Compagnietheater kun je om 17.00 uur de radiouitzending van Earbites bijwonen, een talkshow met klassieke muziek, die op Radio 4 wordt uitgezonden. De uitzending duurt een uur en is tijdens het Grachtenfestival dagelijks gratis te bezoeken. Om 22.30 uur zijn er in het Compagnietheater Yam sessies. Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder nodigen dagelijks muzikale vrienden uit om samen te improviseren. Deze gratis optredens duren 1,5 uur.

Bij het Ketelhuis draait de film Songs from the Second Floor in de buitenlucht. Lekker gratis kijken! De voorstelling start om 21.30 uur, maar wees er vroeg bij om een plekje te verzekeren.

VLLA organiseert een fijn minifestival Villa Kakelbont. Van 13.00 tot 03.00 uur kun je chillen, dansen en sjansen en genieten van oa. Buurman & Buurman en allerlei toffe dj’s. Tickets kosten € 15,=.

Bij Canvas is het danden op funk, disco, tropical, latin grooves met Courgette Roulette en Jules de la Courgette vanaf 23.00 uur. Tickets kosten online € 8,=.

Om 23.59 uur is het weer tijd voor Late Night Live bij de North Sea Jazz Club. Dit keer met het Bartelmans Trio.

Zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag is het weer ‘vlooienmarkten’ bij de IJ-Hallen: ruim 750 bomvolle vlooienmarkt kramen op de NDSM werf! De entree is € 5,=.

Zondag

Bij Java-Blend opent de expositie van fotograaf René Zuiderveld van 16:00 tot 19:00 uur.

Pllek Summertreats is een kadootje van Pllek om de zomervakantie af te sluiten en iedereen te bedanken voor ‘de fantastische energie en de vele magische zomeravonden die we met z’n allen op het strand hebben doorgebracht’. De entree is gratis en het feestje begint om 10.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Er is live muziek, er zijn superleuke workshops, veel vertier voor de kids en  natuurlijk yoga. ‘Tijdens Pllek Summer Treats vindt de Human Mandala plaats. Nomads Art Agency en de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu zullen een levensgrote mandala maken van mensen. Vanaf 13:30 verzamelt de groep naast het terrein bij Pllek, meedoen is gratis!’

Er kan zondag ook weer fijn gemarktstruind worden op de NeighbourFood Market op het Westergasterrein. Altijd gezellig!

Gratis paëlla eten? Pinxobar IJburg viert zondag een openingsfeestje met DJ Sean, Sabor Latina en paella. Het feest begint om 14.00 uur en om 18.00 uur kun je aanschuiven voor een hapje eten.

Om 14.30 uur zingt Tania Kross samen met het Matangi Quartet de sterren van de hemel op het pontonpodium bij het Compagnietheater. Gratis te bezoeken. Als een boot hebt, kun je aanleggen aan het podium.

De beeldententoonstelling van Miró is nog steeds in de tuin van het Rijks te zien. Gratis en voor niks. En als toch in Zuid beelden aan het bekijken bent, dan kun je meteen ook de Art Zuid route lopen (nog tot 22 september).

Het Vondelpark Openluchttheater besteedt ook aandacht aan het Grachtenfestival met om 12.00 uur een optreden van de finalisten van het Conservatorium Concours 2015. Om 15.00 uur treedt Jo Sarah op. En voor een ultiem zomergevoel kun je luisteren naar de Portugese zomervibes van Zuco 103 om 16.30 uur.

Kortom, het wordt weer een zalig weekend! Veel plezier!

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  Geertje
  14 augustus 2015 at 15:44

  Heerlijk! En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is er vanavond ook VLLA op Vrijdag. BBQ’en, proosten en dansen met Venz, Mia More, Fischer & meer. Gratis entree, hopsakee. Fijn weekend!
  http://www.vlla.nl/events/vlla-op-vrijdag-14-augustus/

  • Reply
   Cat
   14 augustus 2015 at 20:25

   Oh dat klinkt ook superleuk!!

  Voeg een reactie toe

  Menu