Food for thought Gastblogs Sandra Brandt

Sandra Brandt over Klaagvrije maandag

I don’t like Mondays….het heerlijke weekend is weer voorbij en de verplichtingen roepen…Maandag is voor veel mensen niet de favoriete dag van de week, en als je dan ook nog een uur in de file naar je werk moet staan, of voor de zoveelste keer in een vertraagde trein stapt, en op kantoor met sacherijnige collega’s geconfronteerd wordt dan kan je soms de neiging niet onderdrukken om te klagen. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar het kost je alleen maar energie en wat levert het eigenlijk op? Wat gebeurt er als je besluit om eens niet te klagen?

Maandag 17 augustus is uitgeroepen tot Klaagvrije Maandag. Bijna 15.000 deelnemers doen al mee.

Initiatiefneemster Sandra Brandt, met wie we vorige maand een interview hadden in onze rubriek Wat maakt jou rijk, staat er versteld van: ‘Er wordt me gevraagd waar het is, maar het enige wat je moet doen is bij jezelf blijven’. De bedoeling van klaagvrije maandag #KVM is dat je bij jezelf op onderzoek uit gaat. Hoe kun je én oprecht blijven én niet klagen? Wat komt ervoor in de plaats?

  • Zeggen wat je wilt
  • Nadenken wat de behoefte is achter hetgeen waarover je eigenlijk wilde klagen
  • Stilte, omdat je dat loslaat waar je toch niets aan kunt veranderen.

Wil je echt heel serieus aan de slag met deze uitdaging? Dan kun je maandag onder Sandra’s begeleiding in een besloten Facebookgroep ervaringen delen en met een aantal mooie opdrachten van Sandra extra inspiratie en inzichten opdoen. Voor dit speciale onderdeel van de klaagvrije maandag kun je je inschrijven via deze link. Sandra vraagt een donatie van € 2,= voor deelname.

Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Binnenkort besteden we met Sandra in een interview nog extra aandacht aan het onderwerp klagen en wat dat zegt over wat je eigenlijk wilt.

11811483_471541146339677_8921549324508313184_n

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu