Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes weekendagenda 21, 22 en 23 augustus

Vrijdag, zaterdag en zondag

Het kan je niet ontgaan zijn; het is Sail in Amsterdam. Het IJ ligt vol met boten en bootjes van alle soorten en maten. De tallships die in de IJhaven (tussen de Javakade en Veemkade) liggen, zijn tot en met zondag van 10.00 tot 23.00 uur gratis te bezoeken. Zondag zijn de tijden wat ingekort (tot 16.00 uur) omdat daarna de grote uittocht van de schepen begint; De Sail Thank You Parade.

Het Grachtenfestival Amsterdam gaat haar laatste weekend in. Nog tot en met zondag kun je genieten van de beste klassieke concerten door de hele stad. Voor sommige concerten heb je een ticket nodig, maar er zijn ook veel gratis concerten. bij Amsterdam Roest is vrijdagavond om 20.00 uur een bijzondere voorstelling te zien; 3 Cars, een opera waarin de vurige liefde tussen drie auto’s centraal staat. Tickets voor deze voorstelling kosten € 16,=.

In Noord (bij sportpark Elzenhage) kun je in augustus en september elke zaterdag en zondag met of zonder je kids op avontuur in het Zonnebloemdoolhof. Het doolhof is bedacht door Stichting Groene Co-creaties en Stichting Het Groene Leven Lab en is open van 12.00 uur tot 19.00 uur.

In Noord, bij Woodies at Berlin, is een minifestival gaande in het kader van Sail: Kaap De Groene Hoop.  Dutch design, live muziek, theater, cabaret, workshops, kinderactiviteiten, biologische hapjes en een markt met innovatieve, ambachtelijke producten. Tot en met 23 september van 11.00 tot 22.00 uur.

Theaterfestival De Parade in het Martin Luther Kingpark is nog tot en met 23 augustus elke avond het toneel van gezelligheid, grappige voorstellingen, Silent Disco, lekker eten bij een van de vele restaurantjes.en de zweefmolen! Toegang tot het festivalterrein kost € 7,50, maar is tot 16.00 uur gratis! De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot
€ 10,-. De muziekprogramma’s in Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk.

Tot en met 23 augustus kun je elke dag door de hele stad de mooiste internationale films bewonderen uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië bij het World Cinema Amsterdam Festival. Om 21.30 uur kun je op het Marie Heinekenplein gratis kijken naar de film A los 40.

Houd je van games, ouderwetse flipperkasten dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Ton Ton in de Zon. Op de Polonceaukade (bij de Westergasfabriek) is een gamehal ingericht voor de fanatieke old skool spelletjesfanaten (tot en met 27 september).

Vrijdag

Om 18.00 uur is het weer Summer of Love bij Zomertuin op de Stadsschouwburg. En ook zaterdag en zondag kun je bij Zomertuin terecht voor een chille avond.

Dok viert haar 13e openingsfeest met een familiair feestje. Dat betekent weer een boel goede vibes en gezelligheid en met die voetjes in het zand vanaf 17:00 tot 03:00 uur.

Vier de vrijdag bij Pllek vanaf 17.00 uur met Feeling Friday. Of voor de afwisseling bij het nog vrij onbekende tentje Checkpoint Charlie aan de Nassaukade (klein Berlijn in Amsterdam). Je kunt ook je vrijdag vieren bij Louis, Waterkant of bij Bar DK (een hele relaxte tent met fish & chips en betaalbare G&T op de kaart) in de Helmersbuurt. Of lekker op het terras bij Vrijdag in de Rivierenbuurt waar het vanavond Havana Mojito Night is. En vergeet vooral ook niet de nieuwe nachos en cerveza pop-up bar THT aan zee in Noord te checken. In een vrolijk gekleurde zitzak een beetje chillen is ook een prima begin van je weekend. Of La Tete bij het Stenen Hoofd.

Bij broedplaats Radion is het voetjes van de vloer op vrijdag vanaf 20.00 uur, en tegenwoordig de hele nacht, want Radion heeft een 24-uurs vergunning.

In het Vondelpark Openluchttheater is er weer dans te zien om 20.30 uur. Gross Dance Company trapt af met een mooie performance, waarna het Scapino Ballet om 21.00 uur de dansvloer overneemt met een preview van de voorstelling Henry en Exquisit. Na de dansvoorstelling is geen film te zien dit keer.

Bij de Sugar Factory kun je vrijdagavond weer Terug Naar Toen. Voetjes van de vloer en lekker meeschreeuwen met jaren ’80 en ’90 classics. En ook in De Melkweg kun je dansen op indiepop bij Kill all hipsters vanaf 23.30 uur (entree € 9,=).

Vrijdag en zaterdag

In Haarlem is woensdag Haarlem Jazz & More van start gegaan. Tot en met zaterdagavond laat kun je op diverse locaties in de binnenstad genieten van gratis live muziek. Vrijdagavond kun je vanaf 20.00 uur onder andere kijken en luisteren naar The Cool Quest, Tasha’s World, Bo Saris en Kraak & Smaak. En zaterdag staan Sven Hammond, Douwe Bob en Bade op het programma.

Op 22 en 23 augustus is het zover: de 12e editie van Buurtcamping Slotermeer. Op dit buurtfeest voor alle bewoners van Slotermeer, verandert het grasveld aan de Burgemeester Vening Meineszlaan voor één weekend in een camping. Ouderwets gezellig doen voor jong en oud, recreëren, kampvuur, samen eten, overnachten en nog veel meer. Van 15.00 tot 16.30 uur is er een boekenruil en vrijmarkt op de buurtcamping. Heb jij nog boeken liggen, kom ze brengen. De opbrengst gaat naar bootvluchtelingen. Om 18.00 is Het Buurtdiner; buren schotelen elkaar hun eigen gerechten voor en om 20.30 uur is er een kampvuur en live muziek. De volgende ochtend is er een ontbijt vanaf 09.00 uur. Om 11.00 uur wordt de buurtcamping weer opgebroken.

Zaterdag

Het Vondelpark Openluchttheater staat op zaterdag altijd garant voor een hele dag entertainment. Om 12.00 uur is er een theatervoorstelling voor de jeugd. Om 15.00 uur is het tijd voor Club Vondel met een optreden van Max Meser en om 16.30 uur Diede. DJ Mikster sluit de middag af om 17.00 uur met fijne tunes. Om 20.30 uur treedt Hanneke Drenth op, en om 21.00 uur is leraar/cabaretier Johan Goossens aan de beurt.

Zaterdag om 20.00 uur gaat de 34e editie van het Prinsengrachtconcert van start met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, om 21:20 gevolgd door pianist Alexandre Tharaud met zijn muzikale vrienden in het hoofdprogramma!

Bij het Ketelhuis draait de bijzondere zwart/wit film The Artist in de buitenlucht. Lekker gratis kijken! De voorstelling start om 21.30 uur.

Zondag

Zondag is de Pure Markt opgesteld in het Beatrixpark. Zoals altijd zijn de kraampjes weer gevuld met ambachtelijke producten en is het altijd heerlijk struinen over deze markt die van 11.00 tot 18.00 uur open is.

Bij Noorderlicht is er zondag een boel te beleven. Pirate Bay start om 11.00 uur met een minifestival met onder andere absurdistisch spektakeltheater, theatrale speurtochten (tickets hiervoor kosten € 5,= en kun je aan de kade kopen), kindertheatershows, een maritiem terras met verse vis van de grill, van 15.00 tot 21.00 uur Salsa con fuego, en van 15.00 tot 21.00 uur Opblaasdierendag. Neem je opblaaskrokodil, eend of giraffe mee naar het feestje en gun hem of haar ook een leuke avond.

In het Vondelpark ga je zondag zeker een nat pak halen bij het One World Wet & Wild Watergevecht. De supersoakers en waterpistolen worden gevuld met vijverwater (om waterverspilling te voorkomen) en met dit event wordt de Sta Droog! Challenge gestart, die oproept om een maand geen nieuwe kleren te kopen omdat het maken van één t-shirt evenveel water kost als 2700 gevulde supersoakers.

Bij het Vondelpark Openluchttheater is het zondag vanaf 12.00 uur tijd voor klassiek, met die keer een clavecimbel concert van Laurens de Man, gevolgd door het Cello8tet. Vanaf 15.00 uur staat de saxofoon centraal met eerst een optreden van saxofonist Yuri Honing en om 16.30 uur Candy Dulfer

Van 12.00 tot 18.00 uur is erop het Timorplein (en binnen bij het Stayokay Hotel) de Amsterdam Blend Market met 150 kraampjes met vintage, retro, upcycle, 2e hands en locale producten en natuurlijk een DJ en een singer-songwriter. De opbrengst van de niet-gratis workshops gaat naar Circus Elleboog, zodat ook kinderen uit armere gezinnen deel kunnen nemen aan trainingen bij het circus.

Bij Studio-K (ook aan het Timorplein) gaat het zondag een Zwoele Zomerse Zondag worden met aandacht voor poëzie en spoken woord. Bij Hollands Thuiskomen zingen Hannah Lotte en Suzie Lora (LOLA) ‘liedjes over voetstappen die blijven lopen, verdwenen sleutels en verloren avonden. Bûgra is er ook, met zijn liederen, gedichten en grappen. Hij neemt je mee in zijn wereld: hij groeide op tussen de Turken en tokkies in West en ging naar school tussen de kakkers in Zuid’. Van 16.00 tot 22.00 uur. Gratis toegang.

Happy weekend!

Weekendagenda logo 10

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu