Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes weekendagenda 28, 29 en 30 augustus

Vrijdag, zaterdag en zondag

Eindelijk is het weer Uitmarkt. Een event waar dit rijke meisje het hele jaar naar uitkijkt en zich altijd volledig in laat onderdompelen. De aftrap voor het nieuwe theaterseizoen met een proeverij aan nieuwe voorstellingen; muziek, cabaret, kunst- en literatuur biedt echt voor elk wat wils. En het is gratis!

Op het Museumplein en het Leidseplein kun je vanaf vanavond 19.30 uur genieten van live muziek. Om ongeveer 21.00 uur is de Officiële opening met onder andere Paul de Leeuw, Orgelvreten en De Jeugd van Tegenwoordig. Zaterdag is traditioneel de dag van de vele cabaretvoorstellingen in het Nieuwe de La Mar en Bellevue. Als je de ellenlange rijen trotseert wordt je beloond met een half uur preview van de leukste voorstellingen van het komende jaar. Zondag kun je weer fijn meeblèren bij de Musical Sing-a-Long.

In de Beurs van Berlage is dit weekend de Int’l Art Fair. Voor een tientje kun je werk zien van meer dan 3000 nationale en internationale kunstenaars. De beurs is van 18.00 tot 21.00 uur toegankelijk.

Liever een lekker foodfestival in plaats van de uitmarkt of kunst? In het Kenaupark in Haarlem strijken dit weekend een groot aantal foodtrucks neer voor ProefPark. Vrijdag vanaf 16.00 uur, en zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 20.00 uur kun je genieten van al het lekkers dat de foodtrucks te bieden hebben, zijn er kookworkshops, proefkeukens, kinderactiviteiten, live muziek en FoodieJays.

Vrijdag

Van 19.00 tot 19.30 uur kun je gratis genieten van Vondel Live met singer-songwriter Emil Landman bij Vondel CS.

Vanaf 18.00 uur kun je huiskamerclubben bij VLLA op vrijdag. Er is een bring-your-own-food BBQ en fijne line-up met een special guest dj die je niet wilt missen (want het is een grote naam!). Tot 03.00 uur kun je chillen, dansen en je weekend fijn van start laten gaan.

Bij Zomertuin op de Stadsschouwburg is vanavond een verjaardagsfeestje van een van de oprichters van Zomertuin, en nog wat andere gasten. Feel free om te komen Birthday Crashen. Val gewoon binnen op het feestje en vier lekker mee van 18.00 tot 01.00 uur.

Dok viert haar 14e openingsstrandfeest met een bbq en gratis dansen! En zon. En een boel goede vibes en gezelligheid vanaf 17:00 tot 03:00 uur.

Vier de vrijdag bij Pllek vanaf 17.00 uur met Feeling Friday. Je kunt ook je vrijdag vieren bij Soso Lobi bij Waterkant of bij Bar DK (een hele relaxte tent met fish & chips en betaalbare G&T op de kaart) in de Helmersbuurt. Of lekker op het terras bij Vrijdag in de Rivierenbuurt. En vergeet vooral ook niet de nieuwe nachos en cerveza pop-up bar THT aan zee in Noord te checken. In een vrolijk gekleurde zitzak een beetje chillen is ook een prima begin van je weekend. Of La Tete bij het Stenen Hoofd.

Bij De Melkweg opent vrijdag om 18.00 uur de fototentoonstelling Sugarcane, fuel for change. De toegang is gratis. Fotograaf Ed Kashi zal een inleiding geven op zijn werk.

Bij broedplaats Radion is het voetjes van de vloer op vrijdag bij de 2e editie van Groove Secrecy met disco dj Olivier Boogie (die je misschien nog kent van de films Het Zakmes en De Kleine Blonde Dood) vanaf 22.00 uur. Tickets kosten € 7,80.

Wie/Kend Studio Dis/Ko bij Studio K gaat vanaf 23.00 uur los met fijne tunes.en de tickets kosten nul euro. Ook in Oost, bij Canvas is het jazzavond met All that Jazz. Tickets voor dit feestje zijn € 8,=.

Zaterdag en zondag

In Noord (bij sportpark Elzenhage) kun je in augustus en september elke zaterdag en zondag met of zonder je kids op avontuur in het Zonnebloemdoolhof. Het doolhof is bedacht door Stichting Groene Co-creaties en Stichting Het Groene Leven Lab en is open van 12.00 uur tot 19.00 uur.

Houd je van games, ouderwetse flipperkasten dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Ton Ton in de Zon. Op de Polonceaukade (bij de Westergasfabriek) is een gamehal ingericht voor de fanatieke old skool spelletjesfanaten (tot en met 27 september).

Dit weekend schijnt het zonnetje weer aardig haar best te gaan doen, en dan is leuk op het water. Roeicentrum Berlageburg organiseert een open dag zaterdag en zondag, waar je van 10.00 tot 14.00 uur gratis een roeiles kunt nemen.

In de Schram studio’s Amsterdam-Noord kun je dit weekend tegen kleine prijzen vintage-items shoppen bij Vintage Per Kilo. Twee dagen lang zijn alle items bij Vintage te koop per tien, acht of vijf euro per kilo. “Shop till you drop” (maar alleen als het “joy sparkelt“).

Yes! De Local Goods Market in De Hallen is weer terug van weggeweest. Vanaf 12.00 uur kan er weer naar hartelust gestruind worden langs de vele creatieve kramen met local foods en goods.

Pop-Up Gallery Green Label heeft diverse kunstenaars uitgenodigd om een Piece of their Mind te uploaden op de site. Typographische artistiesten Vonik & friends verzamelen deze gedachten, krabbels, tekeningen en tags en stellen daarmee ter plekke een totaalkunstwerk samen. Dit weekend kun het werk zien ontstaan en zondag zie je het eindresultaat. Je kunt je eigen Piece of Mind delen via Twitter en Instagram met de #Piecesofmind #GreenLabelGallery.

Zaterdag

De NeighbourFood Market goes Noord. In de Van der Pekstraat (rechttegenover Amsterdam Centraal, Buiksloterveer) is elke, woensdag, vrijdag en zaterdag markt, en deze zaterdag doet de NeighbourFood Market gezellig mee. Lange tafels, lekker eten en live muziek. En als je toch op de Van der Pekstraat bent, ga dan even een kijkje nemen in de winkel en daarna een drankje doen in de superleuke achtertuin van Fashion & Tea. Echt leuk!

De allerlaatste gratis openluchtfilm die bij het Ketelhuis draait is de Spaanse film El Secreto de sus ochos. Deze film won terecht een Oscar voor beste buitenlandse film en jij kan hem zien vanaf 21.30 uur. Om 20.00 uur treedt als extraatje de band Overbodige Luxe op en na afloop van de film kan er gedanst worden met DJ Koendert.

Zondag

Zondag presenteert Hans Teeuwen zijn nieuwe CD Popstukken op de Uitmarkt op het Museumplein. Om 12.30 uur kun je gratis luisteren naar Hans en zijn band The Painkillers (die uit niet de minste artiesten bestaat, namelijk Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon). Speelde Teeuwen eerst jazz, nu gaat hij voor pop.

Bij Pllek is vanaf 15.30 uur de groovy percussie en dansgroep Nusodia (die muzikale invloeden uit Burkina Faso meebrengt) te gast bij Laidback Llive.

Kids die van muziek houden kunnen zich helemaal uitleven zaterdag bij Paradiso Playground; een minifestival voor kinderen met een dj-workshop van KC & the Funkaholic, zelf je zangkunsten laten horen bij de open mic (voor kinderen van 4 tot 12 jaar), dansen in de kinderdisco, of kijken en luisteren naar “een koffer vol muziek’ een bijzondere muziekvoorstelling van Typhoon. Daarnaast kunnen de koters op de foto als je favoriete rockster, zich laten schminken, muziekpannenkoeken bakken met Hot Mama Hot, ballongitaartjes maken en knutselen met de Taartrovers. Het festival duurt van 13.00 tot 17.00 uur is en de tickets kosten € 8,50 (kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen).

Tijdens Erasmus Culinair kun je in het Erasmuspark terecht voor een culinaire markt. Buurtbewoners en ondernemers uit Amsterdam West zorgen voor een diverse mix aan Surinaamse, Peruaanse, Italiaanse, Aziatische en Hollandse smaken. Onder begeleiding van een imker kunnen kinderen het bijeneiland bezoeken of knutselen bij ArtiParki en verder is er natuurlijk live-muziek; van de band Debola. Dit foodfestijn duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

Ter hoogte van nr. 101 (hoek Sophialaan) kun je vanaf 12.00 uur de sfeer van de Amstelveense weg en haar culinaire ondernemers proeven bij PROEF! Amstelveenseweg.

In Park Frankendael is het, zoals elke laatste zondag van de maand, weer Pure Markt vanaf 11.00 uur (tot 18.00 uur).

Op de Locally Yours Pop-Up Market vind je lokale en handgemaakte spullen, zoals speelgoed, fotokunst, en natuurlijk geproduceerde cosmetica en kinderkleding. De pop-up markt is uiteraard gratis en vanaf 12.00 uur tot 19.00 uur bij Studio Pistache.

Zondag kun je je overtollige huisraad in je achterbak kieperen, om vervolgens je klep open te trekken op de BlijBurg kofferbakmarkt. “Verkoop je Prada vanuit je Lada” is het motto. Mocht je willen deelnemen meld je dan aan via kofferbakmarkt@gmail.com. Vanaf 08.00 uur is er al verse koffie en appeltaart bij Blijburg, en de markt duurt tot 16.00 uur.

De openlucht filmfestivals zijn weer voorbij, maar wellicht snak je nog naar een buitenfilm. Zomertuin organiseert samen met Cinema Delicatessen The Zomertuin Film Night met de film ‘Banana Pancakes & The Children of Sticky Rice’. De inloop is vanaf 20.00 uur en de film begint als het donker genoeg is.

Happy weekend!

IMG_5993

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu