Festivals Food for thought Gastblogs

LICHTpuntjes Festival

In februari van dit jaar interviewden we Shanti Silos over wat haar rijk maakt. Shanti heeft bedrijfskunde gestudeerd en als organisatie adviseur gewerkt, maar is een paar jaar geleden haar eigen onderneming (Light Works) gestart, waarin ze mensen (in organisaties) begeleidt in veranderprocessen en transformatie. Haar doel is om de hele wereld te laten stralen.

Op 13 september organiseert ze voor de derde keer het LICHTpuntjes Festival. Bij strandpaviljoen “Buiten”, in Scheveningen kunnen bezoekers buiten spelen, delen, stralen en genieten van lekker eten en drinken, gave live-muziek, heerlijke plekken om te ontspannen met veel inspirerende, ordinaire fun.

Vince Irie komt met band ‘Offshore’ het festival openen. Deze stralende zanger liet eerder al het podium van The Voice schudden en zal nu een feestelijke wind over het Scheveningse strand laten blazen. Het theatergezelschap ‘Hotel Courage’ brengt met hun vernieuwende combinatie van tragiek, komedie & poëzie het publiek aan het denken. De hoofdvraag van het gezelschap luidt dan ook: ‘If the world would be a hotel, what would be your position in it?’

De Rotterdamse rapper Winne speelt met de Nederlandse taal alsof het niets is. Met zijn hart op zijn tong vertelt hij zijn verhaal. Een HARTwerker met een boodschap.

HARTwerkers doen wat ze echt leuk vinden, waar hun hart naar uit gaat. Als het HART klopt, dan komt de beweging vanzelf. Tijdens het festival worden drie afleveringen van de documentaire ‘HARTwerken’ vertoond, waarin onder andere Irene Moors onthult wat HARTwerken voor haar betekent.

Een belangrijk thema dit jaar is Be-YOU-tiful. Jij straalt wanneer je jezelf toestemming geeft om helemaal te zijn zoals je bent. Jouw eigen authenticiteit, kwetsbaarheid, lichte én donkere kanten maken jou uniek. Als jij er helemaal van jezelf mag zijn is het makkelijker om ook anderen helemaal zichzelf te laten zijn. Zo kan iedereen elkaar laten stralen!

Het festival vindt plaats op zondag 13 september bij Strandpaviljoen “Buiten”, Strandweg 29 in Scheveningen. Het festivalterrein is open vanaf 14:00 uur en het programma duurt tot 21:00 uur. Een ticket (dat je via www.lichtpuntjes.nu kunt bestellen) kost € 15,=. Voor kinderen tot 12 jaar vragen wij een bijdrage van € 5,=. Het festival komt volledig tot stand door middel van crowdfunding en co-creatie, zonder budget en/of winstoogmerk. De opbrengsten van het festival gaan rechtstreeks naar het LICHTpuntjes project. Vrijwilligers & deelnemers binnen het LICHTpuntjes project zijn nog altijd welkom. Zij kunnen zich melden bij esther@light-works.nu.

Programma LICHTpuntjes

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu