Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 4, 5 en 6 september

Vrijdag, zaterdag en zondag

Dit weekend wordt alweer de 41e editie van het Jordaan Festival gehouden. Op de Elandsgracht is het drie dagen Jordanees wat de klok slaat met DJ Bert, en de spectaculaire Bolle Jan show (vrijdag van 20.00 tot 24.00 uur). En natuurlijk kost dit festival je geen meier, je ken gewoon voor noppes naar je favoriete Amsterdamse kanjers komen kijken. Zaterdag kan je naar de zoetgevooisde stem van o.a. Peter Beense, Mick Harren, Danny Froger, Glennis Grace en artiesten uit de musical Bloed, Zweet en Tranen luisteren.

Het Wilhelmina Huiskamerfestival gaat ook alweer haar 10e editie. Op vrijdag en zaterdag kun je weer in diverse huiskamers in de Helmersbuurt genieten van kleinkunst, theater, muziek en cabaret. Artiesten die je onder andere kunt gaan zien zijn: Eva Crutzen, Yentl & De Boer, Tim Fransen en Justus van Oel & Ralph Rousseau. Er is ook een tof straatfeest bij de Figurantenbar en natuurlijk kun je vooraf aanschuiven bij de gezelligste straatbarbecue van Amsterdam (voor €12,95 heb je een verrukkelijk diner aan de lange tafels op de Rhijnvis Feithstraat.De tickets voor het festival kosten € 18,50 (voor dat geld kun je drie voorstellingen kiezen op de website).

Het Amsterdam Fringe Festival is de komende tien dagen in town, en er zijn een heleboel bijzondere voorstellingen te zien. Vrijdag kun je om 16.00 uur in Podium Mozaïek naar de voorstelling De Bovenkamer. Een ticket kost € 7,=. De bijzondere improvisatie voorstelling The Patchwork Odyssey van het Patchwork Theatre is vrijdag, zaterdag en zondag (en vanaf donderdag tot zondag 13 september ook) te zien bij Cocomat op de Overtoom. Een ticket voor deze moderne versie van het verhaal van Odysseus kost € 11,=. De getalenteerde Liesbeth Rood speelt in deze voorstelling, dus ga daar zeker even naartoe.

De tentoonstelling The Garden Which is the Nearest to God van kunstenaar Taturo Atzu is nog maar een paar dagen te zien. Bovenop de Oude Kerk staat de stellage/het kunstwerk en van daaruit heb je een gaaf uitzicht over de Amsterdamse wallen. De entree is € 10,=.

Houd je van games, ouderwetse flipperkasten dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Ton Ton in de Zon. Op de Polonceaukade (bij de Westergasfabriek) is een gamehal ingericht voor de fanatieke old skool spelletjesfanaten (tot en met 27 september).

Vrijdag

ART17 – Benelux Street Art Festival – Amsterdam is een urban Art Festival, dat plaatsvindt in OT301 aan de Overtoom en in het teken staat van Street Art. Er is een Street Art Markt, en er zijn dj’s. De Street Art Market is vanaf 14.00 uur te bezoeken, de expo opent om 20.00 uur en de entree is gratis. De clubnacht vrijdag is ook gratis, maar voor de techno clubnacht van zaterdag betaal je € 7,= entree. Tegelijkertijd vindt dit festival ook in België plaats en is het onderdeel van BesteBuren, een campagne van de Nederlandse en Vlaamse regering om 20 jaar vriendschap op kunst en cultuurgebied tussen de twee buurlanden te vieren. Het Street Art Congres dat ook dit weekend gehouden zou worden is verplaatst naar 17 oktober en zal in broedplaats Radion plaatsvinden.

Vier de vrijdag bij Pllek vanaf 17.00 uur met Feeling Friday. Of check Checkpoint Charlie aan de Nassaukade. Het wordt ook wel klein Berlijn in Amsterdam genoemd, en je moet er sowieso even langs om de supercoole street art van The London Police te bekijken.

Je kunt ook je vrijdag vieren bij Baut Zuid, Waterkant, Bret of bij Bar DK in de Helmersbuurt. Of lekker op het terras bij Vrijdag in de Rivierenbuurt of in Noord bij THT aan zeeLa Tete bij het Stenen Hoofd is met een paar zonnestraaltjes ook een prima plekje.

World Beats Club Night is een nieuw concept van DJ Sounder en DJ Rob Manga. Ze draaien de hele avond mixtapes met de funkiest internationale tunes, gecombineerd met swingende salsa en chille reggae. Dat wordt dansen geblazen van 22.00 uur bij Amsterdam Roest.

Een van de hipste nieuwe hotels in de stad The Hoxton organiseert regelmatig feestjes, sportevents, yoga sessies en nog veel meer. Dit keer hebben ze een koffie meets bierbrouwers feestje Lot-61-meet-the-brewers. Van 18.30 tot 21.00 uur kun je proeven wat die ontmoeting oplevert. De entree is gratis, maar je moet je even via de site aanmelden en er is een wachtlijst.

De inmiddels legendarische Frits. – vrijdagborrel strijkt dit keer neer bij Oldschool in Zuid. Frits zorgt zoals altijd weer voor lekkere muziek, heerlijke drankjes, waanzinnige hapjes en nodigt jou, je vrienden en vriendinnen uit voor gezelligheid en vooral veel gekkigheid! Tot 20.00 uur mag je gratis binnen, daarna betaal je 5,=.

In het Compagnietheater kun je vanavond naar de voorstelling To Break – The Window of Opportunity in het kader van het Nederlands Theater Festival. De voorstelling begint om 20.30 uur en een ticket kost vandaag maar € 7,50.

Giovanca en friends geven vanavond een optreden in de North Sea Jazz Club. De kaarten kosten € 5,= (via de Last Minute Ticketshop) en het optreden begint om 20.00 uur.

Elke vrijdag van 22.00 tot 03.00 uur kun je bij Art Deli op het Rokin dansen en sjansen, met hapjes en drankjes bij Deep Fried Friday. De entree is gratis.

Zaterdag

Bos en Lommer wordt almaar leuker. Deze zaterdag is er het gratis Rijpgracht Festival met heel veel leuke activiteiten voor de koters, zoals een meeleefpoppenkast, kinderyoga, een muziekworkshop en schminken. Daarnaast is er natuurlijk muziek met optredens van Kris Rietveld, Darlyn, Wham de la Crème en The Old Fashioned. De Rijpe Keuken zorgt voor lekkere hapjes van buurtondernemers. Het festival start om 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Eten, drinken, muziek en kraampjes. Dat is het Van Wou Voor Jou Festival. Van 12.00 tot 18.00 uur kun je de Van Wou beter leren kennen.

In Oost kun je je smaakpapillen lekker de kost geven bij het Taste of East Festival van 15.00 tot 23.00 uur bij East 57. Tegen schappelijke prijzen geniet je hier van de beste producten uit Amsterdam Oost en singer songwriters (Rufus Kain en Case Mayfield) en getalenteerde DJ’s.  Naast ‘slow coffee’ proeven, kun je ook cacao snuiven. 

De zomer loopt op haar eind en Zomertuin mag dan geen zomertuin meer heten, en dus is er het Zomertuin Eindfeest. Met beer-pong en gratis welkomstbier (zolang de voorraad strekt).Vanaf 20.00 uur gaat het los, en de toegang is natuurlijk gratis.

Zin om lekker te jammen op je zaterdagavond? Dat kan bij MixJam in BoLo. Saturday’s Mixjam opent haar deuren vanaf 20.00 uur en tot 21.30 uur kun je naar optredens kijken, en daarna is het podium voor jou, als je durft.

In Oost is er naast The Taste of East ook nog Foodnight in de Javastraat. Een heerlijk festival voor alle foodies onder jullie. En wat extra leuk is, je kunt ook sharen. Jouw bijdrage wordt omgezet in een bon, zodat mensen met minder te besteden ook de kans krijgen om al het lekkers op de Foodnight te proeven. De ondernemers op de foodnight doneren daarnaast ook voor een Share & Care After Diner, voor mensen die eenzaam zijn of geen geld hebben voor iets extra’s.

Ook als je niet naar het Sziget Festival in Budapest bent geweest afgelopen augustus, dan kun je nu even proeven van het Sziget sfeertje bij de Sziget Party @ Roest. Er zijn exposities en films. Er is goulash en er zijn er DJ’s van Sziget. Het feest begint om 16.00 uur en de tickets kosten in de voorverkoop € 6,= en aan de deur € 8,=.

Bij VLLA kun je zaterdagnacht dansen tot je erbij neervalt bij The Anonymous People After Party. DJ’s Mumami, Teabee en Melodig zorgen voor een mooie feestje van 22.00 tot 03.00 uur. Je mag jezelf, je vriendin en je vrienden meenemen. En het is gratis entree.

Zaterdag en zondag

Heb je nog geen genoeg van de fijne zomervibes van Kwaku dan kun je in het Vondelpark Openluchttheater zowel zaterdag als zondag genieten van het Kwaku After Summer Festival Vondelpark. De entree is gratis. Zaterdag is het feest van 17.00 tot 23.00 uur en zondag van 13.00 tot 19.00 uur. Je kunt een salsa workshop volgen en natuurlijk is er lekker eten en drinken.

Creatief dorp Ruigoord heeft dit weekend weer een fijne markt met kunst, design, muziek, eten en workshops op het programma staan. Zaterdag en zondag kun je van 12.00 tot 20.00 uur struinen langs de kraampjes en binnenloeren bij de kunstenaars in het kader van de Open Atelier Route. De entree is gratis.

Zondag

Straattheater van Pieter Post, dansworkshops, poppenkast, circusschool Kristal en nog veel meer leuk vertier is er deze zondag bij het Noorderpark Festival. Het jongerenfestival #Zelfie is net als vorig jaar ook weer onderdeel van het festival.De toegang tot het festival is helemaal gratis en je kunt het beleven van 11.00 tot 20.00 uur.

Bij broedplaasts WOW is een bijzondere expositie te zien. Theo Niermeijer – De IJzeren Dichter (The Iron Poet) laat werken zien van deze bijzondere kunstenaar die inmiddels tien jaar dood is. Dichter Hans Plomp zal om 16.00 uur de expo openen en vertellen over Theo Niermeijers werk, dat op diverse plekken in Amsterdam te zien. Je kunt de tentoonstelling elke dag tot 1 november gratis bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Het Westerpark is weer vol met vrolijke kunst, muziek en gezelligheid deze zondag, want het is weer Sunday Market. Van 12.00 tot 18.00 uur kun je weer langs de kraampjes struinen.

Wil je nog meer marktstruinen op bijzondere markten, dan moet je even uitwijken naar Amersfoort zondag, waar de Zomergrachtenmarkt & Not just a market worden georganiseerd. Dé plek voor (moderne) vintage, food, art en lifestyle! Van 11.00 tot 17.00 uur kun je op de Kortegracht en de Mooierstraat koekeloeren naar de koopwaar en luisteren naar live-muziek en lekker eten en drinken. En de binnenstad van Amersfoort verkennen, die best pittoresk is.

Sukha Yoga op de Ceintuurbaan houdt zondag een inzamelingsactie van draagdoeken voor Syrische vluchtelingen. Because We Carry, draagdoeken inzamelen voor Syrische vluchtelingen. Waarom draagdoeken? Omdat de moeders hun kinderen dan veilig bij zich dragen en hun armen vrij hebben voor andere dingen die ze moeten meedragen als ze op de vlucht zijn.
BReng je draagzakken en doeken zondag tussen 13.00 en 20.00 uur naar Sukha, dan zorgen zij dat ze bij de vluchtelingen op Lesbos terecht komen.

Chillen in een bubbelbad op het dak van een hip hotel? Dat kan bij de allerlaatste Badplaats Session van dit jaar bij het Volkshotel. Vanaf 13.00 uur kun je weer genieten van de hottub, cocktails en fijne live muziek. Dit keer van de Australische band The Natural Culture. Ze maken een combinatie van funk, soul, disco en reggae. Tickets kosten € 5,= en er is een beperkte capaciteit in de tubs.

Vanaf 20.00 uur kan er weer gratis klassiek gejammed wordt bij Hannekes Klassiek bij Hannekes Boom.

Genoeg ingrediënten voor een heel fijn weekend! Happy weekend!

Weekendagenda logo 5

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu