Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 11, 12 en 13 september

Vrijdag, zaterdag en zondag

Dit weekend is het eindelijk weer zover: Magneetfestival op het Oostpunt! In tegenstelling tot vorige jaren dit keer maar één weekend, maar niet minder leuk! De line-up is fijn en de prijs is nog steeds heel schappelijk voor festival begrippen. Lekker met je voetjes in het zand, hoepelen, en genieten van de hippievibes.

Als je trek in kunst hebt kun je even een uitstapje maken naar de Utrechtse Kunstmarkt 2015. Op het Janskerkhof kun je kunst kijken en kopen, en de kunstenaars het hemd van het lijf vragen over hun werk. En natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes. Vrijdag is de markt van 17.00 – 22.00 open, zaterdag van 14.00 – 22.00 en zondag van 14.00 – 20.00. De entree is gratis. 

Je kunt dit weekend het Amsterdam Fringe Festival meepakken. Op allerlei bijzondere locaties kun je mooie voorstellingen zien.De bijzondere improvisatie voorstelling The Patchwork Odyssey van het Patchwork Theatre te zien bij Cocomat op de Overtoom. Een ticket voor deze moderne versie van het verhaal van Odysseus kost € 11,=.

Flipperen en Sega spelen dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Ton Ton in de Zon. Op de Polonceaukade (bij de Westergasfabriek) is een gamehal ingericht voor de fanatieke old skool spelletjesfanaten (tot en met 27 september).

In Noord (bij sportpark Elzenhage) kun je in augustus en september elke zaterdag en zondag met of zonder je kids op avontuur in het Zonnebloemdoolhof. Het doolhof is bedacht door Stichting Groene Co-creaties en Stichting Het Groene Leven Lab en is open van 12.00 uur tot 19.00 uur.

Van 10 tot en met 20 september kun je 11 avonden gratis films kijken in de openlucht. Het West Beach Filmfestival is een openluchtbioscoop bij de aanlegsteiger voor Hotel Buiten. Naast een groot aanbod van zowel klassieke als recente films uit binnen- en buitenland krijgt ook aanstormend filmtalent een podium. De (voor)film, die wordt verzorgd door studenten van de Nederlandse Filmacademie, start elke avond om 20.30 uur. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun voor € 20,= p.p. een bios menu krijgen bij Hotel Buiten en lekker eten onder het genot van live muziek van een singer-songwriter.

Vrijdag

Bij Pllek is het elke vrijdag vanaf 17.00 uur Feeling Friday. Andere toffe vrijdagborrelplekken zijn Baut Zuid, Waterkant, Bret of bij Bar DK in de Helmersbuurt.

Zaterdag

Een Zeeuwse volkszanger, zeegeluiden, oesters openmaakwedstrijd, oesters eten, gin drinken en dansen. Dat zijn de ingedrienten van De oester en gin fuif bij Mossel & Gin in het Westerpark.

Naast de goede initiatieven van de vluchtelingenopvang, de overheid en de particuliere kleding- en voedselinzameling, zijn er diverse organisatie die een boodschap willen overbrengen aan vluchtelingen. Iedere vluchteling is welkom in Nederland en iedere vluchteling moet dit kunnen voelen. Daarom zamelt Amsterdam Verwelkomt Vluchtelingen welkomstpaketten in. Ze roepen iedereen op om een doos of een tasje te vullen met bijvoorbeeld: welkomstbriefjes / tekeningen / speelgoed / spelletjes / bal / speelkaarten / houdbaar eten/ drinken / Nederlandse lekkernijen / pennen en schriften / knuffels en dingen waar je zelf blij van wordt. Geef de vluchtelingen een positief en warm ontvangst! Op zaterdag 12 september zal de organisatie op een centraal punt in Amsterdam alle welkomstpakketten verzamelen en naar zoveel mogelijk opvangcentra in Nederland brengen.

Ken je die uitbundige Japanse mode met rokjes, tierlantijnen, parapluutjes, kantjes en strikjes? Harajuku. Zaterdag start er een Harajuku fashion walk om 13.30 uur vanaf het Centraal Station. De bonte stoet modemeisjes loopt (bij mooi weer) naar Vondelpark.

Zaterdag beginnen ook de broedplaatsendagen in Nieuw-West. Allerlei broedplaatsen openen hun deuren, organiseren exposities en leuke events. Check even de website voor meer informatie.

Zaterdag en zondag

De Vondelparkse Keuken is een openluchtkeukenevent waar je niet alleen je ‘tastebuds getickeld’ worden. Eten horen, zien, ruiken en proeven. Cateraars van De Streekmarkt en De Krat toveren het park om tot een gezellig openluchtrestaurant waar al je zintuigen aan bod komen. Op het podium van het Openluchttheater wordt live gekookt en fijnproevers, schrijvers, columnisten en chefkoks vertellen je over hun passie voor koken en eten. De presentatie is in handen van Eva Posthuma De Boer, en Abdel Kader Benali, Naomi Zaalberg, Jean Reddington en Karin en Harold Hamersma zullen als gastkoks optreden. Daarnaast is er muziek van onder andere Kim Hoornweg en Wicked Jazz Sounds. Zaterdag duurt het festival van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 19.00 uur. Je kunt je ook aanmelden voor Wie maakt de lekkerste? via www.openluchttheater.nl.

In de IJ-Hallen kan zaterdag weer gerommeld worden. Wie weet scoor je de ideale sidetable of vintage fruitschaal, of kom je thuis met een perfecte herfstgarderobe. De entree is € 5,=.

De Open Monumentendag Amsterdam staat dit jaar in het teken van Kunst & Ambacht. Er is volop aandacht voor bijzondere bouwkunst, plekken van creatie, kunst in en aan monumenten, architectuur van gebouwen, de inrichting van monumenten en verschillende ambachten. Op zaterdag en zondag kun je gratis monumenten bezoeken. Daarnaast is er een verrassend programma met wandelingen, boot- en fietstochten, concerten, lezingen, een avondprogramma en speciale activiteiten voor jongeren. Meer info vind je op amsterdam.nl/openmonumentendag.

In het Amstelpark kun je meer dan 30 acts zien verdeeld over twee podia. Het FRANK FESTIVAL 2015 doet niet aan grote headliners maar belooft veel nieuw talent op het gebied van indie, rock, jazz, hiphop en electro muziek, performances en kunst. “Frank denkt niet in hokjes, maar brengt juist verschillen en verschillende mensen samen. Frank geeft ruimte aan vrije expressie, talentvolle artiesten, tolerantie, vrijheid en plezier”. Een dagticket kost € 15,=, en voor een weekendticket betaal je € 25,=.

Zondag

In Utrecht geven de ondernemers van de Ooster- en Westerkade een feestje. En laat dat stukje Utrecht nou bijzonder veel leuke tentjes kennen. Er live-muziek, een culturele programmering en er is een markt met de lekkerste lokale producten. Het feestje duurt van 13.00 tot 23.00 uur en Goede Vrijdag, Speck Bar & Grill, Orloff aan de kade, BROEI, Restaurant Keuken & Deli, Koffie Leute en Restaurant Vaartsche Rijn doen mee. De toegang is gratis.

We schreven er al eerder een blogje over. In Scheveningen organiseert Shanti Silos het LICHTpuntjes Festival! Het LICHTpuntjes Festival is een ode aan stralende mensen! Wij verwelkomen heel graag alle gespotte LICHTpuntjes, maar ook de (nog) onontdekte LICHTpuntjes. Het Festival is de plek waar mensen de gezochte inspiratie vinden en meer gaan stralen.

Op het festival kun je heerlijk genieten. Livemuziek, lekker én verantwoord eten en drinken, plekken om te ontspannen, een DJ en nog veel meer ordinaire fun en surprise-acts. (denk aan theater, stand-up acts, lezingen/inspiratie, verhalen) en nog veel meer…

Zondag houdt Bret weer een beerrun. Vanaf 14.30 uur ren je 5 km. En het gaat er niet om dat je snel rent, maar dat je plezier maakt en nieuwe mensen ontmoet, en achteraf een pilsje pakt.
Ondernemers in een straat die een straatfeest organiseren. Het is van alle tijden, maar het lijkt ineens wel extra hip. Op de Braderie in de Ferdinand Bolstraat kun je lekker ouwerwetsch struinen langs de kramen van de winkeliers die hun waar uitstallen (van 11.00 tot 17.00 uur) en in de Czaar Peter straat organiseren ze van 12.00 tot 18.00 uur het Czaar Peter Festival.
Vermoedelijk gaan jullie je allemaal weer prima vermaken. Happy weekend!
 539443_10151051556447747_1929769820_n

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu