Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 25, 26 en 27 september

Vrijdag en zaterdag

Bij het Uprise start-up festival komen ondernemers, start-ups en publiek vanuit de heel Europa bij elkaar. In de lasloods op het NDSM terrein kun je aan 30 verschillende workshops en games meedoen, naar pitch-battles kijken tussen verschillende start-ups, en genieten van muziek. Kaarten zijn te koop via de website.

Vrijdag, zaterdag en zondag

Vakmanschap is meesterschap en het is helemaal hip. Dit weekend kun je bij het Ambacht in Beeld Festival in de Passage van de Hallen alles zien en leren op het gebied van vakmanschap. Er zijn documentaires te zien, workshops en lezingen te volgen en er worden masterclasses gegeven. Voor het festival zelf is de toegang gratis, de workshops en masterclasses vereisen een ticket.

Mocht je trek hebben in een foodtruck festival, dan moet je even naar het Lange Voorhout in Den Haag dit weekend. Rrrollend Den Haag staat drie dagen lang in het teken van hapjes en drankjes uit rollende keukens. Vrijdag is het event van 16.00 tot 23.00 uur geopend, zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag staan de foodtrucks klaar van 12.00 tot 20.00 uur.

En ook in het Brabantse land kun je genieten van allerlei lekkers dat bereid wordt in Foodtrucks. Het Hippe Happen Festival in Rosmalen staat voor keukens op wielen met allemaal hun eigen specialiteit, voor straattheater en muziek en veel activiteiten voor de kids, gratis toegang en betaalbaar eten.

Vrijdag

Biertje? Bij Café Schinkelhaven zijn er morgen 5 verschillende bockbieren, allerhande kazen en worstel en gezelligheid vanaf 16.00 uur bij het Bockbier festival.

Bij DOK is het vrijdagmiddag BRAMBO Brabanders in Amsterdam borrel. Een vrijdagmiddagborrel georganiseerd door Brabanders in Amsterdam voor alle Amsterdammers. Uiteraard met Brabantse snacks (voor de eerste 300 een Brabants worstenbroodje bij binnenkomst), bourgondisch karakter, Schrobbelaer en veel gezelligheid.En van 01.30 tot 03.00 uur draait DJ ISIS. En voor de liefhebber is er de Schrobbeler Silent Disco (Carnavalseditie). Dat belooft wat.

Vrijdag vindt in Science Center Nemo alweer de tiende editie van het Discovery Festival plaats. Je kunt hier experimenteren met kunst, muziek en natuurlijk wetenschap en het thema is Who’s in control? Een ticket á € 22,50 kun je bestellen op de site van Nemo.

Bij Het Sieraad en Edel kun je vanavond weer lekker ouwerwets met je voetjes van de vloer bij Edelwise. Voor een tientje koop je een kaartje aan de deur en dans je van 17.00 tot 03.00 uur.  

‘t Blauwe Theehuis wordt dit jaar 78 en viert deze vrijdag het Einde Zomerfeest. Om 21.00 uur treedt Zuivere Koffie op, daarna  draaien nog diverse dj’s. Studio Buik zorgt voor de nachtelijke happen en er zijn cocktails. Het feestje gaat om 21.00 uur van start en duurt tot 04.00 uur. De entree is gratis.

In café Belcampo is vanaf 19.00 uur een gezellige get-together voor iedereen die graag zijn of haar talen wil oefenen. De all-language party is vooral gewoon gezellig, vrijblijvend en gratis. Een donatie van € 2,= voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Bij de Westerunie is een mini festival dat AKA AKA heet. Het start om 23.00 uur en het schijnt gaaf te zijn omdat live muziek en dj’s op een bijzondere manier samenwerken. Een ticket kost € 10,=.

Zaterdag

Bloed, Zweet en Concerten Live! met Camerata RCO in Vondel CS is dé plek waar je zaterdag live om 16.00 uur kunt kijken en luisteren naar een strijkkwintet met contrabas door George Onslow. Dit is de eerste van een nieuwe serie live concerten in Vondel CS. Na afloop van het concert kun je vragen aan de musici stellen en is er een wijnproeverij.  De tickets kosten
€ 15,= en zijn te koop op de website van VondelCS.

Het is nog niet eens oktober, maar de Oktoberfesten worden alweer volop gevierd. Bij Brouwerij Troost kun je zaterdag van 15.00 uur aanschuiven aan de lange biertafels en je pul laten vullen met gerstenat. Er zijn pretzels en bratwurst en vanaf 21.00 uur kun je een walsje wagen want dan gaan de tafels aan de kant. Kaartjes kun je aan de bar kopen.

Roest is vanaf 11.00 uur ook het toneel van dirndells en lederhosen. DJ Sjonnie en Anita zorgt voor muziek. Er is bier en bratwurst, want ook hier is het Oktoberfest. Ai.

En als je toch in Oost bent kun je een kijkje nemen in het totaal gepimpte Oosterpark dat zaterdag vanaf 11.00 uur haar poorten weer opent voor publiek. Het park is nog niet helemaal klaar, maar er is theater, muziek en veel vertier.

Bij De Chicago Social Club aan het Leidseplein kun je vanaf 12.00 uur weer Vintage per kilo scoren. De entree is gratis.

Als je nog niet geweest bent, dan is dit weekend de laatste gelegenheid om om de Get Lost – Art Route op de Zuidas te lopen. Deze kunstroute-tentoonstelling gaat langs kunstwerken van jonge kunstenaars die in opdracht van bedrijven of organisaties zijn gemaakt. In het kader van 24H Zuid worden twee nachtrondleidingen langs de kunstwerken georganiseerd: op zaterdagavond om 23.00 en 24.00 uur. Aanmelden kan via de website van Get Lost.

Ieder jaar in september is het The West Festival in Oud-West. “Eerlijk, heerlijk, eigenzinnig en eigenhandig. Voor buurtbewoners, levenskunstenaars, ambachtsmensen en vriendelijke vreemdelingen“. Live-artiesten, workshop, culinaire treats etc. Het festival duurt van 10.00 tot 20.00 uur en vindt plaats in de Kinkerstraat, Jan-Pieter Heijestraat, Ten Katemarkt, De Clercqstraat, Bilderdijkstraat, Eerste Constantijn Huygensstraat, Overtoom en Stadhouderskade en De Hallen Amsterdam.

In het Bijlmer Parktheater speelt rapper Akwasi nummers van Bram Vermeulen. De entree is gratis en de voorstelling begint om 20.00 uur.

Een indrukwekkende docu kijken op een kolencentrale? Dat kan. Greenpeace, Milieudefensie en Fossielvrij Nederland organiseren een gratis Openluchtbios: Voorpremière “This Changes Everything”. Deze docu is gebaseerd op het nieuwste boek van de bekende journaliste en activiste Naomi Klein. De film portretteert 7 gemeenschappen in de frontlinies van klimaatverandering: van Montana’s Powder River Basin via de kust van Zuid India tot aan Peking. Inloop met muziek van de Sustainer Brothers is om 19.30 uur, en de film wordt gestart om 20.30 uur. Je mag zelf eten en drinken en een dekentje meenemen. Stoelen worden geregeld. De kolencentraal ligt op het open veld aan de Petroleumweg, aan de achterkant van de Hemwegcentrale.

Zaterdag en zondag

In 24 uur alle ins en outs van stadsdeel Zuid en Zuid-Oost leren kennen? Dat kan bij 24h: Zuid/Zuid-Oost. Er is zoveel leuks te zien en te doen dat het onmogelijk is het hier allemaal te noemen. Het is echt een aanrader om je stad via dit event te leren kennen dus check gauw de agenda.

Zondag

In het Food Center in Amsterdam West kun je deze zondag weer inkopen doen op de Markt van 1001 Smaken. Heel veel variatie voor proevers en snoepers. Tussen 11.00 en 17.00 uur staan de kramen in de overdekte markthal paraat. Naast veel eten en drinken zijn er optreden, productdemonstraties en is er iets leuks voor de kinderen te beleven.

Op het Osdorpplein in Nieuw-West is het zondag van 13.00 tot 20.00 uur smikkelen en smullen geblazen bij de Smaakboulevard 2015. Proef de vele wereldse gerechten, geniet van de op optredens van nationale en international artiesten, theater, muziek en dans voor jong en oud. De stadsboeren uit de Tuinen van West zijn er ook en op de naast gelegen Maakboulevard kun je struinen langs de kramen van creatieve makers. 

Bij Buurtboerderij Ons Genoegen kun je zondag je kennis etaleren bij de Pubquiz. Met teams van maximaal 4 personen strijd je tegen elkaar en beantwoord je vragen over nieuws, muziek, boeken, etc. Voorafgaand aan de quiz (om 18.30 uur) kun je een driegangenmaaltijd eten voor maar € 8,= per persoon,. Je kunt hiervoor reserveren via 020-337 6820. Voor de quiz, die van 20.00 tot 23.00 uur duurt, hoeft je niet aan te melden, maar het mag wel.

Heb een superweekend!

Weekendagenda logo 3

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu