Gastblogs Lianne van Asten

De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #1

Lianne van Asten (26) doet de komende tijd in haar gastblogs voor De Rijke Meisjes tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland.

Het avontuur kan beginnen

Ik veeg de laatste tranen van mijn wangen en zwaai nog 1 keer naar mijn vader. Dan loop ik de hoek om en sluit aan in de rij om mijn boarding pass te tonen. Ik haal even diep adem. Afscheid nemen; het is toch altijd een ding! Maar vandaag is het eindelijk zo ver: Nog even en ik stap op het vliegtuig richting Lissabon. Na maanden van voorbereiding, ga ik voor 3 maanden in deze Portugese stad wonen. Ik ga vrijwilligerswerk doen in een hostel en in ruil daarvoor krijg ik een slaapplek en ontbijt. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar ondanks dat voel ik mij verrassend kalm. Ik heb alleen maar ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur!

Na de controle van de tickets moet ik door een veiligheidspoort.

O ja, schoenen uit. Vorige keer toen ik op een vliegveld was, ging dat ding piepen toen ik ze nog aan had. De beveiliger had toen de grootste pret om mij, omdat ik drie keer opnieuw door het poortje moest om vervolgens tot de conclusie te komen dat het door mijn schoenen kwam. Laten we dat niet nog eens doen!

O ja. Laptop uit de koffer.
Oh, en natuurlijk mijn riem.
Zonder gedoe kom ik het poortje door.
Daarna alles weer inpakken. Ik wil bijna met mijn koffer weglopen als ik besef dat ik nog op mijn sokken sta. Oeps! Schoenen aan!

Terwijl ik met de andere reizigers wacht totdat we het vliegtuig in kunnen, lees ik de laatste bemoedigende sms’jes van vrienden. Weer verbaas ik mij over het feit dat ik zo kalm ben. Ik zou nu toch zenuwachtig moeten zijn? Maar daar is geen  spoortje van te bekennen.
Dan kunnen we boarden. Ik grinnik als ik door de regen naar het vliegtuig loop. Over een paar uur stap ik weer uit in de stralende zon! De perfecte manier om te vertrekken. Dag Nederland met je regen!

Na vier uur vliegen zie ik Lissabon onder mij. De gebouwen worden langzaam groter en voor ik het weet staan we alweer aan de grond. Terwijl ik op mijn tas sta te wachten merk ik ineens een kriebel in mijn buik. Nu word het toch wel een beetje spannend! Hoe zal het hostel zijn? En de collega’s? En waar slaap ik? En wat voor taken moet ik precies gaan doen?

Als ik al mijn bagage heb, loop ik naar buiten en stap ik op de bus. Binnen 25 minuten sta ik al op het plein genaamd Restauradores. Volgens de routebeschrijving is het hostel hier vlakbij en moet ik bij een gele tram de straat in. Als ik deze heb gevonden, krijg ik het toch een beetje benauwd. De straat blijkt een flinke heuvel omhoog te zijn. De stad met de 7 heuvels en ik mag er meteen 1 gaan trotseren met mijn bagage die bestaat uit een grote backpack, mijn koffer en een kleine rugzak. Ik haal diep adem en begin de tocht omhoog. Na een paar stappen voel ik de frustratie al opborrelen. Dit is zwaar!!

Voor mij lopen 3 mensen. Een man, een vrouw en een jongere meid. Ik zie ze al een paar keer naar mij omkijken terwijl ik hijgend en puffend mijzelf en mijn bagage omhoog probeer te slepen. Ineens vraagt de man vriendelijk: ‘Do you need some help?’ ‘That would be great!’ weet ik nog net uit te brengen. Hij pakt de koffer aan en we lopen samen verder. De jongere meid, zijn dochter, blijkt na de zomer in Nederland te gaan studeren dus er is meteen gespreksstof. Dan zie ik een afslag met de straatnaam van het hostel. Ik bedank de man voor het meehelpen en loop vrolijk de straat in. Goed begin om meteen zulke vriendelijke Portugezen te ontmoeten. Maar dan slaat mijn bui meteen weer om, want voor mij ligt een flinke trap. Shit! En dit keer niemand om mij te helpen dus deze helse tocht moet ik toch alleen doen.
Bovenaan de trap zie ik een groot roze gebouw: Equity-Point Hostel Lisboa. Daar moet ik zijn! Zwetend en met een knalrode kop loop ik het hostel binnen. Dat wordt een geweldige eerste indruk, denk ik gefrustreerd.

Het hostel ziet er supertof uit! Schildering op de muur, relaxte zitzakken en een bar. De twee meiden aan de receptie zijn onwijs vriendelijk en ik voel mij meteen welkom. De stagiaire, Sini, brengt mij naar de kamer die wij samen zullen delen. Het is een apart kamertje van de gasten dus we hebben privacy. Dat is toch erg fijn!

Nadat ik al mijn spullen heb neergelegd en even heb gedoucht ga ik weer naar de receptie.

Ok, doe ff gezellig Lianne! Eventjes kletsen met je nieuwe collega’s! Ik ben ontzettend moe van de reis en vind het nu wel even spannend allemaal maar ik wil toch wel even een goede eerste indruk maken. Gelukkig zijn de meiden ontzettend gezellig en ik begin mij op mijn gemak te voelen.

Morgen begint meteen mijn eerste werkdag. Ik moet het ontbijt gaan verzorgen in de ochtenden dus ik besluit vroeg te gaan slapen. Terwijl ik in bed lig begin ik te glimlachen. Yes, het avontuur is begonnen!

Over twee weken lees je het vervolg van Lianne’s avonturen. 

Meer weten over Lianne, lees het interview met haar hier.

blog1 FB_IMG_1442429388928

Vergelijkbare artikelen

6 Reacties

 • Reply
  De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #7 |
  16 december 2015 at 10:22

  […] tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

 • Reply
  De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #6 |
  8 december 2015 at 13:38

  […] tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

 • Reply
  De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #5 |
  24 november 2015 at 09:00

  […] tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

 • Reply
  De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #4 |
  12 november 2015 at 10:04

  […] andere reisverslagen van Lianne lees je hier, hier en […]

 • Reply
  De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #3 |
  29 oktober 2015 at 10:55

  […] tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier en hier. Vandaag blog […]

 • Reply
  De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #2 |
  13 oktober 2015 at 13:17

  […] Meer weten over Lianne? Lees het interview met haar in Wat maakt jou rijk? Deel #1 van Lianne’s avontuur lees je hier. […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu