Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 2, 3 en 4 oktober

Vrijdag, zaterdag en zondag

Amsterdam Eats / Organic Food Festival is een foodfestival waar alleen 100% organic eten wordt geserveerd. In de Warehouse (Elementenstraat) staan tientallen foodtrucks waar je kunt proeven van allerhande gerechten en ‘s avonds kun je dansen. In de Warehouse Salon wordt deephouse gedraaid vanaf 16.00 uur. Vrijdag is het smullen en dansen vanaf 16.00 tot 02.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 02.00 uur en zondag van 12.00 tot 00.00 uur. Oja, en de toegang is gratis.

Op het Read My World festival in de Tolhuistuin in Noord kun je je vandaag en morgen nog laven aan literatuur en lezingen. Er is een uitgebreid programma met lezingen, verhalen bij het kampvuur, spoken word, interviews en films. Zaterdagavond is er een dichtersmarathon en lezen dertig poëten drie werken voor. Hiervoor krijgen ze 2,5 uur de tijd. Twee gedichten moeten door hen zelf geschreven zijn, en de derde is van een buitenlandse dichter. Onder andere Adriaan van Dis en Anna Enquist zullen voordragen. De Dichtersmarathon begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Tickets voor het festival kosten €17,50 per dag.

De Pride Photo Award in de Oude Kerk toont het werk van de 39 fotografen uit de hele wereld, die deelnamen aan deze competitie en aan de slag gingen met het thema homo- en biseksualiteit, genderstereotypering en gender diversiteit. De expositie is tot en met 25 oktober te zien en de entree is (zonder Museumkaart) € 7,50. .

Met je auto naar de bios was vroeger vooral in de VS de normaalste zaak van de wereld. Lekker vanuit je auto film kijken. In Noord kan het weer, want tot en met 11 oktober is het Driving North. Movienights op de NDSM. En je popcorn en cola wordt na 1 smsje aan je autoraampje bezorgd. Hoewel de film pas later start kun je vanaf 17.00 uur al terecht voor muziek, marshmallows, bbq en drankjes. De entree is € 25,= per auto.

Anne de Vries combineert objecten uit het dagelijks leven met nieuwe technologie en media. Haar werk kun je de komende tijd (tot 1 november) bij Foam zien in de tentoonstelling E_MERGE.

Op het Westergasterrein, maar ook bij Pathé bioscopen in Zuid-Oost en in Den Haag wordt het eerste Da Bounce Urban Film Festival gehouden. Het festival begon donderdag en duurt tot en met zondag. Er zullen nieuwe films in première gaan, maar ook documentaires, korte films en classics te zien zijn. Daarnaast zijn er paneldiscussies, Q&A’s en live optredens. Meer informatie kun je op de website vinden.

Vrijdag

Het zonnetje schijnt en het weekend begint goed en lijkt extra lang als je start met een vrij-mi-bootje hier of daar. Bijvoorbeeld bij Bret, of Feeling Friday bij Pllek, of bij SoSo Lobi bij Waterkant omdat het daar nooit herfst gaat worden met al die warme zomervibes. Of je luidt het weekend lekker in op een van de terrasjes van de Rijke Meisjes terrassenlijst :-).

Fotograaf Adriaan de Groot heeft een grote fascinatie en liefde voor de Amsterdamse stadscultuur. In zijn expositie in de Werkplaats op de Wibautstraat staan naast mensen, het straatbeeld, architectuur en compositie centraal. Vandaag om 18.00 uur wordt de tentoonstelling, die tot eind oktober te zien is, geopend. De entree is gratis.

Marktstruinen is sowieso leuk, maar ‘s avonds is het nog beter. Bij de Avondmarkt bij Roest kun je vanaf 17.00 uur de zelfgemaakte koopwaar, lekkere hapjes en drankjes checken, en een biertje drinken bij het kampvuurtje.

Café De Ceuvel bestaat een jaar, en is klaar voor the next level. Het plan is om te koken met voedselresten van de avond ervoor middels de biogasboot. De eerste ter wereld. Dit vernieuwende project wordt gefinancierd via crowdfunding en je kunt nog tot en met zaterdag doneren. Er is vanaf 20.00 uur een korte lezing over de biogasboot, en daarna is er een optreden van Jeroen Mesker en band en vanaf 22.00 uur is het Silent Disco tijd. 

In de North Sea Jazz Club kun je weer lekker een Friday Night Out. Sarah Jane, Michiel Borstlap en Sandra van Nieuwland treden op om 20.30 uur. De tickets zijn een tientje (via de Last Minute Ticketshop €5,=).

In het Betty Asfalt Complex kun je om 20.30 uur naar een voorstelling over het doorbreken van angst. Een ticket voor “Geen Paniek” van Bram Bakker en Marjolijn van Kooten kost via de Last Minute Ticketshop nu € 8,=.

Skek op de Zeedijk biedt vanaf 22.00 uur een podium aan vijf jonge schrijvers van proza en poëzie die voordragen over het thema De Dood. Dat lijkt wellicht deprimerend, maar dat gaat dit Literair Café zeker niet zijn.

Vanaf 23.00 uur kun met de voetjes van de vloer op hiphop, R&B en classics bij Pop Ya Collar, de dansavond bij Bitterzoet. De entree is gratis.

In de Melkweg is het weer Kill All Hipsters, een avond vol indie en electro muziek. De entree is € 10,= en het feestje start om 23.30 uur.

Zaterdag

De Amsterdamse RAI is de komende dagen de plek voor je woonkamer inspiratie, maar voor de fans van ouwerwets vinyl en zilveren schijfjes voor je cd-speler is er in de RAI ook de Amsterdamse Platen & CD Beurs. De entree is € 7,= en de beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Bij platenzaak Concerto kun je om 14.00 uur gratis naar een mini-concert van Ellen ten Damme, die haar nieuwe album “Alles Draait” presenteert.

Bij Mixtree aan de Overtoom (301) is het zaterdagavond Mix Jam. Lekker jammen met zijn allen. Je mag je eigen instrumenten meenemen en het podium is voor jou vanaf 21.30 uur. De avond start om 20.00 uur met een optreden van Nancy Makiese en duurt tot 02.00 uur. De entree is gratis.

In de Meervaart kun je zaterdag naar een bijzondere en zeer bejubelde voorstelling van Fahd Larhzaoui “Schijn”. Deze coming of age solotheatervoorstelling gaat over de Marokkaans-Nederlandse acteur die onderzoekt hoe hij zichzelf kan zijn familie tegen het hoofd te stoten. Het gaat over identiteit, geweten en liefde. De voorstelling begint om 20.30 en een ticket kost € 11,=.

Zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag kun je weer vintage shoppen dat het een lieve lust is bij Vintage per Kilo in de Schram Studio’s in Noord. Voor € 15,= sla een kilo kleding in. De entree is gratis en er zal veel warms voor je wintergarderobe te vinden zijn.

Ook in de IJhallen kun je weer op zoek naar vintage, tweede hands spul, meuk, rommel en rariteiten. Maar misschien vindt je wel dat perfecte bedlampje of sidetafeltje waar je al jaren naar zoekt en dat je inrichting compleet maakt. De entree is € 5,= en kunt struinen van 09.00 tot 16.30 uur.

Zondag

Maak je zonnige zondag compleet met een stroll over de Sunday Market op het Westergasterrein. Er is altijd wat leuks te zien of te kopen en de sfeer is perfect.

Op het Haarlemmerplein houdt Theater De Roode Bioscoop open huis tijdens de Roode Bioscoop Open. Tussen 13.00 en 18.00 uur is er een doorlopend programma met voorproefjes voor het komende theaterseizoen, gepresenteerd door David Vos. Jazz, poëzie, jong talent, muziektheater, van alles passeert de revue.

Moes organiseert deze zondag het 7 Deugden proeflokaal. Je kunt bier proeven en een masterclass volgen van een echte brouwmeester en vanaf 18.00 uur kun je (als je gereserveerd hebt) deelnemen aan het 5-gangen Plaagdierdiner, bereid door De Keuken van het Ongewenste Dier. Op het menu staan vogels die de veiligheid verpesten en ratten die de dijken ondermijnen. De bierproeverij begint om 14.00 uur.

Van 11.00 tot 18.00 uur kun je naar alweer de 10e editie van het Rembrandtparkfestival.  Natuurlijk is er een markt met leuke hebbedingen, live muziek en hapjes en drankjes, maar ook De Verhalenvangers zijn er, om jouw verhaal te vangen en er een voorstelling van te maken. Je kunt een workshop Chi Kung volgen, of je hartewensen achterlaten in de wensboom. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Meer informatie vind je op de site van Eigenwijks.

Bij het Hanneke’s Boom is het weer live klassieke muziekmiddag zondag. Loop als je er toch bent even langs de plantenbakken op de Dijksgracht die onderdeel zijn van een expositie die Twijfel Zaaien heet.

Het Bankjescollectief gaat haar tweede seizoen in en dat moet gevierd. Met een BankjesBorrel bij De Ruyskamer (het eerste drankje is gratis). Overdag kun je natuurlijk weer fijn de stad doorkruisen op zoek naar de meer dan 40 bankjes die weer open zijn.

Tip voor komende week: van 5 tot en met 11 oktober is vegetarische restaurantweek. Reserveer nu alvast een tafeltje als je wilt deelnemen.

Fijn weekend!

IMG_4404

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu