Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 9, 10 en 11 oktober

Vrijdag, zaterdag en zondag

Bij Amsterdam Roest is het altijd goed toeven en er is altijd wat leuks te doen. Dit weekend wordt de toko omgetoverd tot even van de meest vrolijke en duurzame festivals van het jaar: De Strawberry Earth Fair. Duurzame mode, duurzaam eten en duurzaam design staat centraal. Vrijdag is het de Dag van de Duurzaamheid en is Daan Roosegaarde uitgenodigd om te debatteren met design en modepro’s die aan de Strawberry Earth Academy studeerden. De toekomst van de mode-industrie wordt besproken, er is een Makerslab, een Natuurquiz, en nog veel meer leuks. Voor de dagkaart betaal je € 16,50 en wil je je een heel weekend onderdompelen in duurzaamheid dan kun je voor € 25,= een passe-partout kopen.

Deze week is het Vegetarische Restaurantweek. Alweer voor de 5e keer. De deelnemende restaurants maken voor deze week een speciaal menu dat voor de gelegenheid € 25,= kost. Onder andere Designcafé by Spiazzo, Hemelse Modder, Het Bosch en L’invité Le Restaurant doen mee.

De Pride Photo Award in de Oude Kerk toont het werk van de 39 fotografen uit de hele wereld, die deelnamen aan deze competitie en aan de slag gingen met het thema homo- en biseksualiteit, genderstereotypering en gender diversiteit. De expositie is tot en met 25 oktober te zien en de entree is (zonder Museumkaart) € 7,50. .

Met je auto naar de bios was vroeger vooral in de VS de normaalste zaak van de wereld. Lekker vanuit je auto film kijken. In Noord kan het weer, want tot en met 11 oktober is het Driving North. Movienights op de NDSM. En je popcorn en cola wordt na 1 smsje aan je autoraampje bezorgd. Hoewel de film pas later start kun je vanaf 17.00 uur al terecht voor muziek, marshmallows, bbq en drankjes. De entree is € 25,= per auto.

Het Weesperzijde Film Festival is een intiem festival waarbij het publiek kan kennis maken met filmmakers die rond de Amstel wonen. Je krijgt een kijkje in de keuken, wordt meegevoerd langs de huiskamers van de makers, de productiehuizen en naar filmvertoningen in het Volkshotel en in sommige huiskamers. Er zijn documentaires, korte films, work in progress en speelfilms te zien waarbij ook je de regisseurs en producenten kunt ontmoeten. Vrijdag om 18.00 uur is de openingsborrel, waarna om 20.00 uur de openingsfilm Jongens van Mischa Kamps wordt vertoond. De tickets kosten € 5,=.

Vrijdag

Bij Concerto kun je vanmiddag om 16.00 uur weer live muziek luisteren. Altijd fijn met een koffietje erbij de op blauwe Chesterfield. Check vooral ook even de site voor alle andere gratis optredens die Concerto biedt.

Bij Felix in de Steigers kun je vrijdag om 20.00 uur luisteren naar een klassiek concert in een zeer intieme setting Classical Crash Course. Niet de standaard Bach en Beethoven muziek die je vaak bij klassieke concerten hoort, maar verrassende namen als de Russische Shostakovich, de Fin Sibelius en Klami. Voor een ticket betaal je € 15,=. Tip: kijk sowieso even op de site van Felix in de Steigers want ze organiseren veel interessante bijeenkomsten zoals het Felix College (eten en ondertussen een college volgen voor maar € 17,50). Het Festival der vooruitgang in samenwerking met De Correspondent dat zaterdag plaatsvindt is al uitverkocht.

In Utrecht is een leuk event in de Kas- en Kweekplek: de Brommerbios. Van 18.00 tot 19.00 uur kun je voor € 8,50 een heerlijke daghap eten, en om 19.30 begint de film. De voor de film betaal je wat je wilt. Het event duurt tot 22.00 uur.

Dansen kan je vanavond onder andere bij Canvas (23.00 uur, € 8,=), De Marktkantine (23.00 uur, € 10,=), The Sugar Factory (00.00 uur, € 7,50) en Het Singles Feestje in de Melkweg (00.00 uur, € 10,=)

Club Radion bestaat 1 jaar en viert dat 24 uur lang met muziek, kunst en nog veel meer. De entree is gratis.

Vrijdag en zaterdag

De Hema is haantje de voorste als het gaat om het samenwerken met ontwerpers. Dit keer werken ze samen met het merk Fab en openen ze een Fab. x HEMA Pop-up Store. De store is vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. 

De beroemde Nederlandse ontwerpster Ilja Visser doet een deel van haar stock in de sale. Als je altijd al een item van haar had willen hebben dan is dit je kans want voor € 15,= kun je al een designer kleedje in je kast hebben hangen. Ready To Fish van 10.00 tot 18.00 uur.

Zaterdag

In Oost worden zaterdag de huiskamers omgeturnd tot minitheaters en concertzalen tijdens het Huiskamerfestival Oost. Je kunt drie verschillende optredens bezoeken en twee routes lopen. Route A brengt je bij Eva Crutzen (cabaret), Michiel Hulshof (theatrale journalistiek) en Maaike Martens & band (muziek). Kim van Zeben (cabaret), MAAS (muziek) en Westravanderwel (theater) spelen op route B. Elk optreden duurt een half uurtje en voor € 20,= heb je een leuke avond. De avond begint om 19.30 uur en bij café Maxwell kun je aansluitend borrelen tot 01.00 uur. 

Verheug jij je al op het schaatsseizoen. Zaterdag kun je de ijzers alvast onderbinden om de Jaap Eden Baan van 12.00 tot 16.00 uur in te wijden voor het nieuwe seizoen. De entree is € 0.20!

In VLLA is het zaterdag tijd voor de kids met Hatseflats Kinderimprovisatietheater. Voor € 5,= kunnen de koters tussen de 5 en 10 jaar (inclusief hun ouders) meebedenken wat er op het toneel komt, en meedoen. En verkleed komen mag natuurlijk ook. De deuren gaan open om 12.30 uur en om 13.00 uur begint de eerste voorstelling, die 45 minuten duurt. Natuurlijk is er ook plenty gelegenheid om de kleurpotloden te pakken, lekker te tekenen en om pannenkoeken te smikkelen.

In de Stadsschouwburg kun je zaterdag vanaf 12.00 uur naar een tentoonstelling van samenwerkende Nederlandse en Nepalese kunstenaars; Art for Nepal, Sculpting Possibilities. De toegang is gratis.

In de Modestraat (onderdeel van de Broedstraten in Noord) bereiden buurtkoks elke tweede zaterdag van de maand een driegangendiner met gerechten uit alle windstreken. Om 18.00 uur kun je aansluiten aan een lange tafel, en onder het eten is er live muziek. Mee-eten kost € 15,= per persoon (reserveren is belangrijk).

Op zaterdag organiseert Foodie DNA (Dineren met Nihal in Amsterdam) een Arabische mezze avond in café Scrapyard. Voor € 10,= kun je de mezze, die bestaat uit drie gangen van gezonde en smakelijke gerechten, geïnspireerd door het Midden-Oosten en mediterrane smaken proeven. Bijgerechten kosten € 3,= per gerecht. Je kunt van 19.00 tot 22.00 uur terecht en je hoeft niet te reserveren.

Helemaal Melkweg is vier keer per jaar de kans om echt te zien wat de Melkweg allemaal te bieden heeft. Je mag overal rondlopen en ondertussen geniet je van kunst, dans, film, theater, lezingen en natuurlijk muziek. Je kunt er natuurlijk ook iets eten en drinken, en je hebt de kans om zowel bekend als aanstormend talent te zien optreden. Een ticket kost € 10,= en de avond start om 19.00 uur.

Het Muziekgebouw aan het IJ bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met onder andere 24-hours resonance, een zangmarathon onder leiding van Merlijn Twaalfhoven. Het gratis te bezoeken event (waar je ook zelf aan kunt deelnemen, kijk even op de site hoe je je kunt aanmelden) start om 23.00 uur en eindigt dus precies 24 uur later.

Bij Amsterdam Roest heet het dansavondje Snode Plannen. Het begint om 22.00 uur en de entree is gratis. Bitterzoet Rockt the boat op zaterdagavond vanaf 23.00 uur (entree € 10,=), bij Paradiso kun je Van God Los (om 23.30 uur, online ticket € 10,=) en in de Melkweg is er Encore (00.00 uur, € 10,=).

Zaterdag en zondag

De tweewekelijks Local Goods Weekend Market is allang niet meer weg te denken uit De Hallen! Gewoon even lekker struinen langs de kramen en kijken wat toffe ontwerpers allemaal maken en verkopen.

Wil je even lekker chillen in een bubbelbad dit weekend. Dat kan! Bij het Saunafestival ga je voor een hottub, massage, een moddermasker, een opgieting en krijg je een verhaal voorgelezen terwijl je lekker zweet in de sauna. Proeftuin de Luwte, de Saunakaravaan en De Ruimte zorgen samen voor een ultieme zenbeleving en lekker rimpelige vingers. De tickets voor vrijdag (16.00 tot 23.00 uur) kosten € 13,50, zaterdag en zondag (12.00 tot 23.00 uur) zijn de tickets € 17,50.

Geen tijd of geld om naar Rome te gaan maar wel in voor een stukje cultuurbeleving? In de Nieuwe Kerk kun je nu zeldzame beelden en kunstschatten bezichtigen in de tentoonstelling “Rome, de droom van keizer Constantijn“. De tentoonstelling is dagelijks tussen 11.00 uur en 17.00 uur te bezoeken en kost zonder Museumkaart € 16,=.

Het Cobra Museum in Amstelveen is als je van moderne kunst houdt, echt wel een bezoekje waard. Zeker nu er een tentoonstelling van de Spaanse kunstenaar Joan Miró is. Daarnaast kun je in het museum ook werk van CoBrA groep zien, met onder andere Karel Appel en Constant. De entree is (zonder Museumkaart) € 14,50. Wil je het werk van Miró gratis zien, dan kun je nog tot en met zondag 11 oktober terecht in de prachtige tuin van het Rijks.

Zondag

Je supergezonde ecologisch verantwoorde weekendboodschappen kun je weer scoren op de Pure Markt zondag in het Amstelpark.

Iets interessants met de kids doen op zondag? Bij Amsterdam Roest kun je kinderdocu’s zien. Drie zondagen achter elkaar worden er boeiende films voor kinderen van 8 tot 12 vertoond. De film begint om 11.00 uur en de entree kost € 5,=.

Hou je van tekenen of wil je het graag leren? Iedereen van 0-100 kan meedoen met de Big Draw in de Baarsjes georganiseerd door galerie Ei. Zondag kun je vanaf 11.00 uur (tot 17.00 uur) los met kleurpotloden, krijtjes en gummen. Er zijn tekendocenten aanwezig die workshops geven. De entree is gratis.

De hippe fashionstore Nobody Has To Know (ook wel NHTK) aan de Ceintuurbaan heeft zondag vanaf 10.00 uur een stocksale met wel 80% korting op toffe items.

In de Tolhuistuin vertelt de zangeres Pink Oculus haar tori (dat is Surinaams voor verhaal) in een persoonlijke, theatrale jamsessie. Het event begint om 15.00 uur en de entree is € 8,50.

Wijngenoten Amsterdam organiseert zondag een bijzondere wijnproeverij in haar nieuwe winkel op de Rijnstraat. Van 14.00 tot 17.00 uur wals je je wijntje, nip je en check je of de body rond is of niet. Voor € 7,50 (wat tevens de aanbetaling is op je eerste bestelling) kun je naar hartenlust wijnen proeven uit de mooiste wijnstreken in onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Macedonië. Je kunt je inschrijven via het formulier op de website.

Crimineel lekker en goedkoop eten en de aflevering van Penoza live kijken op een groot scherm? Dat kan bij VLLA (a.k.a. De Raaf). Als je mee wilt “nassen” reserveren dan even via de mail. Vanaf 17.00 tot 23.00 uur en natuurlijk gratis.

Ben je een muziek en dance liefhebber, dan wist je al dat volgende week woensdag het Amsterdam Dance Event van start gaat! Kijk op de site om te zien waar je naar toe kunt. Wil je aan de lezingen en het filmfestival en de playground events deelnemen dan kun je een ADE Card kopen voor € 10,=.

IMG_8880

Check deze links voor tips over goedkoop eten onder een tientje, fijne terrasjes en andere leuke dingen!

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu