Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 16, 17 en 18 oktober

Het kan je niet ontgaan zijn, een van de allergrootste Dance Events ter wereld vindt deze dagen plaats in Amsterdam: het Amsterdam Dance Event (ADE).De grote DJ’s kan je wellicht niet gratis zien en horen, maar er zijn ook genoeg (bijna) gratis events. Zoals de expo van album covers bij de Mini Galerie, in de kinkerstraat en de Nachtgalerie Rechts Vooraan in het Volkshotel. En voor een tientje scoor je een ADE Card en kun je naar lezingen en andere events die overal in de stad worden gehouden.

Voor de kids begint het herfstvakantie (die tot 24 oktober duurt), en dus is er veel leuks te beleven. Kinderfilmfestival Cinekid op het Westergasterrein heeft als thema dit jaar Kijken met je handen. Naast films kijken, kun je ook veel doe dingen doen, zoals gamen, dingen bouwen en spelen in het Medialab! Een kaartje voor de film kost online € 8,50 en het Medialab kost voor kids ook € 8,50.

Vlechtbroodjes (challes) bakken, een schilderworkshop doen of speurtocht door het museum maken kun je in het Joods Historisch Museum. Voor kinderen tot 6 jaar is de entree gratis, kids van 6 t/m 12 betalen € 3,75. Er is begeleiding aanwezig dus de kinderen kunnen de hele dag zonder aanmelding binnenlopen.

Vrijdag 

De fijne vrijmibo locaties zijn jullie inmiddels wel bekend: Bret, Pllek, Vrijdag en Waterkant.

In VLLA is vrijdagavond misschien wel een van de allervetste feestjes van het Amsterdam Dance Event. DJ legend Tod Terry & Friends staan achter de desks en de entree is gratis! Het feestje gaat om 20.00 uur van start en als je erbij wilt zijn, kan je beter vroeg komen. Het duurt tot 06.00 uur.

Zaterdag 

Vintage, 2e hands, kookworkshops en lekker struinen. Op het Mercatorplein is het BLEND Market.

Zaterdag en zondag 

Bij De Hallen is zaterdag en zondag een Minimarkt De Hallen. Klein maar fijn, zal vast toch gezellig struinen zijn.

En als je nog niet uitgemarktstruind bent ga je even naar de Neighbourfood Market. Niet even een weekendje, maar de hele week staan de kramen en foodtrucks op het Stenen Plein ter ere van het Cinekid Festival. Van zaterdag 17 oktober tot en met zaterdag 23 oktober, van 10.00 tot 18.00 uur kun je bijvoorbeeld exotische insecten, Aziatische burgers, Argentijnse empanada’s, Hongaarse Langós, Libanese falafel, Chinese Dumplings en Italiaanse pizza’s eten. Voor de kinderen zijn er ook een aantal workshops te volgen bij de koks van de NFM.

Zondag

Hotel W is hot, hip, loeiduur en ultiem luxe, en eigenlijk nog niet helemaal af maar wel open, en zondag kun je in de W Lounge chillen met Vinyl Sundays. Jazz tunes, een drankje, en even die rooftop pool gaan checken, met uitzicht op het Koninklijk Paleis.

Een piano concert op een woonboot moet best bijzonder zijn. Pianist Ivo Janssen verbouwde zijn woonboot tot concertzaal. Een ticket kost € 20,= maar dan ben je getuige van een uniek en bijzonder concert waarbij Ivo twee stukken van Simeon ten Holt speelt: Natalon en Soloduiveldans nr 2. Het concert begint om 16.00 uur aan de Wittenburgergracht 18.

Bij L’Usine op Zuid, aan de Van Ostadestraat, kun je zondag de eerste editie van een serie zondagmiddagsalons meemaken. Gasten uit de wetenschap, kunst en andere boeiende vakgebieden voeren gesprekken, en er is muziek en theater. En aan het eind van de middag mag je een kommetje soep mee eten. En dat alles voor € 5,=. Het programma is van 16.00 tot 18.00 uur en de zaal opent om 15.30 uur.

Leesbaar Amsterdam Live is een literaire middag over beeld en typografie over plekken in Amsterdam. Erik Nieuwenhuis, Louis Stiller en Yolanda Huntelaar werkten samen aan de literaire citatenkaart van Amsterdam en worden geinterviewd. Korte videofilmpjes en Amsterdamse muziek kleden het geheel aan. De middag begint om 15.00 uur en aan het eind van de avond vindt de Grote Amsterdamse Literaire Citaten Quiz plaats. De locatie is de OBA en de entree is € 5,=.

The Gallery Club is een nieuw platform voor fotografie dat dit weekend geopend wordt. Ze organiseren tentoonstellingen maar ook diners en events. In het weekend van 17 en 18 oktober 2015 wordt The Gallery Club gelanceerd, een nieuw platform voor fotografie. In het Magazijn, aan de Oudezijds Voorburgwal kun je zondag van 12.00 tot 18.00 naar de tentoonstelling Fotofolio, a history of Dutch Magazine photography. Elke tentoonstelling is slecht een weekend te zien.

Wil je nog even swingend het weekend uitluiden dan kun je terecht bij de Sugar Factory waar Wicked Jazz Sounds, Gallowstreet en DJ Faisel een feestje bouwen. Gallowstreet is een brassband, maar geen gewone. De entree is € 9,50 en het duurt van 23.30 tot 05.00 uur.

Let’s dance & happy weekend!

Weekendagenda logo 4

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu