Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 23, 24 en 25 oktober 

Vrijdag

Het is herfst en dus tijd voor bokbier. Het PINT Bokbierfestival is het grootste bierfestival van Nederland. In de Beurs van Berlage kun je drie dagen lang kennismaken en ladderzat worden met alle soorten bokbier.

In Pakhuis de Zwijger vindt vrijdag de Nacht van de VN plaats. Er zijn debatten en lezingen over de vluchtelingencrisis, VN-missies, de rechten van meisjes en nieuwe werelddoelen. Naast Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ook OneWOrld, UNHCR, ASN Bank, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Plan Nederland van de partij om informatie te verschaffen en mee te debatteren over de moeilijke themas die spelen.

Zaterdag

Street Art is supercool en in Radion (Amsterdam West) is er zaterdag een Street Art Market waar je street kunt bekijken en zelfs kunt aanschaffen. Een stukje straat in je huis ?.

Het Brainwash festivalzet bezoekers aan het denken over de belangrijkste maatschappelijke en persoonlijke vragen van dit moment. Brainwash geeft geen hapklare antwoorden, maar verheldert je vragen, stelt je vooroordelen op de proef en biedt je verrijkende ideeën voor het alledaagse leven. Het festival dat rondom de Nes plaatsvindt heeft veel bijzondere events en sprekers. Meer informatie over tickets en tijden vind je op de site.

Zaterdag en zondag

Na de 24 uur Oost, West, Zuid en Zuidoost, is het nu eindelijk tijd voor 24 uur Noord. 24 uur lang kun je kennismaken met het beste dat Noord te bieden heeft en we weten inmiddels wel: dat is heel hip, leuk en veel! De NDSM werf staat bol van de toffe activiteiten. Check hier het volledige programma.

Dit weekend is er weer een Local Goods Weekend Market in De Hallen met design, fashion en het hoofdthema is food dit keer. Alles gemaakt en verkocht door locals.

Zaterdag en zondag kan je weer vintage schatzoeken op de grootste vlooienmarkt van Nederland in de IJhallen.

Na het marktstruinen kun je lekker kuren en opwarmen in de sauna. Ga lekker chillen bij Cafe de Ceuvel dat dit weekend transformeert tot Kuuroord de Ceuvel Herfst.

Zondag

De zondagse Pure Markt strijkt weer neer in Park Frankendael met heel veel lekker bio verantwoord eten.

Zondag zendag! Bij de Tolhuistuin meedoen aan het Yoga festival. De meest bekende yoga docenten uit de hele wereld leren je de fijne kneepjes van het vak. Meer info vind je op de site. 

Paper Planes organiseert The Amazing Market. Amazing musthaves op het gebied van meubels, woonaccessoires en fashion. 

We schreven al eerder over The Big Draw. Dit weekend staat het Rijksmuseum in het teken van ‘The Big Draw’. Bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei tekenactiviteiten, zoals een cursus ‘Modeltekenen’, een cursus ‘Teken je eigen bloem stilleven’ of kun je meewerken aan de langste tekening van het Museum. The Big Draw is voor jong en oud en de toegang is gratis. Het museum zorgt voor schetsblokken en potloden.

Er is natuurlijk nog veeel meer leuks te beleven, zoals de Dutch Design Week in Eindhoven, waar dit Rijke Meisje later nog verslag zal doen. 

Happy weekend! 

  

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu