Gastblogs Lianne van Asten

De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #3

 

Lianne van Asten (26) doet de komende tijd in haar gastblogs voor De Rijke Meisjes tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier en hier. Vandaag blog #3.

Mijn top 10 favorieten van Lissabon

Na dik 3 maanden te hebben geleefd in de fantastische stad Lissabon heb ik natuurlijk ontzettend veel leuke en mooie plekken ontdekt. Ik wil graag met jullie mijn persoonlijke top 10 delen!

  1. Jardim Fiahlo de Almeida. Zo geeft Google Maps het weer maar in Lissabon zelf is het meer bekend als Praça das Flores. Het is een klein pleintje met bomen en een fonteintje. De buurt is een stuk rustiger en er zijn bijna geen toeristen. Er is een kleine kiosk waar men drinken kan halen en ze hebben paarse stoelen en tafeltjes. Een klein stukje verderop is een goede ijssalon. Rondom het fonteintje zijn ook allemaal bankjes. Wat ik meestal deed was empanadas halen bij de kleine supermarkt tegenover en vervolgens bij de kiosk voor €1,10 een Meia de leite halen. Dat is koffie met melk. Dan kon ik daar gerust een uurtje of 2 zitten met een boek of Skype (snel internet van de kiosk!).
  1. Miradouro Santa Catharina. Vanuit hier heb je een mooi zicht op de rivier en de brug Ponte 25 de Abril. Ik vond het heerlijk om hier te gaan zitten met zonsondergang. Je ziet de zon rechts ondergaan terwijl de maan aan de linkerkant zichtbaar wordt. Er zitten verschillende groepen vrienden daar lekker te relaxen en bij te kletsen met elkaar. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje. Haal een fles bier of een fles wijn, iets lekkers te eten en neem wat gezelschap mee.
  1. Casa Indepedente. Een hele toffe bar om te gaan stappen in de avond. Het meubilair bestaat uit oude stoelen en tafels en er is een binnentuin waar je zowel overdag als in de avonden lekker kan zitten. Er is vaak een DJ en na middernacht komt het echt op gang en wordt er gedanst.
  1. Primeiro Andar. Deze bar zou je niet vinden als je deze niet kent. Vanaf de buitenkant zie je namelijk niet dat het een bar is. Als je binnen komt, is er eerst een grote hal met een basketbal veld. Er zitten jongeren aan de zijkant in groepjes en regelmatig spelen er ook wat mensen een potje basketbal. Ook hier bestaat het meubilair uit oude tafels en stoelen. Een bar waar je goed kan relaxen en kletsen. Op zaterdagen kan je er vaak dansen.
  1. Miradouro da Senhora do Monte. Van alle uitzichtpunten in Lissabon is dit de hoogste en vanaf hier kan je een heel groot deel van de stad bewonderen. Ga hier een keer overdag maar zeker ook een keer in de avond naartoe. Dan kan je zien hoe prachtig de stad verlicht is.
  1. TerraDit is een vegetarisch restaurant met ontzettend lekker eten! Je betaalt 15 euro voor het buffet en je kan zo vaak als je wilt opscheppen. Het wordt allemaal vers bereid en je hebt keuze uit zo veel lekkers! De Sangria is ook een aanrader! Bovendien is de binnentuin een erg mooie plek om te zitten. Wel even van te voren reserveren, want het kan druk zijn.
  1. Chapitô. Naast dat het een restaurant is met heerlijk eten, is er ook een circusopleiding. Regelmatig zijn er optredens van de studenten te zien en het is het zeker waard om daar heen te gaan. Ik heb er 1 kunnen zien en was onder de indruk van het niveau!
  1. Dit is een museum met prachtige kunst verzameld door de Portugees met, hoe verrassend, de naam Gulbenkian. De kunst komt van over de hele wereld en bestaat uit beelden, schilderijen, tapijten, vazen, meubels en nog veel meer. Daarnaast is het park waar het museum in te vinden is erg mooi. (Tip van Cat: de meeste musea in Lissabon zijn gratis te bezoeken).
  1. Gelados Santini. Overheerlijke ijsjes!!
  1. Jardim Estrela. Een fijn, mooie park met een ontspannen sfeertje. Vooral in de weekenden zijn er veel gezinnen te vinden en vaders die met hun zonen aan het voetballen zijn. Ook zitten er verschillende groepen vrienden gezellig met een drankje bij te kletsen. Goed idee om er heen te gaan voor een picknick of met een goed boek.

Maar naast deze 10 prachtige plekken is er nog zo veel meer te doen in deze stad! Ga vooral ook naar het strand met de trein vanaf station Cais Do Sodre en loop zeker alle kerken en parken binnen die je tegenkomt. Elke keer was ik weer verrast van hoe prachtig deze zijn. En vraag aan de locals naar speciale plekjes. Er zijn veel verborgen restaurantjes die alleen de locals kennen. Bovendien is er ook altijd veel muziek, dans en theater in de straten te zien.

Ik kan je met volle overtuiging zeggen dat je je in deze stad nooit zal vervelen!

Lianne

P.S. over twee weken doe ik verslag van mijn tijd in Sevilla.

blog 3 nr1 blog 3 nr2

Meer Lissabon tips? Lees dan ook het blog van Cat Colnot: Adoro Lisboa.

Vergelijkbare artikelen

4 Reacties

  • Reply
    De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #7 |
    16 december 2015 at 10:22

    […] van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

  • Reply
    De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #6 |
    8 december 2015 at 13:38

    […] van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

  • Reply
    De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #5 |
    24 november 2015 at 09:00

    […] van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

  • Reply
    De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #4 |
    12 november 2015 at 10:05

    […] De andere reisverslagen van Lianne lees je hier, hier en hier. […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu