Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 30, 31 oktober en 1 november

Vrijdag, zaterdag en zondag

In de Kromhouthallen in Noord wordt alweer de 10e editie van de Affordable Art Fair gehouden. Van 11.00 tot 19.00 uur kun drie dagen terecht om kunst te kijken en te kopen. Het is tenstlotte ‘affordable’. De entree voor het event is € 11,50 (met een Museumkaart krijg je € 2,= korting)

In Hotel de Hallen is dit weekend een pop-up store met vintage, en hedendaagse kunst, fashion en lifestyle items: Zolder47. In de lobby van het hotel kun je lekker shoppen en spullen scoren van merken als Unickz, Claes Iversen en Rituals.

Kunstobjecten, maskers, sieraden en sculpturen uit Oceanië, Azië en Zuid-Afrika kun je bewonder bij de Tribal Art Fair in De Duif (aan de Prinsengracht). Er worden rondleidingen gegeven waarbij je meer over Tribal Art leert, en je kunt lezingen en filmvertoningen bijwonen. De entree is € 5,= en de fair duurt tot 1 november.

Hijab Unravelled is een project van Danielle Regout. Ze heeft een fotografische documentaire gemaakt over moslima’s, hun hijab (hoofddoek) en wat die voor hen betekent, geïnspireerd op de bruisende online community van “hijabista’s” op Instagram en Youtube. De documentaire wil geen politiek statement maken, maar juist een neutraal beeld geven en helpen om de hoofddoek te ontdoen van een stigmatiserend imago. Je kunt de expo gratis zien dagelijks vanaf 12.00 uur bij de Melkweg (nog tot 15 november).

Vrijdag

Het is heerlijk weer en dus extra leuk om even ergens je weekend te gaan vieren. Je weet inmiddels wel wat onze favoriten zijn. Feeling Friday bij Pllek is altijd goed, net als SoSo Lobi bij Waterkant. Daarnaast barst het van de nieuwe tentjes in de stad. Bar Boca’s is ook top voor een drankjes met wat bites, of check De Foodhallen.

Je kunt ook naar de opening Het Wilde Westen gaan. Huis Boompje Feestje. Vanaf 18.00 uur (tot laat) kun je meevieren dat BoLo er een supertoffe hotspot bij heeft.

Lekker nog even genieten van het lekkere weer kan ook op je skates of skeelers, want vanavond is er weer een Friday Night Skate. Om 20.30 uur verzamelen bij Vondel CS. Lekker sporty je weekend in.

Bij EdelWise kan je elke laatste vrijdag van de maand een mooi begin van je weekend maken. Bij het Sieraad dans je tot in de vroege uurtjes. Een ticket kost een tientje. Zin in een oldfashioned 80s en 90s feestje? Dan moet je naar LOBI.

Vanavond kun je ook weer lekker gratis de dansvloer op bij VLLA vanaf 21.00 uur bij Dateweek. Dit feestje markeert het eind van dateweek 2015, maar je bent ook welkom als je niet gedate hebt de afgelopen week.

Zaterdag

In het Huis van de Wijk is er een gezondheidsfestival, waar je workshops kunt volgen over sport, opvoeding en gezond eten. Gezondheidsambassadeurs leren kinderen koken, je kunt dingen proeven en er is een quiz. Iedereen is welkom op de Slotermeerlaan 103-H. De entree is gratis.

In Studio K is het dit weekend weer genieten van fijne muziek bij het Jazz fest. Van 14.00 tot 03.00 uur zie je optredens van onder andere Zuco 103, het Xavi Torres Trio en nog veel meer. Een ticket kost in de voorverkoop
€ 20,= en het festival is ook geschikt voor kids met een eigen interactief kindermuziek programma met Tin Men and the Telephone. Check de site voor meer info.

In het Bijlmer Parktheater kun je een mooie dansvoorstelling zien: DanceClick van Bijlmer Danst. Het begint om 20.00 uur en de entree is € 13,50. En als je toch in de Bijlmer bent kan je even de kersverse Foodhallen Zuid-Oost World of Food checken.

Het is Halloween zaterdag en dus zijn er veel verkleedfeestjes in de stad.

Om 20.30 uur start op het Rokin een Halloween Parade. Een ode aan eeuwige roem met een stoet van celebs die zijn overleden, zoals Marilyn Monroe, Michael Jackson, Amy Winehouse en vele anderen, die loopt van het Rokin, via de Dam, Nieuwe Zijds Voorburgwal, Martelaarsgracht, Nieuwendijk via de Haarlemmerdijk naar het Westerpark. Meedoen is gratis.

Zaterdag is er een spookachtig feestje vanaf 22.00 uur in de Tolhuistuin: Halloween Hairball. Een ticket kost 
€ 15,= en je mag helemaal los met je verkleedkleren en je sminck.

Bij Het Sieraad mag je ook met bezem en enge neus dansen. Het feestje heet A Mokum Halloween Story en meer dan dertig DJ’s zorgen dat je voetjes zeker van de vloer gaan. Tickets zijn € 16,50.

Bij OT301 is er een heel bijzonder Halloweenfeest: Huishoudbeurs. Shop till you drop dead. Vanaf 21.00 uur tot 03.00 uur. Niet verkleed is geen entree. Dus pak die swiffer mee en doe je schort aan. De tickets kosten een tientje.

In Oost kun je naar S7N City, Halloween Special bij Canvas op de 7e vanaf 23.00 uur. Entree is € 10,=.

Zondag

In het Amsterdam Museum is een expo over Graffiti Art, straatkunst. Vanaf 10.00 uur kun je terecht en de entree is (zonder Museumkaart) € 12,=. De tentoonstelling is nog te zien tot 24 januari 2016.

Bij de Thuykamer exposeren vijf beeldmakers hun werk met het thema: thuis. Zondag ben je vanaf 16.00 uur ben je van welkom om het werk te komen bekijken. Er zijn hapjes en drankjes voor een heerlijke winter warm-up. Miriam van Beurden toont videowerk, Marijke Wies Schuil, Constant van Panhuys, Jeroen Staats en Marieke de Bra laten allemaal heel bijzonder fotowerk zien.

Zonnige zondagen zijn perfect voor een rondje over de Sunday Market bij de Westergasfabriek. Van 12.00 tot 18.00 uur en de entree is gratis.

Rock ‘n Lommer is een rock and roll festivalletje in het Erasmuspark. Zondag kun je workshops volgen en je petticoat laten zwieren. De kids worden geëntertained door Tante Lien.

In de Vondelkerk is het vanaf 13.00 uur Swappingmall georganiseerd door The Gardeners. Ze delen hun kledingkasten voor het goede doel. En jij kunt dameskleding verkopen of ruilen dat schoon (zonder vlekken), heel en niet versleten is. Meld je dan even aan via Facebook en neem je eigen rekje of kleedje mee. Je mag ook alleen komen kopen (en daarmee het goede doel sponsoren). De entree is gratis.

Zondag staat er weer veel in het teken van boeken en verhalen.

In De Ruimte in Utrecht kun je vanaf 14.00 uur de boekpresentatie van Pluk je Momenten en A Happy Sunday vieren met Janne Plukt. Pruttelende soep in keuken, een gitaar klinkt, mooie mensen, een tipi waar Sandra mensen aandacht geeft, een ballenbak van de Geluksroute om mensen te leren kennen, een loungehoek om lekker te relaxen. Maar je kunt ook aan de slag om het tijdschrift Alles Mag te maken of mooie momenten te tekenen. Om 15.30 uur vertelt Janne het verhaal over haar boek Pluk je Momenten. Neem iets lekkers mee en bestel alvast het boek online. Zondag begint ook weer de Momentenweek, waar je elke dag stil kunt staan bij een mooi moment.

Bij het Betty Asfalt Complex in Amsterdam kun je om 15.00 uur naar Barts Boeken Club. Barts Boekenclub is een poëzie- en prozamiddag. Zondag is het Allerzielen en er zal deze middag een eerbetoon worden gegeven aan onder andere overleden dichters en schrijvers als Slauerhoff en Joost Zwagerman. Schrijvers Rosita Steenbeek, Lucas Hirsch en Jesse Dorrestijn zullen voorlezen uit eigen werk en er is muziek. De entree is € 10,=.

In Noord bij Pllek vindt van 31 oktober (tot en met 8 november het Storytelling Festival. Hier worden verhalen verzameld en verteld en het thema is dit jaar Op Reis. De voorstellingen worden op diverse locaties in Amsterdam gehouden, zoals het EYE-filminstituut en de Openbare Bibliotheek. Het Storytelling Festival begint zondag om 10.00 uur en de tickets zijn € 10,=. Meer info over het festival vind je op de site.

Bij Baut Zuid is het zondag BAUTZUID Indoor Oesterfest met oesters van onder een euro. Luxe doen voor weinig ;-).

Penoza fan? Bij VLLA aka De Raaf kun je zondag weer live Penoza kijken. En crimineel lekker eten voor weinig.

Bij Café Zilt op de Zeedijk kun je zondagmiddag genieten van jazz bij Zilt’s ZondagmiddagJazzSessie vanaf 17.30 uur. Gratis entree.

Kobalt Live vindt elke eerste zondag van de maand plaats bij je raadt het al Café Kobalt. Vanaf 16.00 uur kun je luisteren naar fijne live muziek. De entree is hartstikke gratis.

Mariken in de tuin der lusten is een bijzondere voorstelling in de Stadsschouwburg. Met Hannah Hoekstra van het Nationale Toneel (die een gouden kalf won). Muziek is geschreven door de alom geprezen Calliope Tsoupaki. Het ticket kost een tientje en het begint om 20.30 uur.

Happy Weekend!

IMG_9266

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu