Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 6, 7 en 8 november

Vrijdag, zaterdag en zondag

Tot en met 8 november vindt het Storytelling Festival plaats.Er worden verhalen verzameld en verteld en het thema is dit jaar Op Reis. De voorstellingen worden op diverse locaties in Amsterdam gehouden, zoals het EYE-filminstituut, de Openbare Bibliotheek en Podium Mozaiek in West. Het Storytelling Festival begint om 10.00 uur en de tickets zijn € 10,=. Meer info over het festival vind je op de site.

Aan het Hugo de Grootplein is een drie daags DIY restaurant Foodsy. Het is uniek want er is geen personeel, je mag fijn alles zelf doen. De ingrediënten zijn aanwezig, je hoeft alleen de instructies op te volgen, jezelf het bord voorschotelen en het na afloop natuurlijk ook zelf afruimen, afwassen en afrekenen (via de pin).  Wat het kost moet je zelf even gaan uitvinden, maar apart is het wel (en het menu ziet er heel goed uit).

De dagen worden donkerder en dus doet lichtstad Eindhoven haar naam eer aan met Glow. Van 7 november tot en met 14 november kun je ‘s avonds via verschillende routes in de stad alle geweldige, spectaculaire en mooie lichtkunstinstallaties checken die zijn opgesteld. Kerken en gebouwen zijn prachtig verlicht doordat beelden op worden geprojecteerd. Het is aan te raden om op een doordeweekse avond te gaan want het is meestal erg druk in het weekend. Het thema van deze 10e editie is Natuur en Architectuur. Meer informatie vind je op de site.

Vintage design, Art Deco, speelgoed, vitrine- en verzamelobjecten scoren? In de Posthoornkerk op de Haarlemmerdijk is tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur een Kunst & Design beurs. De entree is gratis. 

70 jaar Kriterion in 70 uur is een groot feest ere van het guess what, 70-jarige bestaan van Kriterion. Er zijn veel filmklassiekers te zien, veel muziekoptredens en exposities. Niet alleen Kriterion wordt als locatie gebruikt, ook eetcafé Skek (24 uur lang geopend met oa. brakke ontbijtjes en tosties), Studio K en De Uitkijk en de Oppascentrale. Check de site voor alle festiviteiten.

Vrijdag

Vanmiddag om 14.30 uur kun je bij Concerto luisteren naar een akoestisch optreden van Tom Smith van De Editors. Gisteren nog in de HMH, nu van heel dichtbij te zien.

Of je worst lust is een vrijdagborrel bij Pllek georganiseerd door Borreltje Noord. Echt iets voor #teamvlees want voor bij je borrel is er dus worst. Het feestje duurt van 17.00 tot 23.00 uur.

Bij The Roast Room, is het voortaan elke eerste vrijdag van de maand Vrijdagmiddag-‘proast’. Vanaf 17.00 uur is het happy hour en draait de dj fijne tunes.

Bij Spaces op de Vijzelstraat kun je normaal kantoor houden, maar vanavond staan baarden, bikes en bodywork centraal. Drinks & Ink organiseert vanaf 17.00 uur een borrel voor echte mannen ;-). De entree is € 5,50, en daarvan gaat € 0,50 naar Movember.

De TonTon Club was de hele zomer al outdoor op het Westergasterrein, maar heeft nu een fijne binnenlocatie op hetzelfde terrein en die plek wordt vrijdag feestelijk geopend met drankjes en dj’s. En games natuurlijk :-). Flipperen!

Bij de North Sea Jazz Club kun je uiteraard weer A Friday Night Out. Dit keer met Julia Zahra en Chris Hordijk (allebei bekend van The Voice of Holland) en Monique Klemann van Lois Lane. Vanaf 20.30 uur begint het en een ticket kost een tientje.

Houd je van Funk, Disco en Soul, dan moet je zeker even met de voetjes van de vloer in Paradiso. Bij Zwarte Koffie blijf je echt wel wakker! De entree is (inclusief lidmaatschap) € 13,50 en het begint om 23.55 uur en duurt tot 05.00 uur.

Waterkant zorgt dat de zomer voort blijft duren met een nieuwe editie van het gratis feestje Hot Sauce. Vanaf 23.00 uur ga je los.

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag en zaterdag wordt alweer de derde editie van het Harry Mulisch Festival
gehouden. Rondom het Leidseplein zullen op dit literatuurfestival Frieda Mulisch, Thomas en Daan Heerma van Voss en andere literaire zwaargewichten, maar ook Ellen ten Damme en rapper Akwasi, optreden. Er zijn rondleidingen in het huis van Harry Mulisch en het festival is uiteraard geïnspireerd op zijn werk.

Zaterdag

Heb je altijd al je eigen toko willen runnen, lekker je eigen baas willen spelen? Zaterdag is het startersdag bij de Kamer van Koophandel en kun je gratis de hele dag (van 10.00 tot 18.00 uur) naar lezingen, gesprekken voeren met experts en coaches en jezelf oriënteren op het starten van je eigen bedrijf. Het is ook een bijzonder goede gelegenheid om te netwerken en kennis op te doen. De startersdag is niet alleen in Amsterdam, maar ook in 6 andere steden, je moet je wel even aanmelden via de site.

Vanaf 13.00 uur Kindertheatertijd in VLLA met Hatseflats Kinderimprovisatietheater. Voor kids van 5 tot 10 jaar is het gezelligheid alom en mogen zij bepalen wat er op het toneel gaat gebeuren. En ze mogen meedoen ook. Een kaartje kost € 5,=.

Joost & Joost organiseren zaterdag vanaf 15.00 uur een wijnproeverij. Op de proeftafel staan 25 mooie wijnen. De entree is € 10,= en je kunt je via de link op facebook.

De Jan Eef (dat is de hippe naam van de Jan Evertsenstraat ;-)) organiseert zaterdag weer een te gek Festival met muziek, cabaret en theater op bijzondere locaties in de straat, zoals winkels. Bij favoriet White Label Coffee is natuurlijk ook een van de optredens te zien. De optredens zijn verdeeld in drie blokken van drie optredens van elk een half uur en de festivaldag wordt afgesloten met een eindfeest bij MidWest met live-muziek van Swing & Tell en dj Menjo. Het festival duurt van 19.30 tot 22.30 uur en tickets voor het festival kosten € 17,50 (er zijn ook tickets bij MidWest verkrijgbaar, maar neem cash mee, er is geen pin). Toegang tot het eindfeest vanaf 22.45 uur is gratis.

Zaterdag is het weer Museumnacht. Hoewel het altijd superdruk is, is het wel heel speciaal om ‘s avonds door de stad langs alle musea te lopen en een kijkje te nemen binnen waar naast de kunstwerken die er normaal getoond worden, ook allerlei speciale evenementen te doen zijn. Museumnacht start om 19.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Een ticket is overigens niet echt goedkoop € 18,50, maar je krijgt daarmee wel 24 uur gratis reizen met het OV en met de pendelbus van Zuid-Oost naar Nieuw-West, en korting op de afterparties en een heleboel mooie ervaringen én je mag met je polsbandje tot 31 december nog een keer gratis terugkomen naar het museum van je keuze.

In de Balie is het zaterdag Rollerdisco! Rollerskates, je spandex lichtgevend roze legging met beenwarmers aan en gaan! Start is om 22.00 uur, en de tickets kosten € 15,=.

Zaterdag en zondag

In de Hallen is het weer tijd voor gestruin met de Local Goods Weekend Market. Scoor je locale spulletjes, bijzondere kadootjes en toffe dingetjes voor in huis hier.

Graffitti is hot sinds het streetart heet ;-). In het Amsterdam Museum kun je mooie voorbeelden zien: Graffiti: New York Meets the Dam. De entree is € 10,= (met Museumkaart gratis).

Bij broedplaats Radion kun je van 7 t/m 15 november kunstinstallaties bekijken bij Nachtwerk. Gratis.

Zondag

Bij Radion kun je zondagmiddag chillen bij RadiNoon. Je kids zijn onder de pannen bij de nanny’s van 24nannie, terwijl jij luistert naar de dj of live band. Vanaf 13.00 uur en gratis entree.

Blijburg Aan Zee is eindelijk weer open, heeft nu een vaste plek en dat moet gevierd! Het Blijburg Openingsbal is jammergenoeg geheel uitverkocht, maar zondag is er ook een heel leuk feestje met veel muziek (jamsessies), gezelligheid en natuurlijk vertier voor de ukkies. Vanaf 12.00 uur en de entree is gratis! Hopelijk werkt het weer mee en kun je nog even met je voetjes in het zand ook!

In de Tolhuistuin is het zondag weer tijd voor Tori. Met dit keer de tori (het verhaal) van Pete Philly. Vanaf 15.00 uur vertelt hij, rapt hij en jamt hij samen met Gerson Main (beste singer-songwriter) en Kypski van (C-mon & Kypski). Een ticket kost € 8,50.

Bij Hannekes Boom is het er vanaf 15.30 uur gratis muziek van de pop/rock band Pride.

Kijk jij Penoza nog gewoon thuis op de bank? Wat saai! Je kunt ook lekker bij De Raaf gaan kijken, oftewel VLLA, en vooraf nog crimineel lekker eten voor weinig. Dit keer zijn twee jongens van de coach aanwezig voor een Q&A.

Happy weekend!

IMG_8880

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu