Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 13, 14 en 15 november 2015

Vrijdag, zaterdag en zondag

Bij Het Sieraad in West is een gek festival: De CarniVal-editie van de FoodParade. Eten, een bingoshow, workshops, een Out&FitMarkt en dj’s. Vrijdag van 18.00 tot 03.00 ur, zaterdag van 13.00 t0t 03.00 uur en zondag van 12.00 tot 22.oo uur kun je naast genieten van food en dj’s, ook een ZondagSuperBrunch verwachten. Op vrijdag en zaterdag is tot 20.00 uur de toegang gratis, daarna betaal je een tientje entree. Zondag is het foodfestijn de hele dag gratis.

Vrijdag en zaterdag

De dagen worden donkerder en dus doet lichtstad Eindhoven haar naam eer aan met Glow. Tot en met zaterdag 14 november kun je ‘s avonds via verschillende routes in de stad alle geweldige, spectaculaire en mooie lichtkunstinstallaties checken die zijn opgesteld. Kerken en gebouwen zijn prachtig verlicht doordat beelden op worden geprojecteerd. Op het Stadhuisplein is een prachtwerk neergezet dat je zeker live moet gaan zien. Betoverend mooi. Het thema van deze 10e editie is Natuur en Architectuur. Meer informatie vind je op de site. Glow is gratis toegankelijk, alleen voor een aantal binnenevenementen (zoals in het Van Abbemuseum) betaal je entree.

Vrijdag

Bij De Tolhuistuin voor de 23e maal de El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt. Er wordt een prijs toegekend voor talentvolle kleurrijke dichter en een voor het beste verhaal. Op het programma staan muziek, poëzie en veel mooie verhalen en een Marokkaanse theeceremonie. Achteraf is er ruimte voor ontmoeten, netwerken en verbinding. Het event begint om 20.00 (inloop van 19.00 uur). De entree is € 10,= inclusief theeceremonie en drankje bij het netwerken.

In de Marktkantine is er deze vrijdag een Meat Market met vlees van de barbecue, veel dj’s, waar Meat daten het nieuwe speed daten is. De meat market is van 17.00 tot 01.00 uur open en als je voor 19.00 uur komt is toegang gratis. Na 19.00 uur is de entree € 6,=.

Vrijdag is opening van de ijsbaan op het Leidseplein. Alle inkomsten van de openingsdag worden aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Je kunt er lekker schaatsen, maar je ook misselijk eten aan wafels, oliebollen en poffertjes. De ijsbaan is open van 12.00 uur tot 0.00 uur.

Dance classics, lekker eten en een drankje: Vondelpark op vrijdag is een prima vrij-mi-bo locatie. Vanaf 17.30 uur borrelen bij Vondelpark 3.

Bij Pakhuis De Zwijger is een boeiend event dat Carpet Storytelling heet. Vanaf 20.00 uur leer je meer over het verhaal achter tapijten, waar een hele wereld achter verborgen gaat. De entree is gratis.

Studio K heeft de Brassband Gallowstreet uitgenodigd voor een superfunky feestje. Het begint om 20.30 uur en tickets kosten € 9,20.

Ben je meer van het housen, dan kun je naar een gratis feestje bij N.A.P. Eten & Drinken op IJburg. Vanaf 21.00 tot 03.00 uur kun je dansen op old skool vibes bij OGHF met DJ PER, DJ MAGNUM & MC PPHOLL.

Bij The Waterhole kun je lekker rocken bij de Hudson Five. Leadzangeres Sandra neemt afscheid, maar niet zonder nog een keertje samen met Chris Zegers op het podium te hebben gestaan. Het feestje begint om 23.00 uur en de entree is gratis.

Tram 10 rijdt eindelijk weer, en dat wordt gevierd met een bijzonder feestje: TRAM 10 met Man With No Shadow, Jeff Rushin en de Tram 10 residents. DJ Man with no shadow zal zijn techno dj-kunsten samen met andere dj’s in de tram laten horen vanaf 23.00 uur. De tramtickets kosten € 10,=.

Bij Canvas is het I Love Vinyl avond. Altijd verzekerd van een paar fijne dansplaatjes.

Zaterdag

Als je cultuur een warm hart toedraagt ben je vast wel bekend met We Are Public. Zaterdag vieren ze een feestje in oa. De Balie, Theater Bellevue, het Bimhuis, Concertgebouw en het Compagnietheater. Om deel te nemen moet je lid zijn en een Public-pas scoren. Maar er is er ook een afterparty waar niet-leden met de voetjes van de vloer kunnen. Je moet wel even op attend klikken zodat je een plekje op de gastenlijst krijgt. Je kunt je aanmelden via www.wearepublic.nl. Meer info over het overvolle en superleuke programma vind je op de site. 

In Radion is het zaterdagnacht allesbehalve stil bij SILENT w/ PÄR GRINDVIK, RINGO LIVE, SUB DIVISION, ALBERT SILVER. Deze techno avond vol verassingen, prachtige creaties, en een heerlijke line-up is echt voor subliem voor kenners. De tickets zijn € 10,=. 

OT301 viert haar SWEET 16 – OT301 – 16th Birthday, en iedereen is uitgenodigd voor dit gratis feestje dat een bijzonder programma heeft. Van 18:00-23:00 kun je converseren met vluchtelingen van Wij Zijn Hier, bij De Peper kun je organic vegan cakes, hummus en soep eten. Er is een Art Performance, een Ukelele Solo Show en er treden een aantal bands op met spannende namen als Kruidkoek, The Bucket Boys and Who wants to be an Anarchist. Er er kan gepingpongd en film gekeken worden en nog veel meer. Dat belooft wat.

Zaterdag en zondag 

In de De IJhallen kun je zaterdag en zondag weer helemaal je vintage hart ophalen, met ruim 750 kramen met tweedehands meuk, rommel en misschien wel jouw nieuwe vintageboots of secretaire.

Zondag

Zie ginds komt de stoomboot…… De Aankomst van Sinterklaas is weer een indrukwekkende intocht over de Amstel, waar de stoomboot wordt vergezeld door honderden boten en bootjes, waarna de Sint te paard verder de stad intrekt. De stoet van praalwagens is 1 kilometer lang, en loopt van het Scheepvaartmuseum via de Dam langs het Muntplein, Rembrandtplein, Frederiksplein, Weteringscircuit naar het Leidseplein . De Amsterdamse intocht is de grootste Sinterklaasintocht ter wereld want er staan op de route 400.000 kinderen de Sint en zijn entourage te begroeten.

Zondag wordt tijdens de Week van het Oude Boek in de HallenBoeken in de Hallen: BOB enzo gehouden. Een Antiquarenbeurs met 40 stands met boekhandelaren uit Nederland en België. Boeken in de Hallen is van 10:00 tot 17:00 geopend en vanaf 13.00 uur is er een literair programma met diverse sprekers.
Amsterdam Vocal Circles in de Vondelkerk is een samenzang moment waarbij je zingt vanuit je hart, en je begeleid door Nicoline Snaas mee kunt zingen. Een vrije donatie wordt gewaardeerd. Van 14.30 tot 15.30 uur kun je meedoen.

Kunstenares Ria Diercks Kroon en haar dochter Eline Diercks organiseren samen een pop-up galerie Pop-up galerie Prinsengracht 464. Er worden schilderijen, beelden, glas, foto’s en installaties geëxposeerd van diverse kunstenaars. De opening is 15.00 uur met een optreden van een singer-songwriter. Geïnteresseerden kunnen de expositie bezoeken op 14, 15, 21, 22, 28 en 29 november van 12.00 tot 17.00 uur.

In navolging van het populaire bakprogramma wordt de aardappel zondag in het zonnetje gezet bij Heel Holland Poft. Naast geroosterde en gepofte aardappel kun je ook flammkuchen proeven en meedoen aan de Vergeten Aardappel Bingo of dansen op muziek van de Blue Grass Band. De entree is gratis en het event vindt plaats in het Machinegebouw bij de Westergasfabriek van 14.00 tot 18.00 uur.

Bij Hannekes Boom kun je zondag vanaf 15.30 uur weer gratis genieten van POP/SOUL by ‘Lisa & the Lumberjacks’. Zangeres Lisa Rietveld zingt catchy popsongs met interessante teksten, omlijst door een randje soul.

Op de H.J. Wenckebachweg is zondag Bajesdorp’s eerste magistrale Kofferbakmarkt, een rommelvrije rommelmarkt waar je in alle vrijheid de kofferbakken en kraampjes kunt afstruinen op zoek naar zeldzame zolderobjecten, bier van bevriende brouwers, maffe verzamelobjecten, biologische streekproducten of gewoon genieten van de glühwein en gezelligheid. Naast een verrassende muzikale omlijsting zijn er bij de kofferbakbingo prachtige prijzen te winnen. De toegang is gratis.

NFM, ook wel bekend als de Neighbour foodmarket strijkt weer in vol ornaat neer op het Westergasterrein rondom de Zuiveringshal. Stoofpotjes en gluhwein, stamppotten en andere hartverwarmende gerechten worden ter plekke voor je bereid. Lekker herfstig dus. En je kunt ook nog even langs de flea market kramen struinen en als je iets houdbaars in je koelkast hebt staan wat je niet gaat gebruiken, dan is de inzamelplek voor de Voedselbank daar heel blij mee. De NFM is weer open van 11.00 tot 18.00 uur.

Nog meer food: diMANGE is een hippe foodmarkt in het Felix Pakhuis, waar je uiteraard kunt genieten van muziek en ambachtelijk geproduceerde happen.

Niet in Amsterdam, maar in Egmond aan de Hoef, en heel erg de moeite waard is de Expositie in galerie de Kapberg, waar illustratrice Daphne Louter samen met Philip Hopman, Olivia Ettema, Marieke de Vree, en Lia Ruizeveld de Winter exposeert. Zondag wordt om 15.00 uur de expositie geopend, die tot en met 13 december elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend is. Erg de moeite, en Egmond aan Zee is vlakbij.

Bij 25Seven, aan het Entrepotdok wordt zondag om 17.00 uur de expo van fotograaf Hans Westerweel geopend: USA-NL. De expo is tot en met 15 januari 2016 te zien van maandag tot en met donderdag van 8:00-18:00, vrijdag van 08.00-20.00, zaterdag en zondag van 11:00-18:00.

Je ziet het, ook dit weekend heb je weer helemaal geen tijd om je te vervelen! Happy weekend!
Weekendagenda logo

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

  • Reply
    gouweleeuw
    13 november 2015 at 10:03

    Leuke uitstapjes dankzij de rijkemeisjes heel erg leuk.

  • Voeg een reactie toe

    Menu