Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 20, 21 en 22 november 2015

Vrijdag, zaterdag en zondag

Pop Into Berlin is een toffe pop-up-store op de Utrechtsestraat die nog tot 22 november geopend is. Je kunt er terecht voor Berlijnse vibes, lifestyle items, design, fashion en food.

Tot en met 29 november kun je weer genieten van de prachtigste docu’s tijdens het IDFA. Meer informatie over alle 139 films die vertoond worden en de lezingen en andere interessante dingen die er georganiseerd worden tijdens dit festival kun je vinden op de site.

Vrijdag

Bij Roest in Oost is er vrijdagavond weer een te gekke Avondmarkt met toffe items, eten, drinken, dansen en muziek. En natuurlijk goeie vibes. De markt begint om 17.00 uur en de entree is natuurlijk gratis.

De superleuke fashion/design/coffee winkel Raibu aan de Jan van Galenstraat organiseert regelmatig leuke events. Deze vrijdag is er de opening van de expositie: TRANSELF: One Woman, Many Faces van Alexandra Feo. De avond wordt aangekleed met live klassieke muziek. Het event duurt van 17.00 tot 20.00 uur en de entree is gratis!

/ K Baal: Banaan & Elvis en Shit on the marble is het vrijdagavond dansfestijn in Studio K, met veel house en hiphop tunes. De entree is gratis en het begint om 23.00 uur.

Zaterdag en zondag

Dit weekend kun je de eerste editie van ARTWEST meemaken. Een kunstfestival dat plaatsvindt in De Hallen en op andere locaties in de Baarsjes. Je kunt meedoen aan vilt- en andere workshops, ateliers binnenlopen van deelnemende kunstenaars, een cursus portret fotografie volgen, of een dwaalsafari door de Baarsjes doen, om maar wat te noemen. Veel onderdelen van het programma zijn er gratis, maar er zijn ook onderdelen van ArtWest waarvoor je entree betaalt, check even de website voor meer info.

Lekker marktstruinen kan dit weekend natuurlijk ook weer. The Locally Yours market wordt gehouden in de Studio Pistache aan het Frederiksplein. Locally Yours is supporter van en verkoopt duurzame producten van lokale makers. De markt is op van 12:00 tot 17:00 en de entree is gratis.

Zaterdag

De Beurs van Berlage heeft een grote renovatie ondergaan en het 112,5 jarige Rijksmonument is weer als nieuw. Daarom organiseren ze zaterdag een Open dag en kun je deelnemen aan het uitgebreide programma dat is opgesteld. De open dag is gratis te bezoeken.

Houd je van een robbertje rennen, dan kun je zaterdag lekker door de modder lopen over het onverharde parcours in het Amsterdamse bos bij de Pop-Up Run MUD edition. Zowel beginners als gevorderde hardlopers kunnen deelnemen aan een run 6,5 (€ 8,=) en 13,3 km (€9,=), die start om 11.00 uur. Mocht je geen zin hebben om mee te doen, dan kun je de groep natuurlijk altijd even gaan aanmoedigen. Inschrijven kan via deze link.

Bij het Bimhuis kun je voor € 10,= luisteren naar de drie meest getalenteerde leerlingen van een van de beste muziekscholen ter wereld, de Yehudi Menuhin School, in het kader van het Young Pianist Festival. De pianoconcerten beginnen om 12.00 uur.

Het M-Lab in Noord organiseert jaarlijks Uit het IJ, een theateravond waar drie jongen talenten optreden. Omdat M-Lab per 1 januari haar deuren moet sluiten is dit de laatste keer. Je koopt een kaartje van een tientje en kunt de drie voorstellingen van respectievelijk Silencio Pinas, De Meisjes met de Wijsjes en Marieke Bresseleers bijwonen vanaf 20.00 uur.

Op het Neude in Utrecht is zaterdag een cultmarkt: Le Bazarre. Er zijn bijzondere merken vertegenwoordigd en natuurlijk ook de nodige versnaperingen te verkrijgen bij Foodtrucks. De markt is van 12:00 tot 17:00 uur open.

Heb je zin om lekker met de voetjes van de vloer te gaan dan is er natuurlijk weer een feestje bij VLLATHEFUNKYWEST. Tickets zijn € 7,= en het feest begint om 19:00 en duurt tot 03:00. De dj’s draaien alleen vinyl en cassettebandjes. Lekker analoog.

Zondag

Zin in een wijntje op zondag? Dan kun je terecht bij Wine & Design, een proeverij die wordt georganiseerd door Edha interieur en Pasteuning Wine & Catering. De entree is gratis en het event duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Lekker rommelen? Nold’s Rommelmarkt in Oost heeft vintage & design te koop.

In het Betty Asfalt Complex is het zondagmiddag vanaf 15.00 uur weer Barts Boekenclub, waarin dit keer de thriller centraal staat. Te gast zijn Max van Olden, René Appel, Heleen van der Kemp en Ilse Ruijters. Een ticket kost € 10,=.

Happy weekend!

IMG_1286

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu