Gastblogs Lianne van Asten

De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #5

Lianne van Asten (26) doet de komende tijd in haar gastblogs voor De Rijke Meisjes tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier en hier. Vandaag blog #5.

Het prachtige Sevilla

De twee weken in Sevilla vlogen voorbij!  En ik had niet het beste begin aangezien ik na een paar dagen ziek werd. Super vervelend! Ik denk dat het komt doordat het buiten nog erg warm is (30plus) en binnen overal airconditioning is. ’s Nachts lig ik in de tocht van onze airco in de kamer.

Maar het zou ook kunnen liggen aan mijn levensstijl in Lissabon. Had de laatste week niet heel veel slaap…

Dus minimaal 3 dagen had ik geen energie en was ik daar best gefrustreerd om. Ik wilde graag de stad verkennen!

Dus ik heb het heel rustig aan gedaan. Veel gelezen op het dakterras van het hostel en elke middag een siësta!  Die siestas heb ik er overigens de rest van mijn verblijf hier in gehouden! Helemaal niet verkeerd, even een dutje in de middag na een ochtend werken!

Ik heb ontdekt dat Sevilla een hele chique stad is met veel geld. Alle gebouwen zijn zo prachtig en alles is netjes onderhouden. Daarnaast kleden de mensen zich hier in dure outfits.  De meeste vrouwen lopen op hoge hakken en dragen veel make-up. Zo veel chiquer dan ik met mijn slippers en korte broek!

Wat ik erg leuk vind aan deze stad is dat er zo veel families wonen. Er zijn ontzettend veel speeltuinen.  Overal zie je kinderen spelen. In de speeltuinen, in parken en op straat. De ouders staan ondertussen gezellig met elkaar bij te kletsen en een drankje te drinken. Dus als je in Spanje wilt wonen en een gezinnetje wilt stichten is Sevilla zeker een aanrader!

Wat ik ook zo leuk vind aan Sevilla dat het altijd druk is bij elke bar. Zowel in de middagen als de avonden. Dat geeft de stad een relaxte en levendige sfeer. Bovendien zijn er altijd mensen in de straten!

Het werk in de ochtenden kan soms druk zijn. We bereiden altijd het ontbijt voor. Soms willen al die mensen wafels en crêpes en cappuccino en zijn we constant alles aan het aanvullen. Er zijn kleine bakjes die we vullen met chocola, pasta, jam enz. Super irritant werk om te doen  We praten ook altijd over ’those damn cups’. Maar verder is het ontbijt prima om te doen. Het is heel anders dan het werk in Lissabon en dat maakt het leuk. Bovendien is het gezellig om altijd met z’n tweeën te werken.

Vorige week had ik trouwens toch een gekke ochtend. Ik liet steeds van alles uit mijn handen vallen. Ik kreeg het zelfs voor elkaar mijn vingers te verbranden terwijl ik voor iemand cappuccino aan het bereiden was. Aan de melkopschuimer. Pijnlijk!!! Soms heb ik van die bizarre dagen dat alles mis lijkt te gaan. Tja, arme Ryan die met mij moest werken die ochtend. Ach, meestal kan ik er ook wel weer om lachen; moet er toch hilarisch uitzien als ik zo onwijs lomp bezig ben.

De twee andere supporters, Ryan uit Amerika en Sinem uit Turkije zijn super aardig! We hebben veel lol met elkaar en grappen wat af. De mensen die achter de receptie werken zijn ook erg gezellig en houden ook altijd van een grapje. En wat helemaal leuk is dat 3 van mijn collega’s een hond hebben. Dus zowat elke dag loopt er wel eentje rond in het hostel die dan alle aandacht krijgt van ons. Ik ben gek op honden!!!

Maar na twee weken heb ik zin om naar een andere plek te gaan. Ik mis de andere jonge reizigers om mee rond te hangen in en rond het hostel. Het is hier altijd zo rustig. Voor twee weken heel lekker en zeker toen ik ziek was, maar nu is het tijd voor een nieuwe plek.

Het plan nu is om voor een paar dagen naar Granada te gaan, daarna een paar dagen naar Valencia om vervolgens in Barcelona te arriveren. Daar zal ik weer in een hostel het ontbijt gaan verzorgen in ruil voor een slaapplek en eten. Ik zal daar waarschijnlijk een maand blijven. Dus veel toffe dingen in het vooruitzicht! Ik heb er helemaal zin in.

Morgen moet ik weer mijn spullen gaan pakken. Ik hoop dat ik dit keer sneller ben dan de vorige keer!

Lianne

20150915_125308 20150920_185859 20150921_202018

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

  • Reply
    De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #7 |
    16 december 2015 at 10:22

    […] van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu