Gastblogs Lianne van Asten

De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #6

Lianne van Asten (26) doet de komende tijd in haar gastblogs voor De Rijke Meisjes tweewekelijks verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hierhier en hier. Vandaag blog #6

 

Mijn favorieten van Sevilla

Na dik twee weken in Sevilla heb ik mijn 10 favorieten van deze stad voor jullie op een rijtje gezet:

Royal Alcázar de Sevilla
Wat een prachtige tuin is dit!!!
Elke maandag van 18u tot 19u kun je een uur gratis naar binnen. Wel een uur van te voren in de rij gaan staan zodat je meteen om 18u naar binnen kan, want het is druk (iedereen houdt ervan als iets gratis is!). Heb je een studentenpas en je bent onder de 26 jaar dan kan je altijd naar binnen voor maar 2 euro dus dan zou ik dat doen. Hoef je niet in een lange rij te staan en je kan de tijd nemen voor je bezoek.
Leuk weetje, Game of Thrones heeft hier gefilmd!

Plaza de Doña Elvira
Een lief pleintje met een fontein. Heerlijk om te zitten lezen en de verschillende mensen langs te zien komen.

Plaza de España en Parque de Maria Luísa
Prachtig groot gebouw en een heel mooi park erbij. Door het gehele park zijn verschillende fonteinen en vijvers en veel groen en bloemen. Het heeft een Marokkaans tintje met alle tegels. Heerlijk om daar wat te gaan lezen. En in de avond perfect voor een rondje hardlopen.

Flamingo optreden bij Carbonaria
Voor een beetje cultuur proeven moet je zeker een flamingo optreden zien. Deze bar is wel wat toeristisch maar het heeft een gezellig sfeertje en het optreden is gratis.
Ik was erg onder de indruk. Ik zie de rode schoenen nog voor me van de jonge man die vliegensvlug alle ritmes dansten. Er waren daarnaast een zanger en een gitarist die voor de traditionele muziek zorgden. Wat een passie en vuur waarmee er gedanst en gezongen werd! Heel tof!

El Riconchillo
Dit is het oudste restaurant van Sevilla en ziet er prachtig uit met alle tegels op de muren. De tapas zijn onwijs lekker en goedkoop. Ik heb hier samen met iemand gegeten voor maar 12 euro in totaal.

Plaza Alameda de Hercules
Groot lang plein met allerlei verschillende cafés en restaurants. Perfecte plek om een avondje uit te gaan. Je neemt wat te drinken mee en zoekt een goed plekje op het plein met je vrienden. Eerst even uitgebreid kletsen en de drankjes delen. Rond 3u zoek je een keer een bar op voor een dansje (Ja, uitgaan in Spanje is laat!).
Oeh, en hier kan je lekker ijs vinden!

Dagtrip naar Ronda
Wat een prachtige plek!!! Blijf niet te lang in het stadje hangen maar ga een stuk wandelen in de omgeving rondom het stadje. Zo kan je de brug beter bekijken waar het stadje bekend om is. Bovendien is de omgeving prachtig en heerlijk rustig. Daar zou je zo langer kunnen blijven om een paar dagen te wandelen.

Fiets huren
Voor 8 euro kun je een fiets huren en de hele stad door touren. Een goede manier om meer van de stad te bekijken dan alleen het oude centrum. De stad is plat en er zijn fietspaden! Het gekke alleen is dat ze soms zomaar ophouden en dan moet je maar uitzoeken waar je dan gaat fietsen, want soms zijn de autowegen te groot en mag je daar weer niet op fietsen. Bij twijfel maar gewoon op de stoep fietsen.

Parque los Principes
Zoek je een rustig plekje in deze drukke stad dan is dit park met een mooie vijver een goeie om naartoe te gaan. Het ligt aan de andere kant van de rivier, in Triana, en is heel rustig.

Cathedral de Sevilla
Erg imposant en prachtig gebouw. Ik had er graag naar binnen gewild de laatste dag maar doordat er verkeerde tijden online stonden niet gelukt. Super balen! Maar gehoord dat het zeker waard is.

Lianne

blog 6 alcazar blog 6 parc blog 6 ronda

 

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #7 |
    16 december 2015 at 10:22

    […] haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blog lees je hier, hier, hier, hier, hier en hier. Vandaag blog […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu