Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 8, 9 en 10 januari 2016

Een mooi nieuw jaar, lieve lezers! De Rijke Meisjes wensen je mooie dingen op jullie pad en regelmatig een superrijk gevoel.

Vrijdag

Ook dit jaar organiseert Frits weer een boel leuke borrels. Vrijdag begint goed met Frits: de secret nieuwjaarsborrel! Je ontvangt per sms de geheime feestlocatie, dus schrijf je even in.

Pllek gaat fijn door met Feeling Friday, een van de meeste chille vrij-mi-bo’s van de stad. En ook bij Waterkant is het ook altijd vakantie en kun je lekker chillen het SoSo Lobi feestje. Andere fijne vrijdag hangouts zijn Piet de Gruyter, Walter’s – The Walter Woodbury Bar, en het pas geopende en hippe Hangar in Noord, en Bar Basquiat in Oost.

Elke eerste vrijdag van de maand kun je bij Het Westergasterras genieten van de Housekamersessies. Bij uitzondering is dit feestje dit keer op de 2e vrijdag, maar vanaf 20.00 uur kun je naar opkomend talent luisteren bij de heerlijke open haard of met je voetjes van de vloer als de dj losgaat. Je mag zelf ook mixen als je durft, van 02.00 tot 03.00 uur is het Open Booth.

Deze vrijdag gaat ook de Amsterdam Fashionweek weer van start. Tot 18 januari ademt de stad mode, bij het Westergasterrein, maar ook op diverse (onverwachte) plekken in de stad. Er is ook een Off schedule programma met veel verrassende events.

Nog tot en met 17 januari kun je de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival bekijken. De Illuminade wandelroute is 3 januari geëindigd, maar de bootroute is zowel per boot, als lopend ook zeker de moeite. Een mooi rondje Amsterdam.

In het Amsterdam Museum kun je nog Graffiti: New York Meets the Dam checken. De tentoonstelling is nog tot 24 januari te zien. En als je toch op de museumtour bent, ga dan ook even langs bij Foam, waar je het werk van een aantal Chinese kunstenaars kunt zien, die een beeld creëerden van de cultuur in het China van vandaag. De expo We May Have Met Before is nog tot 9 maart te bekijken. Daarnaast is er een bijzondere tentoonstelling van fotografe Francesca Woodman, On being an Angel. Woodman portretteert zichzelf op een heel indringende manier.

In de Meervaart is dit weekend Festival Contact. Een festival dat de veranderingen in het culturele landschap toont. Er is theater, film, stand-up comedy, muziek en dans te zien. Daarnaast zijn er discussies en debatten over kunst en cultuur. De entree is € 10,=.

Zin in een dansje?

Bij Club Air is er een Big New Years Party. Het feest begint om 23.00 uur en de entree is gratis.

Club Trouw ging vorig jaar ter ziele, maar nu hebben de eigenaars een vette nieuwe club in West geopend: De School. De programmering is voor elk wat wils en je kunt hier geheid en heel goed met je voetjes van de vloer.

Zaterdag 

De kids hebben zaterdag weer een topmiddag bij VLLA vanaf 13.00 uur, want het is weer Hatseflats Kinderimprovicatietheaterdag. Een kaartje kost € 5,= en er is van alles te doen tussen de korte voorstellingen door. Voor kids tussen de 5 en 10 jaar is het het leukste en je ouders mogen in principe ook mee ;-).

En of dat nog niet genoeg is kunnen de koters (van 3 tot 6 jaar) bij VLLA vanaf 16.30 uur kennismaken met muziek en ritme in Guppies Muziekcafé. De entree is € 7,50 en er kan naar hartenlust getrommeld en gebanjood worden onder begeleiding van muziekjuf Marit. Na afloop is het pannenkoeken eetfestijn.

Dat The Hoxton hip was wist je al, en dat je er heerlijk kunt loungen in de lobby vast ook. Maar je kunt ook lekker in de dogpose hangen tijdens YogaFest Yinspiration met yogamaster Andreas Trussat. De sessie begint om 11.00 uur en de tickets kosten € 5,=.

Om 14.00 uur kun je bij The Hoxton naar F-AB-ulous, een sessie waar foodconsultant Michelle den Hollander je alles vertelt over gezonde voeding, Fijn voor je goede voornemens. De sessie is onderdeel van Fashion Week Off Schedule en de entree is gratis.

Om 16.00 uur opent Lola Luid, een nieuwe cultuurhotspot in West. Er is live muziek, er zijn hapjes, kunst, onthullingen, sportactiviteiten, mode, design en nog veel meer!

In het gloedjenieuwe Blijburg is zaterdag een hele bijzondere benefiet avond voor Lils Mackintosh, een prachtige funky jazz-zangeres (ook wel de Nederlandse Billy Holiday genoemd). Zij zal haar eigen avond openen en afsluiten, en tussendoor zullen andere artiesten zoals Hans Dulfer, Clous van Mechelen, Wouter Kiers Quartet, Lost Pistones, Wim Husmann, Hansje Ravesteijn en Rodolfo Ravissant, Colette Wickenhagen, Saskia Riemens en JOOG belangeloos optreden. De benefietavond wordt georganiseerd door vrienden van Lils. Lils leeft al 15 jaar met ernstige reuma en een permanente longonsteking en als muzikant is het leven zonder gezondheidsproblemen al sappelen. Met deze benefietavond willen ze Lils een financieel steuntje in de rug geven. De entree is € 24,73 maar dat is voor een heel goed doel dus, want Lils is een schat. De avond begint om 21.00 uur en om 23.30 uur nemen de dj’s het over.

In de Chicago Social Club kun je voor € 5,= uit je dak bij de halve finale van de TWSTd DJ-contest 2015. Vanaf 20.30 uur kun je vijf dj talenten aan het werk zien en horen, die tegen elkaar strijden.

De Melkweg gaat Latin vrijdag vanaf 22.00 uur met Go Latin. De entree is € 10,=.

In Muziekgebouw aan het IJ is om 23.00 uur een bijzonder concert van Hieroglyphic Being. Met drumcomputers, synthesizers en andere electronische snufjes tovert de geluidskunstenaar een afro-futuristisch geluid tevoorschijn dat zo experimenteel is dat het onder geen enkele house of technostroming valt. De entree is € 10,=.

In de Sugar Factory zal elke tweede zaterdag van de maand een fijn feestje zijn met twee gerenommeerde dj’s die de hele avond back to back draaien. Het feestje in intieme setting begint om 23.59 en duurt tot 05.00 uur. De entree is € 9,50.

Bij Radion is zaterdag een gratis feestje met diverse cult classics op het gebied van house, old-school hip-hop, 90s drum & bass, dub, UK garage en techno.

Zaterdag en zondag 

Het weekend is weer rommelmarkttijd. De IJhallen zijn vanaf 09.00 tot 17.00 uur weer geopend en er kan weer fijn gestruind worden. Wie weet vis jij wel een prachtige vintagevondst tussen de meuk uit. De entree is € 5,=.

Zondag

In het Tassenmuseum is een leuke tentoonstelling te zien over Street Couture; High end fashion meets the street. Er is te zien hoe tegenwoordig alles wordt gemixt & matcht. De entree is € 12,50.

In de Tolhuistuin kun je zondag vanaf 15.00 uur naar de Tori (het verhaal) van Touria Meliani luisteren. De entree voor dit fijne culturele event is € 7,50.

Hannekes Boom gaat ook weer lekker los op zondagmiddag met Soul by Have Soul. Drie muzikanten en drie zangeressen die driestemmige koortjes afwisselen met cabaret. Ze zingen oa. soul-covers van Angie Stone, Macy Gray en Jill Scott.

Happy weekend!!!

IMG_6568

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu