Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 15, 16 en 17 januari 2016

Nog tot en met 17 januari kun je de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival bekijken. De Illuminade wandelroute is 3 januari geëindigd, maar de bootroute is zowel per boot, als lopend ook zeker de moeite. Een mooi rondje Amsterdam.

In het Amsterdam Museum kun je nog Graffiti: New York Meets the Dam checken. De tentoonstelling is nog tot 24 januari te zien. En als je toch op de museumtour bent, ga dan ook even langs bij Foam, waar je het werk van een aantal Chinese kunstenaars kunt zien, die een beeld creëerden van de cultuur in het China van vandaag. De expo We May Have Met Before is nog tot 9 maart te bekijken. Daarnaast is er een bijzondere tentoonstelling van fotografe Francesca Woodman, On being an Angel. Woodman portretteert zichzelf op een heel indringende manier.

In het kader van FashionWeek zijn er nog tot 18 januari modeshows in de Gashouder. Maar ook Off Schedule is Fashion week zeker zo leuk. Bij filmhuis Rialto kun je vrijdag naar FashionFilms. Bij WOW is zaterdag WOW Fashion Volcao.

In de Kalfsvelsteeg bij ArtDeli kun je de komende tijd het lichtkunstwerk Streetlights van Jorge Mañes Rubio bekijken.

Vrijdag

In het Volkshotel opent dit weekend de fijne pop-upstore van NHTK haar deuren met extra lange openingstijden. Vandaag is de store van 17.00 tot 01.00 uur open en kun je naast toffe kleren shoppen ook lekker dansen.

Om 18.00 uur treedt zangeres Martine Bond op het in café van Pakhuis De Zwijger in het kader van het Amsterdam Songwriters Guild. Zij is bekend van De beste singer-songwriter.

Baut verkast van het Stadionplein naar de Zuidas en opent haar deuren vandaag. De Grand Opening van Baut Zuidas wordt vast en zeker een leuk feestje.

Bij OT301/Mixtree is vanavond een exotisch feestje getiteld: New Souds Evening AVA free folkmusic from an imaginary country. Dat belooft wat. AVA is een intercontinentaal project dat muzikale elementen uit de mediterraanse gebieden miz met oosterse invloeden en europese jazz en avantgarde invloeden. De entree is € 4,= en muzikale avond start om 21.00 uur.

Zaterdag

Zaterdag kun je vanaf 13.00 uur harige benen op het Spui zien bij Aksie in Minirok. Verschillende jongerenafdelingen van politieke partijen doen deze ludieke actie om solidariteit met vrouwen te tonen. Als mannen (maar ook vrouwen zijn welkom) draaien zij de rollen eens om. Ze vieren de rok en de vrijheid die daarbij hoort. Hun blote of benen in panty symboliseren een vrije samenleving waarin vrouwen ongestoord over straat kunnen. Om 13:00 uur verzamelen ze op ‘t Spui. Een panty is toegestaan.

Zaterdag is het Nationale Tulpendag en wordt de aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Op de Dam komt een enorme tulpenzee te staan en iedereen mag hier gratis tulpen plukken.

Bij het Conscious Hotel Vondelpark kun je biertjes van Amsterdamse brouwerijen proeven tijdens het Amsterdams Bierfeest. Nip eens van een glaasje Gebrouwen door Vrouwen, De Prael en Oedipus Brewing bier. De entree is gratis, maar de biertjes uiteraard niet.

Een nachtje luxe overnachten in je eigen stad is echt vakantie. En dit weekend heb je de kans om dat eens te ervaren tijdens de Amsterdamse Hotelnacht. Het is alweer de vierde editie en je kunt niet alleen slapen in een van de 40 meeste mooie hotels van Amsterdam, maar ook diverse bijzondere evenementen en feestjes meemaken. De vaste kamerprijzen zijn € 55, € 75 of € 125 euro, exclusief 2,50 euro boekingskosten.

Bij broedplaats Radion kun je dit weekend naar de Hitzoneparty. Dansen tot je omvalt. En bij Pllek kun je dansen nadat de eettafels aan de kant zijn gezet bij Beatroots.

Zaterdag en zondag 

Ha lekker, er kan weer gemarktstruind worden zaterdag en zondag. De NeighbourFood & Flea Market strijken weer neer op het Westergasterrein. Lekker proeven, drankjes drinken en bijpraten met vrienden aan lange tafels. Chille sfeer en ook nog een vintage vondst scoren op de Flea Market. En fijne bijkomstigheid: de entree is gratis.

Sunday Brunch, Beats & Brands

In het Good Hotel Amsterdam aan de Westerdoksdijk is er een Sunday brunch met beats & brands naar aanleiding van de Fashion Week. Creatieve ondernemers tonen hun collecties. Mokum Made (streetwear), Skills or Skulls (vintage skateboards) en Peas of Cake met cakes gemaakt van bonen kan je hier checken. Het hotel serveert hapjes en drankjes en er zijn fijne tunes. De entree is gratis.

Geniet van je weekend! 

IMG_9988

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

 • Reply
  xmodeorakelsx
  15 januari 2016 at 16:29

  Wat een actieve weekend zeg!
  Groetjes,
  Gibby & Hic@

 • Voeg een reactie toe

  Menu