Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 29, 30 en 31 januari 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

Dit weekend kun je heerlijk genieten van allerlei lekkere hapjes op het Food Soul Festival in de Kromhouthal, naast Stork in Noord. Alvast een voorproefje voor de lente en zomer die vermoedelijk bomvol foodfestivals en leuke hapjesfestijnen zal zijn.

Zaterdag

In Huis Marseille kun je het werk zien van fotografe Dana Lixenberg. Dit geweldige fotomuseum is vanaf 11.00 uur geopend en een kaartje kost € 8,=.

Lekker even een workout doen op de zaterdagmiddag. The Hoxton en Vondelgym (je weet wel de gym van Arie Boomsma) hebben een sweatsessie om 12.45 uur. Meedoen kost je € 5,=.

In Radion kun je de Graduation Show 2016 | Fotovakschool Amsterdam zien. Negen eindexamenstudenten showen hun werk en de feestelijke opening is van 16:00 tot 19:00 uur gratis toegankelijk.  Het afstudeerwerk hangt tot en met 14 februari bij Radion.

In De Brakke Grond is een gratis verhalenvoorleesavond getiteld: Mais oui, Paris! te zien. Aanstormend Vlaams en Nederlands schrijftalent werd naar Parijs gestuurd om de grenzen van elkaars werk te leren kennen en geïnspireerd te raken. De literaire avond begint om 20.30 uur.

In de Q-factory in Oost kun je lekker losgaan op 60’s, 70’s en 80’s muziek bij Mad Ed’s Dance Party. DJ Ed gaat vanaf 22.00 uur tekeer achter de draaitafels. De entree is gratis.

In Canvas is het Lighthouse avond met John K. De entree is een tientje en het is aan vanaf 23.00 uur. Ben je meer van de funky dance dan kun je naar Bam Boe in de Sugar Factory voor hetzelfde geld of voor een tientje naar het hiphopfeestje Encore in de Melkweg.

Ruigoord heeft deze zaterdag een Trance Orient Express feestje. De entree bedraagt € 15,= en het start om 23.00 uur.

Zaterdag en zondag

Kunst proeven doe je bij Tasting Art Amsterdam in de Merkenwinkel aan de Gerard Doustraat in De Pijp. Nieuwe kunstenaars  krijgen de kans om hun werk te tonen. De prijsklasse van de werken varieert van € 75,= tot € 3.000,=.
Zaterdag en zondag is de expo open van 11:00 – 17:00 uur.

Zondag

Bajesdorp’s eerste magistrale Kofferbakmarkt No.2 is de beste plek voor je vintage vondsten. Naast kofferbakstruinen kun je ook nippen aan je glühwein en een beetje sfeer komen proeven. Bruut Bier (‘Bevriende brouwers’), Bajestuin (‘Uit eigen tuin’), Club De Keet (‘Zuppa di Zucca & ander lekkers’), de Keuken van het Ongewenst Dier en de mobiele smederij zijn maar enkele van de zaken die je op deze markt tegenkomt. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook dolle Kofferbakbingo (om bajesdorp te supporten en mooie prijzen in de wacht te slepen). De toegang is gratis.

In het Amsterdam Museum is een interessante expo te zien. Daarbij wordt TransPoetry georganiseerd, waar transgenders verschillende verhalen en poëzie laten horen in het kader van poëzieweek. Je kunt zondag vanaf 15.00 uur luisteren naar literaire werkjes met het thema transitie. De toegang tot dit event is inbegrepen bij de entreeprijs van het museum.

Bij het Volkshotel kan er weer gebubbeld worden in de hottub. Badplaats Open is een fijne minispa met een sauna en drie hottubs, en gratis live muziek vanaf 12.00 uur. Duikel dus gewoon even dat badpak en speedo op.

Om 16.00 uur kun je de leuke band Sinas checken bij Paradiso. De entree is
€ 10,=. Bij Paradiso Noord (Tolhuistuin) kun je om 16.30 uur je muzikaal laten entertainen met een nieuwe editie van Brood & Spelen. Jong talent van de Herman Brood Academy speelt de sterren van de hemel. De entree is gratis.

Op de 2e verdieping bij MixTree (OT301) kun je in het kader van Federico of the Spirits: Hommage to Fellini! zijn meesterwerk La Dolce Vita (1960) bekijken. De entree is € 4,=.

Op Blijburg kan er weer fijn gejamd worden op de zondag bij Amsterjam. Amsterdam is een open podium voor iedereen die lekker muziek wil maken, samen met een vast huisband. Het is jammen geblazen vanaf 15.30 uur.

Bij Joe’s Garage (een autonome krakershangout in Amsterdam Oost) wordt een bijzondere film vertoond uit de Iraanse new wave cinema: Afghan Alphabet (2002). De film start om 21.00 uur (deuren open vanaf 20.00 uur). De entree is gratis.

In de Philarmonie in Haarlem presenteren Frénk & Frencken een programma over boeken en muziek. Ze vragen zich af wat dieper raakt: een lied of een roman. Journalist en presentator Frénk van der Linden en cabaretière Mylou Frencken ontvangen onder andere Peter Buwalda (van Bonita Avenue) en Bart Chabot. Haarlemse boekhandelaren Daan van der Valk (H. de Vries Boeken), Arno Koek (Boekhandel Blokker), Dorien van der Poll (Athenaeum Boekhandel) en Casper Luckerhof (Kennemer Boekhandel en lid van het DWDD-boekenpanel) gaan in debat over muziek en boeken. Het programma start om 15.00 uur.

Kortom, een heerlijk weekend! Have fun!

IMG_8880

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu