Gastblogs Irene van Gent

Gastblog Irene van Gent: Creëer het leven dat echt bij je past #1

Rijk zijn is: in staat zijn het leven te creëren dat echt bij je past

Ken je de film “The Pursuit of Happiness”?  Een ontroerende film over Chris Gardner die zich ten doel stelt er altijd voor zijn zoontje te zijn, en keihard voor werkt om hem te laten zien dat als je iets echt wilt, je dat ook kunt bereiken. Na een zware struggle wordt hij uiteindelijk multimiljonair. Het is het verhaal van iemand die zoekt naar geluk, die zich afvraagt of je het kunt creëren en ontdekt dat dit mogelijk is.

Om je rijk te voelen heb je niet veel geld nodig, maar het is wel fijn als je weet wie je bent en waarom je doet wat je doet.

De afgelopen jaren voelde ik me niet rijk, hoewel ik op het eerste gezicht alles had waarmee je gelukkig zou kunnen zijn. Maar ik werd er niet blij van. Ik zag alleen de dingen die ik niet had en kon niet genieten van de dingen die ik wel had. Gedeeltelijk omdat de dingen die ik had niet bij me pasten. Maar ook omdat ik niet de rijkdom zag in wat ik wel had.

Op zoek naar wat mij gelukkig maakt

Na jaren klagen, zuchten en steunen besloot ik het anders aan te pakken. Ik wilde meer, ik wilde me lichter voelen, blij zijn, huppelend door het leven gaan.  Niet meer hoeven zwoegen om iets neer te zetten, maar het gewoon doen.

Dus ging ik op zoek naar mezelf. Vroeger vond ik het altijd een beetje vreemd om te zeggen, maar naarmate de jaren vorderden en ik steeds sterker het gevoel kreeg dat er meer in mijn leven zou kunnen zijn, besloot ik de zoektocht aan te gaan. En niet op een berg of klooster in India, gewoon in Nederland.

Mijn auto moest ik verkopen, mijn relatie had ik beëindigd, een baan had ik niet, in mijn onderneming verdiende ik niets, ik had geen huis en geen bezittingen. Vanaf 0 kon ik weer gaan bouwen. Dat was eng, maar ook een prachtige stap in mijn leven die ik heel hard nodig had. Ik ontdekte dat wensen uit kunnen komen, maar nooit op het moment dat dat wilt, maar op het moment dat je er aan toe bent.

Door steeds dichterbij mijn eigen pad te komen, door mezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat ik belangrijk vind,  besefte ik dat je zelf de regie in handen hebt over je eigen leven. Ik geniet steeds weer van het maken van mijn eigen keuzes, van de dingen die bij mij passen. Daardoor ervaar ik enorm veel vrijheid in mijn leven en dat maakt mij rijk.

Creëer het leven dat echt bij je past

Omdat ik het geweldig vind om verhalen te delen, organiseer ik morgen 11 februari en dinsdag 16 februari een gratis webinar waarin ik je vertel hoe ook jij het leven kunt creëren dat echt bij je past. Door de zoektocht aan te gaan naar wie jij echt bent en van daaruit je leven op te bouwen kun je echt gelukkiger worden. Geluk is uiteindelijk niet iets wat zomaar op je voordeur aanklopt als jij het nodig hebt, je kunt er zelf actief voor kiezen om het in je leven toe te laten.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar op 11 of 16 februari.

Veel geluk!

Irene

over-mij-pagina-ivg.nl_-1024x341

Meer weten over Irene? Lees het interview met haar over wat haar rijk maakt, of het blog over haar boek Geluk in 8 koppen thee.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu