Gastblogs Lianne van Asten

De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #9

Lianne van Asten (26) doet in haar gastblogs voor De Rijke Meisjes verslag van haar low budget leven in het buitenland. Haar vorige blogs lees je hier, hier, hier, hierhierhier, hier en hier. Vandaag blog #9.

Mijn top 10 favorieten van Barcelona

Ook voor deze stad heb ik 10 plekken op en rijtje gezet waar ik erg graag naartoe ging. Opvallend veel kroegen maar Barcelona heeft nou eenmaal veel leuks te bieden op dat gebied! 

1. Craft barcelona (oude naam Gaelic bcn)

In dit kroegje kun je verschillende soorten bier proeven waaronder ook bier dat zij zelf hebben gemaakt. Achterin de kroeg is een trap waarmee je in de knusse kelder komt waar regelmatig live muziek is. Elke donderdag is er een jazz jam session. De muzikanten komen gewoon opdagen en gaan vervolgens samen spelen. Er is een onwijs goede vibe en de muzikanten zijn erg goed! Daarnaast is de muziek erg toegankelijk.

Ook elke vrijdag is er live muziek. Dan is het meestal blues.

Beide avonden begint de muziek rond 22.30 uur. Haal een lekker biertje aan de bar bij het onwijs vriendelijke personeel en geniet van de muziek!

2. El bombon

Dit is een salsa bar en ik vond het daar enorm leuk! Het is vrij klein maar dat maakt het juist knus. Doordeweeks is het vooral zittend van een drankje genieten maar in de weekenden wordt er salsa gedanst. Ga wel op tijd, want rond middernacht kan het propvol zijn op vrijdagen en zaterdagen.

En goede tip voor een drankje: Het staat niet op de kaart maar haal zeker een pequeño Mojito voor maar 3,50 euro.

3. Sagrida Familia

Natuurlijk DE bezienswaardigheid van Barcelona. Het is druk, het is toeristisch en het kost wat. Maar ik kan je zeggen dat het dit absoluut waard is! Ik was erg onder de indruk.

Neem een audio guide erbij zodat je de achtergrond te horen krijgt van het gehele bouwproces en de betekenis van verschillende beelden en vormen.

4. Antic Teatre

Dit is een oud theater dat nu vooral dient als café waar je goedkope drankjes kan drinken. Er is een sfeervol binnenterras met een boom in het midden. Binnen is een kleine zaal waar soms uitvoeringen zijn.

5. Parc de la Citaudella

Een park waar je heerlijk kan relaxen. Neem een boek mee of wat vrienden en een picknickmand.

6. Flax & Kale

Dit is een vegetarisch restaurant waar ik het lekkerste eten heb gegeten tijdens mijn 5 weken in Barcelona. Vernieuwende gerechten, goede ambiance en lekkere wijn!

7. No Sé

Een klein en kleurrijk kroegje waar je gratis tapas kan eten bij je drankje. De wijntjes zijn erg goed en daarnaast heb je ook een keuze uit verschillende soorten cocktails. Er is een goede mix van verschillende soorten mensen. Ik heb zelfs een keer een vrouw gezien die daar zat met haar huiskat. Tja, waarom ook niet. Het beest leek zich prima te vermaken. “No Sé” betekent overigens “Ik weet het niet”.

8. Placa George Orwell

Een gezellig plein vol met verschillende kroegjes en terrasjes. Leuk om te gaan lunchen. Eromheen zijn veel straatjes met kleine winkeltjes en vanaf hier ben je binnen 5 minuten in het oude stadgedeelte met nog meer sfeervolle smalle straatjes met winkeltjes.

9. Mercat de la Boqueria

De markt waar je heerlijk vers eten kan kopen. Aanrader zijn de verse sapjes voor maar 1 euro!

10. Gràcia

Deze buurt is heerlijk om naartoe te gaan als je even de drukte van de stad achter je wilt laten. Als je door de buurt wandelt, kom je verschillende kleine pleintjes tegen. Bovendien zijn er door de gehele buurt verspreid genoeg betaalbare restaurantjes en kroegjes te vinden. En wil je echt even goed relaxen dan is er ook een kleine bioscoop waar je voor maar 6 euro naar de film kan gaan. Ze draaien daar Engelse films met Spaanse ondertiteling dus je kan het gewoon volgen.

Lianne

 

blog 9 nr1 blog 9 nr2 blog 9 nr3

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu