Gastblogs Irene van Gent

Geluk in 8 koppen thee

Echt gelukkig zijn, wat is dat? Kun je het creëren, zit het in je? Of is het iets wat je kunt vinden?

We interviewden schrijver en spreker Irene van Gent in 2014 over Wat haar rijk maakt. Sindsdien is er veel veranderd in Irene’s leven. Ze deed een yoga-opleiding in India en maakte diverse reizen. Terug in Nederland volgde ze het 8 voudige pad van yoga en schreef ze een boek over haar inzichten.

In Geluk in 8 koppen thee beschrijft ze het pad dat ze bewandelde om meer rust, liefde en vrijheid in haar leven te ervaren.

Irene baseerde haar reis naar geluk op het Achtvoudige Pad van yoga. Deze eeuwenoude lessen – opgesteld door de Indiase wijze Patanjali – blijken erg goed bruikbaar te zijn in de huidige tijdsgeest en leggen een basis voor een gelukkiger leven. Door de zoektocht naar geluk ontdekte ze haar essentie en creëerde meer rust, liefde en vrijheid in haar leven.

Irene: “Door steeds een maand lang bewust met een van de thema’s uit het Achtvoudige Pad bezig te zijn, leerde ik wat voor mij echt belangrijk is. Door te oefenen met het uitspreken van de waarheid, door geweldlozer te leven en door dankbaar te zijn, merkte ik dat ik op een andere manier met mezelf en mijn omgeving communiceerde. Dit leverde heel veel bijzondere gesprekken op en ik kwam terug bij de kern van wie ik ben. Door jarenlang te hebben geleefd op basis van de ideeën van anderen, besefte ik dat geluk in mezelf zit en dat ik als enige verantwoordelijk ben om gelukkig te zijn. En dat ik mijn leven kan veranderen op het moment dat ik niet gelukkig ben”.

Met haar boek wil Irene haar lezers inspireren ook op zoek te gaan naar hun essentie, en meer rust, stilte en geluk in hun leven te vinden. Want gelukkig en in balans zijn… dat willen we toch allemaal?

Meer informatie over het boek vind je op de website Geluk in 8 koppen thee.

Op 16 januari om 11.00 uur is de officiële lancering van Geluk in 8 koppen thee bij De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Wil je erbij zijn, meld je dan even aan via de facebook evenementenpagina. Op 23 januari is er ook een lezing met boekpresentatie in Theeschenkerij De Tuinkamer in Utrecht.

Win een exemplaar van Geluk in 8 koppen thee!
En….. je kunt een exemplaar van het boek Geluk in 8 koppen thee winnen! Schrijf in een reactie onder dit bericht of op het facebookbericht wat jou rijk maakt en waarom jij het boekt wilt winnen.

Uit de inzendingen verloten we een winnaar. Je kunt het boek natuurlijk ook gewoon via Bol.com of de site bestellen.

886254_533683890131041_6393062717608925114_o

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu