Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 19, 20 en 21 februari 2016

Vrijdag

Het weekend is altijd goed als je start met een fijne vrij-mi-bo. Onze favoriete plekken zijn daarvoor Pllek, Bret, Waterkant en Brug 34. Even een drankje met vrienden of collega’s direct na het werk en dan door naar de Sky Lounge voor de Rooftop Session. Van 19.00 – 23.00 uur kun je met het vetste uitzicht van Amsterdam genieten van live muziek en hapjes en drankjes. Geen live muziek, maar een dj’s en eveneens superuitzicht over Amsterdam: Invite at W Hotel! Laat je niet afschrikken door al het goud en de dure uitstraling, W is er ook voor de gewone Amsterdammer.

Wist je dat het De Week van het Korte Verhaal was? Deze week wordt in Boekhandel Pantheon afgesloten met een Korte verhalenavond. Diverse schrijvers komen voordragen. Aanmelden kan via deze link.

Je kunt ook lekker gaan dansen bij de Cat Club in De Nieuwe Anita. Vanaf 20.00 uur draaien ze daar lekker foute tunes.

Zaterdag

Wijs West is een plek waar je kunt lunchen, workshops kunt volgen en waar kinderkleding wordt verkocht. Zaterdag is de feestelijke opening. Van 10.30 tot 18.00 kunnen kinderen gratis naar de kapper en worden geschminkt. Er is ook een knutseltafel.

Bij OCCII aan de Amstelveense weg kun je je onderdompelen in Balkan vibes met Balkan Beats. Dat wordt vast leuk! Van 22.00 tot 04.00 uur. De entree is
€ 5,=.

In Radion viert De Breakfast Club haar 5 Year Anniversary. Partyoutfit aan en feesten maar! Het feest begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Bij Pllek kan je ook heel lekker met de voetjes van de vloer op zaterdagavond. Van 20.00 tot 03.00 uur kun je los bij Beatroots.

Onze vrienden van VLLA hebben natuurlijk ook weer een fijn feestje zaterdag: His Dark Elements. Een soort rave maar dan anders. Lekker dansen in ieder geval van 21.00 tot 03.00 uur. En de entree is maar € 5,=.

Zondag

Bij het Westergasterrein kun je weer genieten van al het leuks en lekkers dat de Neighbourfood Market te bieden heeft. Dit keer is het thema Wijn. Er zullen wijnen uit Europese wijnstreken te proeven zijn. Daarnaast kun je ook weer lekker vintage shoppen op de Flea Market. Je kunt van 11.00 tot 18.00 uur struinen.

Er deze zondag geen Local Goods Market in De Hallen, maar wel een fijne boekenmarkt.

In Eijlders is zondag weer een dichtmiddag. De voormalig stadsdichter van Gorinchem Ro van Doesburg is te gast. Om 16.00 uur kun je onder het genot van een biertje even lekker cultureel doen.

Van 16.30 tot 19.00 uur kun je in Café De Engelbewaarder aan de Kloveniersburgwal genieten van jazz met een hoofdletter. Benjamin Herman treedt op met Jazzengel.

Het Conservatorium van Amsterdam organiseert in samenwerking met het Conservatorium Hotel de Expression of Art Award. Het project bestaat uit drie concerten. Zondag is het eerste concert in de serie: Het Mateusz Pulawski Luna Quartet treedt dan gratis op.

Zondag is in het Volkshotel het Secret Room Festival. Een theaterfestival dat zich afspeelt in kamers en zelfs in het washok van het hotel.

In het Stadsarchief Amsterdam is een expo over Amsterdamse Parken. Fotograaf Jeroen Hofman laat zien hoe de parkcultuur in Amsterdam eruit ziet en wat er in de Amsterdamse parken gebeurt.

 Happy weekend!
IMG_9988

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu