Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 4, 5 en 6 maart 2016

Vrijdag

Hotel The Hoxton exposeert heerlijke zomerse foto van Marjolein van der Klaauw. Vanaf vrijdag 11.00 uur is deze expo gratis te bezoeken. En zaterdag kun je bij The Hoxton yoga doen met Susan van de Roemer. Een ticket kost € 5,-.

Bij De Beurs van Berlage kun je nog naar de tentoonstelling Berlage, Godfather of Dutch Design. Berlage is natuurlijk bekend van zijn bouwwerken, maar ontwierp ook bijzondere lampen en meubels. De tickets kosten € 7,50 en de tentoonstelling is van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Lekker vrijmibo-en op stand: Bij W organiseren ze Invite.  Vanaf 17.00 uur kun je borrelen op grote hoogte onder het genot van fijne tunes.

The North Sea Jazz Club presents Friday Night Out. Dit keer treden The Fresh Cuts op met supertoffe muzikanten. Ik noem er drie: Ivan Peroti en saxofonist Tom Beek en Pink Occulus. Deze ongetwijfeld topavond begint om 20.30 uur en de tickets kosten € 10,=.

Dansen in Tram 10 en Panama. De entree is een tientje en dan dans jij vanaf 22.00 uur de sterren van de hemel op UK dj tunes.

In de Sugar Factory kun je los bij Het Partyfeest. De party gaat van start om 23.00 uur. Een ticket kost € 12.50. DJ Banaan & Elvis en volkszanger Danny Plezier (wat een goede naam ;-)) zijn ook van de partij.

Natuurlijk is er ook weer een fijne VLLA op Vrijdag. Van 21.00 tot 03.00 uur staat DJ r.i.t.m. achter de desks en zijn de biertjes 2 euro en de entree voor graties. En tussen 21.00 en 23.00 uur kun je aanschuiven voor pasta of soep.

Zaterdag

De expo van de Amerikaanse fotograaf Francesca Woodman is nog tot 9 maart te zien bij FOAM. Bijzonder, dus als je de kans ziet, even gaan kijken.

Bij de Eduard Planting Gallery heb je deze zaterdag voor het laatst de mogelijkheid om de tentoonstelling met foto's van Marilyn Monroe gemaakt door Milton Greene en Douglas Kirkland te zien.

Bij Disco Dolly draait onder andere Geza Weisz fijne en vrolijke tunes op de Dolly Party. Vóór 00:00 uur mag je gratis naar binnen.

Het Rijk van de Keizer is een pracht locatie in Nieuw West. Zaterdag is daar een fijn festivalletje: Het ZeeZout Winter Festival. Het start om 12.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

In Utrecht kun je zaterdag naar een superleuk event: De Brommerbios. Een avond met korte internationale films van opkomend talent. Er is heerlijk eten van Rammenas - Roots Rock Kitchen! Om 18.30 uur kun je eten, en om 20.30 uur start de film. De bar gaat om 22.00 uur open. En het leukste: De entree is 'pay what you want’. Drankjes koop je aan de bar, popcorn mag je zelf meebrengen.

Hotspots Cut Throat en Mossel & Gin slaan de handen ineen voor een fijne partie. Van 19.00 tot 03.00 uur kun je erbij zijn.

Live de Finale van Wie is Mol bijwonen? Dat kan. Bij Vondel CS kun je vanaf 20.30 uur meekijken op grote schermen buiten. Neem wel ff je sjaal mee dus ;-). Uiteraard komen De Mol en de Winnaar hoi zeggen op het bordes.

Bij Pllek kun je op zaterdagavond heel fijn dansen bij een event dat Beatroots heet. Eerst een hapje eten en dan voetjes van de vloer.

Bij OT301 is het van 22:00 tot 3:00 DISCO TOTAL Top Hits door Top DJ's & Top Acts: oa Aroy Dee , Rogér Rogér , Maxime Duvall & Monokino (live). Je kunt je ticket bestellen via deze link.

In VLLA is zaterdagavond Dogs in Space 1.0. Cratedigger Job Sifre, Neal Evans, de Sub Division broeders e.a. knallen hun liefde voor techhouse en techno rechtstreeks je lijf in. Van 17.00 - 03.00 uur is er een ‘mixtape’ expo op de vide, die meetransformeert met de muziek, die verschillende media laat zien: van fashion tot paintings. De curator is Jelle van der Pas, en de deelnemers zijn Annabel van Royen, Chris Rijk, Floortje Wijnands, Max Freund en Sandra van Heemskerk. De keuken van VLLA is open vanaf 18:00 uur.

Zondag

In het Joods Historisch Museum is Amy's Vintage Market. De entree is € 7,50 en de markt begint om 11.00 uur. Shoppen zoals Amy ook deed op de Camden Market in Londen. Vintage, jazz en verse fish & chips. Prima combi.
'Toupeer je haar en kom ook!'.

Nog meer markt: De Crowdyhouse Designmarkt in De Hallen. Gratis vanaf 12.00 uur. Lekker struinen! En ook nog even langs het Westerpark voor de Sunday Market. Altijd fijn.

Heb je nog behoefte aan meer vintage, dan kun je bij Bar Jones naar Trashformers, Second Hand Fashion Sale. Het begint om 20.00 uur en de entree is € 2,=.

Art centre De Appel toont werk van Alicja Kwade. Het is gratis te bezoeken vanaf 11.00 uur.

Chillen in het bubbelbad, Badplaats Winter Sessions met Giant Tiger Hooch in het Volkshotel. Het bubbelen begint om 12.00 uur en de entree is gratis.

Camping de Lievelinge is zomers een van de leukste campings van Nederland, en Blijburg doet sowieso altijd al haar naam eer aan. De Lievelinge en Blijburg vieren hun verbond en verliefdheid met een leuk event Lievelinge Lekker op Blijburg. Iedereen die De Lieveling en Blijburg een warm hart toedraagt is uitgenodigd om voorpret te maken voor het komende zomerseizoen. Een deel van de opbrengst van dit feestje gaat naar Because We Carry en Camp Moira die heel goed werk doen voor de vluchtelingen op Lesbos. Van 16.00 tot 01.00 uur ben je welkom op Blijburg.

Bij Amsterdam Roest wordt De Dierenambulance Amsterdam (Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam) in de spotlight gezet. Want ze hebben een nieuwe ambulance nodig. Dus organiseert Roest een benefiet. Op 1 februari is de Dierenambulance een crowdfunding campagne gestart om de nodige centjes binnen te halen.Er is deze dag van 12.00 tot 20.00 uur allerlei leuks voor jong en oud te doen; een loterij met mooie prijzen, live muziek, workshops en een knuffeldierendokter. Kom je lang en help je mee?

Hanneke's Boom heeft weer fijne zondagen met live muziek optredens. Dit keer treedt Lisa & The Lumberjacks op. Het optreden begint om 15.30 uur en de entree is gratis.

Houd je van pop, rock en indiemuziek? The Hunna treedt op in The Sugar Factory. Het feest begint om 20.00 uur en een ticket kost € 9,=.

Daarna kun je bij The Sugar Factory naar Wicked Jazz Sounds om 23.30 uur. Voor € 9,50 kan je de dansvloer op. De avond staat in het teken van Maurice White, van Earth, Wind & Fire, dus een spandex glitterbroek mag.

In De Nieuwe Liefde is er in het kader van Wereldvrouwendag een dag over Vrouwenlogica - Over vrouwen in de filosofie. Van 11:00-12:00 uur is er een ochtendlezing van Joke Hermsen en vanaf 14:00-16:30 uur zijn er colleges en is er een panelgesprek. Een ticket geeft toegang tot de hele dag, maar je kunt ook pas ’s middags komen. Wil je alleen naar de ochtendlezing, koop dan via deze link een kaartje. De sprekers zijn Joyce Pijnenburg, Daan Rovers, Simone van Saarloos, Marleen Moors en Sanne van der Hout. Een ticket kost € 12.50. 

Barts Boekenclub is een toffe middag in het Betty Asfalt Complex. Vanaf 15.00 uur vertelt Lykele Muus over haar boek. Ook Charles Groenhuijsen is te gast. Hij praat over zijn boek 'Oh oh Amerika' en 'Donald Trump'.  De entree kost
€ 10,=.

Je kunt ook naar een talkshow in De Balie over grote denkers. Dit keer staat Audre Lorde centraal. De avond start om 20.00 uur en de entree is gratis.

Happy weekend!!!

IMG_8880

 

 

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

  • Reply
    gouweleeuw
    4 maart 2016 at 19:32

    wat leuke uitjes heb jullie weer gevonden.

  • Voeg een reactie toe

    Menu